jabatajabata Публикувано Септември 16, 2006 Публикувано Септември 16, 2006 (Редактирано) Здравейте! Накой има ли пряк опит с това: KeystationPro88 на М-Аудио защото съм загледал едно такова...пише че е с hammer action, но поради факта че имах твърде малко време да "чукна" по тази клавиатура ми се стори, че е полутвърда.... И за да е още по-труден въпроса - в комбинация със Сонар как се държи (става дума за контролите) понеже нямам опит с настройваеми контролери за MIDI, а освен заради пълния обхват на клавиатурата ми харесва броя на контролите на панела. Редактирано Септември 16, 2006 от jabatajabata Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 17, 2006 Отговорено Септември 17, 2006 Не съм прочел досега мнение в чужд форум, в което да не пише как нещо дава проблем на тая клавиатура Успех! Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 17, 2006 Автор Отговорено Септември 17, 2006 CyberGene - понеже много "да" и "не" та има в едното изречение малко се обърках- искаш да кажеш, че в някои други форуми се споделят проблеми с тази клавиатура, с МиДи -то или проблеми в комбинацията със Сонар? Благодаря предварително. Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 Чел съм, че клавиатурата е много гадна като усещане, не е равномерна - един клавиш много твърд, съседния - мек, а още по-лошото е, че динамиките на МИДИ стойностите също не са равномерни и еднакви за различните клавиши и реално става почти неизползваема, дават дефекти, развалят се клавиши. Влез в някой форум от тия големите да прочетеш. То е хубаво човек сам да опита, не да чете чужди мнения, ама все пак толкова много разочаровнаи хора не е на хубаво. Ако ти трябва контролер с добър хамър екшън, без никакви други контроли, от личен опит ти препоръчвам електронно пиано Casio CDP-100, аз имам такова в момента. Клавиатурата е много добра, много равномерна, праща всички стойности от 0-127 равномерно, като усещане е супер, а съм имал и електронни пиана Yamaha, Roland, Korg, така че имам база за сравнение. Освен това е най-леката хамър клавиатура за момента в света - 11.9кг. И е най-евтината - 1100 лева. Недостатъците са, че няма USB изход и трябва да ползваш стандартни МИДИ кабели 5-ици, няма никакви контроли като пич бенд и модулация, но то такива не вървят много за твърди клавиши. Освен всичко друго като екстра имаш 5 вградени звуци (вярно са кофти) и говорители - колкото набързо да го включиш и да посвириш някаква идея, вместо да зареждаш софтуер. Цитирай
peshoy2k Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 пипнах го в Динакорда, до него имаше една ямаха и тя беше доста по-добре аз съм с Аксиом и въпреки че е полутежка ми харесва повече Цитирай
Yiwigi Отговорено Септември 18, 2006 Отговорено Септември 18, 2006 пипнах го в Динакорда, до него имаше една ямаха и тя беше доста по-добре аз съм с Аксиом и въпреки че е полутежка ми харесва повече Пешо, от къде го все Аксиома? И за колко парички... Че аз съм се навил за такова нещо...щото изглежда много добро на характеристики и вид... Сподели впечатления моля Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 18, 2006 Автор Отговорено Септември 18, 2006 (Редактирано) Супер много благодаря на всички. Ще си търся отделно клавиатура като хората и към нея може да добавя MIDI пулт. Другият ми избор е евентуално някоя ЯМАХА за около 2000 лева с хамер...има и по някой звук... А аз се чудех що М-Аудиото е толкова малко пари при положение че с меки клавиши и малко контроли 4 октави М-Аудио е на цена около 500 лева.. Мерси много. Като каза - някой от големите форуми - може ли на лични съобщения да пуснеш линк. Редактирано Септември 18, 2006 от jabatajabata Цитирай
Recommended Posts