Jump to content
Българският форум за музиканти

Нужда от консултация


CHRIS96

Recommended Posts

Спрял съм се на следния модел ESP : http://www.thomann.de/gb/esp_sv_standard_bk.htm и бих искал да чуя малко мнения и да се посъветвам с някой, тъй като в момента съм с един BC Rich, който го взех без да се консултирам с някой и в момента ми къса нервите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и на мен ми е интересно какво му има на Рич-а защото аз също свиря с B.C.Rich и съм много доволен. А иначе за китарата на която си се спрял..това не е ли сигничъра на Alexi от Children of bodom? Гледал съм ревюта за сигничъра на Alexi и всички казват, че е много добра китара. Обаче аз бих ти препоръчал ако можеш да я пробваш някъде защото аз като си купувах нова китара също не подминах китарите тип "стрели" като тази на Алекси. Обаче ми беше страшно неудобна формата им и много хора съм гледал а и са ми казвали, че китара тип "стрела" им е много неудобна. За това гледай да я пробваш за да не стане да я поръчаш и после неудобна да ти се окаже. Даже мога да ти кажа къде можеш да я пробваш..ако си в София отиди в xxxx там има модела на Алекси и можеш да го видиш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RR е доста удобна за свирене седнал, за разлика от V-тата, съответно и жака е на нужното за това място ;)

Ма много пари бе :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята е по-скоро човека да каже какво не му изнася в Рич-а, за да може съответно някой по-разбиращ от мен да му каже дали гореспоменатата китара няма да му прави същите проблеми.
Иначе вярно, за тия пари е по-добре да има къде да я пробваш.

Обаче друго се чудя, що като имате толкова много пари не си направите една къстъм китарка, която изглежда и звучи точно както вие искате, вместо да робувате на това да приличате на някой известен, като му купувате сигничъра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А някой дава ли гаранции, за че за близо 4к ще получиш съответното качество на изработка и подбор на материали, като при една от най-реномираните марки. (Без да се опитвам да обидя някои от добре познатите лютиери във форума, чийто работи са наистина забележителни).

 

Аз все съм на мнение, че човек си прави къстъм китара, когато иска нещо конкретно, което не се предлага в точно този вид или когато иска да експериментира. И то си говорим за сериозни пари, а не за 1000-2000лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

На BC Rich-a ми е по-лесно да кажа какво не му е - Постоянно се разстройва , налага ми се да го настройвам след всяка песен, а понякога и по време на някоя песен (не знам от floyd-a ли е...даже и Валери Градинарски не мога да разбере кво й е на тази китара) ..и от скоро започна да звучи като мутиращ глас на тинейджър.....А , да..да вметна, че в последствие се разбра , че Floyd Rose-a даже не е и от лицензираните

 

......

Пробвал съм китара с подобна форма и ми беше много удобна ...Ходих в Dynacord, ама те там имат 2 прашасали и извън строй китари ESP ,и то LTD серията на кръст, персонала го мързеше да гледа и ми казаха "Ето ти там китарите, ходи си ги гледай и пробвай каквото искаш" ...Както и да е...казаха ми да си харесам китара от thomann.de,обаче, ако я поръчам и не ми хареса съм до там ...и за това искам да се консултирам с някой .

......

Днес MCI пробвах един хамелеонов Ibanez XPT (или XTP беше - не помня) - 700 за 1500лв и просто ми заспа по ръцете и звука много ми допадна, та сега се двуумя между 2те китари

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мисля, че можеш да поръчаш от thomman.de чрез Динакорд и ако не ти хареса китарата може да я върнеш обаче не съм сигурен ако искаш отиди и попитай :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Custom китара има кой да направи качествено - Костадин Димитров (Bass Traffic). Обаче, аз как да знам какво точно искам в една китара, ако преди това не съм пробвал няколко? Ама не да пробваш за 5 мин в магазин, а да живееш с тези китари. Разлика има. За това се купуват/вземат от приятел различни разновидности, по възможност не толкова скъпи, за да се ориентираш какво искаш. Ако свириш от 3+ години - прави си къстъм без да му мислиш. В случая малко се луташ. Колебаеш се между китара за 3500лв и китара за 1500лв. Говори с хората от Dynacord. От време на време не, че ги мързи ами просто като влязат 20 човека на ден, които не знаят какво искат(включително и аз) и на тях им писва на шапките... :> Става да се поръчва от thomman през тях, но не става със всяка китара, за това ги питай конкретно. Ако пък поръчаш директно от thomman, всяка доставка си идва с формуляр за връщане в 30 дневен срок. Ако не ти хареса, връщаш и си плащаш транспорта. Ще я приемат, стига да не си нарушил търговския вид. На мен лично V-тата са ми супер неудобни за свирене седнал. Но пък ако свириш прав... много добър достъп го горните прагове. Ако пък държиш на V-формата, погледни и някой Jackson.  

 

P.S. Що така не ги харесвате тея сигничъри? Вярно, че плащаш малко повече, от колкото струва самата китара като материали и изработка, ама ако си фен, къде точно е проблема. Има си както скапани, така и много добри модели. 

Редактирано от varbanov85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

До Eagle5 - BC Rich-a e WMD-Warbeast.

 

Благодаря на всички за отговорите ..В крайна сметка реших да не рискувам с ESP-то и преди около 2 седмици си взех Ibanez-a , пък и в момента , в който го пробвах , почувствах , че това е моята китара и съм много доволен от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.