Badass Публикувано Декември 10, 2013 Публикувано Декември 10, 2013 Здравейте на всички , проблема ми е следния: След като скъсах струна (долната "е") реших да сменя всички струни ,че и без това от 2 месеца не ги бях сменял ,за първи път ми беше купих си на Ърни Балл 9 - 46 слинки (хибридни някви не ги разбирам ....) почнах да ги сменям ,смених ги и след смяната горно Е и А имат някакво бръждене след като натисна особенно на 1во прагче според вас от какво може да е това и как може да се коригира ? Примерно дали не е от височината на бриджа (и преди ми браждеше ,но само на 1-во прагче ,а сега на 3-4-5 и така нататък) Споделете от вашият опит и знания ,че да мога да ги оправя ... по ключа има най-малко 1 и половина оборота ,а на наякой 2,5 и одрязах крайщата може ли да е от това ,че не съм ги отрязал хубаво до края ? ИИи след това ако трябва да ги навивам пак няма ли дами бъда по-трудни след като съм ги отрязал? Цитирай
Annonnymоus Отговорено Декември 10, 2013 Отговорено Декември 10, 2013 Първо, новите струни звънят първите дни след като си ги сложил, и в това няма нищо притеснително, освен ако не се чува докато свириш през амп-а. Второ, с какъв размер струни си свирил преди? Ако си сложил по-лек комплект е възможно да дърпат по-малко и грифа да се е изправил, което да води до това бръждене по първите прагове. В такъв случай трябва да отпуснеш тръс род-а. Но все си мисля, че е просто от новите струни.Успех! 1 Цитирай
Badass Отговорено Декември 10, 2013 Автор Отговорено Декември 10, 2013 Ами предишните струни не знам какви са били защото със тях взех китарата ..... мисля ,че тези са малко по-малки бръжденето е по всички прагове на някой прагове няма на някои има .... Какво е тръст род ,че да го отпускам много много не ги разбирам тези работи , дано да е от новите струни ,но и на предишните имаше такова нещо ,НО само на 1-ви праг на Най-дебелата струна ... Като свиря през ампа не се чува това бръждене ... Цитирай
Krasi63 Отговорено Декември 13, 2013 Отговорено Декември 13, 2013 Доста е писано по този въпрос! Потърси и Чети! http://forum.muzikant.org/topic/71080-eioidhiaoeeiiia-oaaia-ca-dhacaeaae-eeoadha/ Първо при натиснати едновременно - първо прагче и 17-то или 18 прагче, трябва да имаш лека хлабина на 7 или 8 прагче около - 0,25 мм. Ако нямаш трябва да регулираш - отпуснеш тръс род-а, както ти писа колегата в по-горния пост. Успех Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 14, 2013 Отговорено Декември 14, 2013 И ква е тая китара,в какъв строй,що пропускаш елементарни неща като питаш,ако си я свалил от ре с 9-46 грифа измята назад,отделно от студа рода опъва повече,та профилактично можеш да го врътнеш с четвърт оборот обратно на часовниковата стрелка (при ОТПУСНАТИ струни),няма нищо сложно. Цитирай
Recommended Posts