Ground Публикувано Октомври 3, 2013 Публикувано Октомври 3, 2013 Поставих еквилайзер в чейна и намалих нивото от него. Вместо, като бустер го използвах, като ън-бустер Това ми позволява да свиря вечер и звукът да е приличен. Знам, че атенюаторите са между стъпалото и говорителя, но целта е постигната и аз съм доволен Някой може да го намери за полезно. Предполагам, че става и с всеки друг драйв педал с волюм конкрол. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 3, 2013 Отговорено Октомври 3, 2013 Решението определено си го бива. С малката подробност, че го ползваш тоя equalizer не само като volume control Не че нещо, ама много пари иначе Майтапът настрана. Не би трябвало да има толкова голяма разлика в звука в зависимост от това къде намаляш сигнала. Цитирай
L.K. Отговорено Октомври 3, 2013 Отговорено Октомври 3, 2013 То ако беше "не би трябвало" музиката щеше да е различна. Всичко, като се натовари, има значение за звука - предусилвател, крайна лампа, трансформатор, говорител. Цитирай
7thString Отговорено Октомври 3, 2013 Отговорено Октомври 3, 2013 Чакай сега... идеята на атенюатора е друга - в случая намаляваш сигнала между преампа и крайното стъпало - един вид просто намаляваш мастера. Идеята да ползваш атенюатор е да набримчиш крайното стъпало, за да може крайните лампи да влязат в "сладкия" режим на работа и след това да отклониш голяма част от мощността извън говорителя, за да свириш тихо. Има и друг вариант, който има всички плюсове на атенюатора, но няма минусите му Цитирай
hand_of_doom Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 То ако беше "не би трябвало" музиката щеше да е различна. Всичко, като се натовари, има значение за звука - предусилвател, крайна лампа, трансформатор, говорител. Естествено, че има значение. Все пак при различно ниво различните елементи работят в различни режими. Мисълта ми беше, че за компромисен вариант не е кой знае каква загуба да намаля от еквалайзера. В крайна сметка щом потребителят е доволен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 4, 2013 Отговорено Октомври 4, 2013 Няма никаква разлика дали ще го намалиш от EQ ефекта или от Master Volume контрола на АМР-а. Същото можеш да постигнеш и с един потенциометър в луупа. 3 Цитирай
Ground Отговорено Октомври 5, 2013 Автор Отговорено Октомври 5, 2013 Съгласен съм напълно с повечето мнения и са ми известни упоменатите факти. Целта ми все пак беше да мога да постигна ниско налягане, без да губя характера на драйва(знам, че при високи нива, характера е различен, отколкото при ниски ). Ампът няма достатъчно плавен кантрол на мастера и в момента, в който увелича така, че да се чува (около 0.3/10) вече е твърде мощно и то дори и за през деня, да не говорим за вечер. ...та специално за горния коментар - няма разлика в принципа, но има в нивото. @7thString: кой е другия вариант, за който споменаваш - без минусите? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 7, 2013 Отговорено Октомври 7, 2013 Малко off-topic, но пък за сметка на това вярно. Също така е и стандартен отговор 101 при коментар от озвучителя "Намали малко!": Това е усилвател, не намалител! 1 Цитирай
Ламби Отговорено Октомври 8, 2013 Отговорено Октомври 8, 2013 Нещо не схващам идеята да правиш експерименти с Пивито.То все пак си е 100вата и с кабинет2х12 или 4х12 в панелен апартамент звуковото налягане на волюм 3 от 10 ще е такова,че да озвучаваш всички съседи през панелите.Ако искаш да разбереш кога ще изпуши го пробваи без говорител ще е веднага.Преоткриването на закони в електротехниката може да е опасно и скъпо.Искаш хем да се чува,хем да не е надалеч интересно как ще стане без слушалки. Цитирай
Ground Отговорено Октомври 8, 2013 Автор Отговорено Октомври 8, 2013 ^ точно кога ще изпуши не искам да разбирам никога Гледам, като си пробвам да не прецакам ампа или някой съсед, иначе съм ЗА екпериментите с две ръце. Сега събирам материал за екперимент, как хем да е вързана колоната, за да не изпуши ампа, хем да не се чува, пък аз през сенда да вкарам сигнала в педалче с кабинетна симулация и от там в звуковата карта, и да го видя как ще звучи преампа на запис. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Октомври 8, 2013 Отговорено Октомври 8, 2013 Прилича ми на опитите в Анадола... Добре, де, за какво е целия зор? Да си губиш времето и енергията за да излъжеш природата, физиката или джоба си? Разбирам да си специалист, който да знае какво прави, че да очакваме революционното откритие, а то от километри се вижда, че работата е ялова. Можеш да продължиш да се самозаблуждаваш, не пречиш на никого. 1 Цитирай
7thString Отговорено Октомври 8, 2013 Отговорено Октомври 8, 2013 Аз никъде не видях човека да споменава, че има сестра, но вие вече спокойно коментирате как е курва и сте спали с нея. Не съм чувал за изгорял амп от това, че ръгаш потенциометри и еквалайзери в ефект луупа, но явно някои хора тук живеят в паралелни вселени където не е важно какво казва някой, а как те си го въобразяват. С много играчки накачулени преди крайното стъпало може би ще успееш някак да компенсираш що-годе гадния саунд на намален лампов амп, но както се каза няколко пъти - усилието ти е напразно и неблагодарно - като искаш да свириш нощно време на ниски нива, но пък да се чуваш добре, хората са го измислили - атенюатор и... другото дето ти писах на лични Цитирай
Recommended Posts