Jump to content
Българският форум за музиканти

Първи опит за рок :D


Recommended Posts

Това е първият ни опит за рок песен, в която да НЯМА доминиране на електронните инструменти :D Вокалът съм аз, за пръв път пробвам да пея нещо такова - дали се е получило, вие преценете. Вероятно някой друг с опит в този жанр би го изпял по-добре. Очакваме критика :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По- скоро си го докарал като Green Day   или нещо подобно .  Като вокал си се справил добре... останалото , според мен НЕ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... идеята е интересна, според мен парчето може да стане, но на места става монотонно ... може би да се промени темпото (по-бързо или по бавно и/или да се сменя на места) ... барабаните да вкарат повече живот(примерно да се Цепелинизират леко), някъде да се поприберат инструменти, които излизат много остро напред....бих поприбрал дистера, например, стърже ми много ... някакво преаранжиране ще трябва. В началото бих включил бас във водещия мотив на интрото ... или може би да се ползва октавер или изцяло бих го дал на баса ... после бих го включвал пак от време на време този мотив, но не много напред ... абе не знам, това са само хрумвания на първо слушане ... ако се преаранжира сериозно, ще стане, според мен.

Извин, само споделям какво ми хрумва като слушам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Viksps, идеята беше да е малко по-стегнат аранжимента. Структурата като че ли е по-добре да се запази такава, за да е кратка песента. Иначе си прав за миксинга. По принцип работим с Reason и за първи път слагаме толкова много китари там (записвали сме ги с Cubase и после ги импортираме в Reason-a) така, че все още нямаме много усет как да миксираме правилно. Ако имаш някакви предложения за конкретни части от песента (кое кога да се намали), ще се радваме да чуем :) Иначе аз лично клоня към пънк леко от време на време - слабост ми е, така че като нищо без да искам да съм залитнал в тази посока. Може би самият тип overdrive не е подходящ за рок :/

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... абе аз ги нацвъцках тия работи по-горе малко без да мисля... ей така, на първо слушане ... ти не ми обръщай много внимание :-)

Сега го слушах на слушалки, по внимателно  - ама не мога да ти изпиша какво точно имам предвид ... има една монотонност, въпреки, че сте се постарали да го разнообразите - някак стои едно такова отчетливо и тежко ....раз, два, три, четири ... като завързано  някак си, като метроном ... 

Усещам, че в парчето има потенциал, ама трябва да се пипне ... за това писах ... не говоря за микса толкова, колкото за аранжимента ... да се попроменят някои партии тук-там ... абе вие си знаете, огледайте го, опипайте го още и ще стане, сигурен съм ... нали си е ваше парче, вашите виждания трябва да изразява :metalist:  

Пък и аз не разбирам много, карам го на чувство повече ... драйв "на вкус" и барабани "на око", така да се каже ... нямам музикално образование, нито специални знания ... 

Почоплете го още малко и ще стане ... както се казваше: ".... има ли мисъл, има ли чувство - ето, така се създава изкуство !"

 

P.S. А пънка си е блага работа, по принцип .... :punk_guitar:

Редактирано от viksps
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най- добре пусни само вокала, а колегите да се пробваме с различни аранжименти. Харесва ми , малко докарва на Ред Хот. Аз го виждам в по- трашарски аранжимент. :metalist:или може би нещо като Offspring.

Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.