Jump to content
Българският форум за музиканти

Каква китара,кубе,и ефект ?


flipsy

Recommended Posts

Тей като гледам доста хора питат за всякакъв стил!Искам и аз да попитам нещо!?Любимата ми група е Еванесънс и любимият ми вокал е тяхният:godbless:Искам да ви попитам за тяхния стил на свирене каква китара трябва да си купя или по - точно какви адаптери трябва да си сложа и кой адаптер къде трябва да му е мястото?Друго дали трябва да има там някви джажи по китарата(фиксиран бридж,тремоло,флойд).Не му разбирам много още за тва питам :) Другото нещо , което искам да питам е каква кубе трябва да си купя и каква мощност ще ми стигне за репетиция с барабани.Не разполагам мн с пари за тва питам от сега за да събирам.Не предлагайте мн скъпи работи!И друго какви ефекти ще ми трябват или някви педалчета за този стил ? ще искам да свиря на китара и соло и ритъм :) Мерси мн предварително каквото и да напишете ще ми помогне много !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Line6

 

As well as the Jackson DKMG and SLSMG models, Moody has also been known to play two Jackson USA Series guitars, the SLATQH Soloist and the DK1 Dinky. He also has played an ESP F-400FM LTD guitar. (about ben moody)

 

И още:

 

Guitars

 

Moody most often played a Jackson DKMG Dinky and a Jackson SLSMG Soloist during Evanescence's concerts. He occasionally played an ESP F-400FM LTD guitar as well.

 

Two Jackson USA Series guitars, the SLATQH Soloist and the DK1 Dinky, have been used by Moody in a few cases.

 

Amps

 

Moody used a Line 6 Flextone II HD head during Evanescence's early days. He later used a Line 6 HD147 head.

 

Effects

 

Not a tremendous amount is known about what effects Moody uses, but he has used a Digitech Whammy during many of Evanescence's concerts.

 

Джон Лекомпт също ползва Лайн6, само че свири само на ESP мисля.

Новия китарист идея си нямам къв е и за кво се бори.

 

По темата. Каквато и китара да си вземеш, сто на сто трябва да е със хъмбъкър. Бен Мууди е със Сиймър Дънкън някакъв. Тремоло не ти трябва. Поне те не ползват де :godbless: LTD (лиценз на И Ес Пи) звучат разумно, от тук FeramonD има такава и може да сподели впечатления. Естесетвено е внесена де, не е купувана от тук. А за ефекти, Лайн6 имаха някакви процесорчета, ама за тях нищичко не знам.

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за инфото специално от групата , но ще изчакам и други мнения за да разбера по-добре.Да го разбера по-хубаво на БГ и да чуя какво мислят останалите.!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е ти ако мислиш, че ще можеш 1:1 да ги имитираш, по добре се откажи. Защото инструмените и усилвателите са само половината от картинката, останалото е в човека и в маниера му на свирене. Моят съвет е да си намериш някаква сравнително свястна китара с хъмбъкери, едно кубе 30-50 вата и дисторшън педал и да СВИРИШ! :guitar: :guitar:

 

Това е най-важното, не да имаш същия инструмент като еди-кой си. Като почнеш да свириш, ще разбереш какъв звук ти харесва, какъв не и какви точно ефекти ти трябват. Ще откриеш, че има и други добри групи освен Еванесенс. И че всяка група свири с различна техника и не можеш да си сменяш инструмента всеки път, като си харесаш някоя нова група. И че в крайна сметка свиренето е много повече от това да докараш любимата песен на любимата си банда 1:1.

 

:);):);):cheers: :guitar: :guitar:

Редактирано от fluti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много аз не искам инструментите да ми бъдат като тях!Може би трябваше да го отбележа някак другак!Аз просто исках да ми кажете какъв ефект горе-долу,колко кубе и как да са ми адатерите за да мога да свиря приблизително като тях.То няма как да изкарам същия звук.Аз не слушам само Евънесънс!Слушам и много други групи и мн любими песни имам от тях , но и те са приблизително със такъв звук на Евънесънс!Все пак тва за 30-40В кубе и дист ми е мн добра инф :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За кубето,мисля,че ако е лампово и 15W с 12" говорител са достатъчни,но излиза по-скъпо.....

Редактирано от bratmito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз пък доколкото съм запознат с тая група (не съм и голям фен, но пък не е лоша) си мисля че китара Les Paul или PRS>кабел>Меса Дуал ректифиер>4х12 ще свърши най добра работа :godbless: забрави за процесорчета разни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ти китара с двойни адаптери и кубе, като или кунето трябва да има добър канал с дисторшън, или трябва да си вземеш допълнително ефект. Предполагам (не съм сигурен), че кубетата Randall са добри за по - тежък звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може би просто една китара с някъв приличен хъмбъкър горе долу и едно готино пиви за кубе и си реди. Ефекти-мефекти нататъка.

 

п.п. flisk ме изпреварил :godbless:

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бе я човека да каже първо с какви пари разполага,че гледам тука Line6,Гибсъни,Dual Rectifier-и,4Х12",Peavey-та,ефекти предлагате.... :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва за лайн 6 , което го беше написал не ме е разбрал много добре :greenball: Той е разбрал да ми покажете с какво свирят еванесънс , а аз имах предвид това , което другите писаха.Да ме насочите към нещо.Начи да кажем , че разполагам с 500 лв за всичко(сега нямам толкоз , но лятото което идва може да имам и повече и сигурно ще изчакам).За китарата вече се ориентирах много добре и за кубето що годе.Само връзката на китара с кубето трябва да я измисля :happy: Мерси на всички!!

 

 

ПС . Искам да ви помоля като шишете евентуално ако можете да пишете и цената ! Примерно няква верига и кое колко струва :happy:

Редактирано от flipsy
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако кубето ти трябва за вкъщи е най - добре да си вземеш не повече от 20 вата. Освена ко не обичаш да с говориш със съседите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз написъх ПРС и ЛП, не само щото съм ги виждал с такова, но мисля че китарата за такъв звук е по добре да е с туне-о-матик, отколкото с флойд и с сет-нек, отколкото с болт он ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.