stan4oo Публикувано Октомври 31, 2013 Публикувано Октомври 31, 2013 Здравейте, Някой да знае майстор в България който се занимава с рифейс на мундщуци? Ако някой знае и термина на български ("рифейс") ще се радвам да го науча Поздрави, Градев 1 Цитирай
Es KarNET Отговорено Октомври 31, 2013 Отговорено Октомври 31, 2013 Не съм чувал,но се обърни към Владимир Карпаров-може да те насочи. Цитирай
XAS Отговорено Октомври 31, 2013 Отговорено Октомври 31, 2013 Мисля, че тази дума "рифейс" означава изкуствена промяна фабричните параметри и от там смяна на цялостния облик на мундщука. Което никак не е лесна работа, ако е с цел по-добър звук. Вероятността, след подобна намеса, тази важна част от музикалния инструмент да стане за украса е твърде голяма. Винаги се търси нов или поне различен, с подходящите /търсените/ размери /параметри/ Цитирай
Мартин87 Отговорено Ноември 2, 2013 Отговорено Ноември 2, 2013 Терминът по-скоро не може да бъде преведен буквално, но най-близкото му значение е премоделиране. Както е писал колегата над мен, това е един много деликатно и трудно начинание, тъй като изисква едва ли не инженерски познания в областта на мундщуците. Малко са хората, които правят успешен reface. Лично аз не познавам българин, който да го прави. А самият процес от своя страна изисква многократни опити върху мундщуци, докато не напипат параметрите, които са необходими за постигане на желания резултат. Цитирай
roybenson Отговорено Ноември 19, 2013 Отговорено Ноември 19, 2013 такъв тип къстъм изработка в БГ честно казано граничи с експеримент - си мисля аз. Цитирай
Recommended Posts