K.Kirov Публикувано Октомври 9, 2013 Публикувано Октомври 9, 2013 Здрасти!! Имам проблем с баса си : YAMAHA TRB 1006 ! Някои да знае какъв е компонента(какви са характеристиките и наименуванието мУ) който е сложен точно преди активния сигнал да се запои за жака ? Скъса ми се едно от "крачетата' и трябва да го заменя . Много ще съм благодарен ако някой може да ми помогне !!! Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 9, 2013 Отговорено Октомври 9, 2013 По принцип имам някакви способности на медиум, но ще е доста по-лесно, ако покажеш снимка или посочиш някакъв идентификационен номер на компонента заедно с подробно описание на външния вид. Цитирай
7thString Отговорено Октомври 9, 2013 Отговорено Октомври 9, 2013 Наистина най-добре със снимка - тука откъде да знаем, че тоя бас не е модван в някакъв момент? Досега не се сещам да съм виждал елемент, директно запоен на жака на стоков инструмент. Цитирай
rudibass Отговорено Октомври 9, 2013 Отговорено Октомври 9, 2013 Ако е някой операционен усилвател ,ще се смени.. Но ако е нещо залято със смола и не с виждат елементите вътре, си го закъсал кораво.. Цитирай
evernas Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 Здрасти!! Имам проблем с баса си : YAMAHA TRB 1006 ! Някои да знае какъв е компонента(какви са характеристиките и наименуванието мУ) който е сложен точно преди активния сигнал да се запои за жака ? Скъса ми се едно от "крачетата' и трябва да го заменя . Много ще съм благодарен ако някой може да ми помогне !!! Първо - приложи снимка.Второ - можеш да пуснеш един google за да провериш за подобни теми.И трето -пиши на Ямаха - не че имат склонност да отговарят въобще,но ако си по-настоятелен ще получиш е-майл със схема и т.н. Личния ми опит за коресподенция преди време с тях,показа,че са пълни идиоти - което си е голям срам за фирма като тяхната.дано ти имаш повече късмет. Цитирай
Krasi63 Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 Откъде си? Свирих почти година на същия бас (не е мой) и доста често му се късаха кабелите на батерията поради липса на капачка, но накрая измайсторих една. Отварял съм го и при електрониката, за да оправям Жака. Ако пратиш снимки на проблема и на платката и ако пича не го е продал, може да го отворя и да дам съвет! Цитирай
kulov Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 здрасти. трябва ти този сервизен наръчник http://www.bonanza.com/listings/Yamaha-TRB1006-TRB-1006-Service-Manual/116282641 поне 15 минути се рових, но не можах да го намеря безплатен, дори си направих някаква досадна регистрация в сайта на ямаха за да мога да сваля наръчника, който е там, но той е само потребителски. пише общи неща вътре. наскоро от някъде си дръпнах сервизен (с подробни схеми и наименования за всички части) за модела, който аз имам RBX 775. ако мислиш, че ще ти свърши работа си напиши имейла тука (май не можеш да пращаш съобщения) и ще ти го изпратя. Цитирай
K.Kirov Отговорено Октомври 10, 2013 Автор Отговорено Октомври 10, 2013 братле, е-мейла ми е k.g.kirov@abv.bg . @Krasi63 това е една джджа(колкото нокътя ми,предполагам че е нешо за тона или съпротивление...),запоена точно между края на кабела на активния сигнал и жака...беше покрита с черна шлаофка която се нагряжа и приема формата на компонента ...за изолация... @hand_of_doom ми като не знам как да я постна тая снимка... Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 Здравей, трябва да качиш снимката в някой сатй за хостинг. Аз се сещам за http://www.imageshack.com. После пусни тук линк да видим какъв е проблема. Цитирай
Bay Emo Отговорено Октомври 10, 2013 Отговорено Октомври 10, 2013 (Редактирано) Здравей, не намерих 1006, но тук ще намериш схемата на TRB 6 II : http://www.yamaha.com/yamahavgn/Documents/Guitars/TRB6II_E.pdf. Тук е TRB 6P II : http://www.gospel.bo.it/albums/userpics/10130/TRB5PII_6PII_E.pdf. Надявам се да съм ти бил полезен. Късмет ! Редактирано Октомври 10, 2013 от Bay Emo 1 Цитирай
Recommended Posts