Jump to content
Българският форум за музиканти

Db Guitars - Made In Denmark


Jordan_J

Recommended Posts

Здравейте!!

 

Отскоро са готови прототипите на новата марка китари DB Guitars.

Фирмата е датска, а инструментите се произвеждат от топ материали - като дървения, хардуеър и аксесоари.

 

Ще ги представлявам официално в България, както отдавна сме се договорили със собственика и главния дизайнер на DB Guitars.

Съвсем скоро ще имам повече информация за всички вас (малко след като получа и първите демо модели).

Цените средно ще са (много грубо) 1500 лв. Ето и малко снимки за най-любопитните.

 

DBTheWing1_small.jpgDBWinghead_small.jpgDBWingTrem_small.jpg

 

8_small1.jpg9_small.jpg2_small1.jpg

 

Maho_rockfront_small.jpg9_small1.jpgmahobindings_small.jpg

 

8_small2.jpg9_small2.jpg7_small2.jpg2_small2.jpg1_small2.jpg4_small2.jpg

 

sunrise125_small.jpg4_small3.jpg8_small5.jpg

 

flamebody_small.jpg5_small4.jpg9_small4.jpg

 

6_small4.jpgleskillerbody_small.jpg1_small4.jpg

 

Интересно ми е да чуя вашето мнение и идеи!

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 64
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Китарите изглеждат прекрасно :inlove: Надявам се и да звучат поне толкова добре ;) Мога само да пожелая късмет и конкурентноспособност на датчаните и хвала на такива хора :)

 

П.П. Можеш ли да дадеш малко повече инфо освен около китарите и около историята за създаването на Db Guitars? В смисъл как така някакви пичове решават да правят китари, интересно е просто :)

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм китарите изглеждат супер, пожелавам успех и добър тираж на китарите на пазара. Искам и да те помоля ако можеш да дадеш малко инфо за електрониката на тез китарки, на смики са екстра но електрониката каква е? марки ала бала и прочее.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни къв ще е хардуера? Ще има ли за проба? В София? :godbless:

 

@Vic7or - да, е и? Но същевременно е изключително полезна информация за тези, които и искат различен от Скуайър Страт, Ибанез ГР серията или сходен клас инструмент с цена около 300$, който на мен специално не ми харесва. Не казвам, че не върши работа или не може да се свири на него - просто мен не ме кефи.

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересува ме да разбера повечко за ето тази китара, защото инфото в сайта е ок, но не пише нито марка нито има семпли да се чуе нещо и така.. пък и не съм станал полиглот та да си преведа сайта (може и да има опция да се смени на английски но аз не намерих такава). Още една последна молба - 1 крона на колко долара е равна да речем?

 

Това е китарата:

Maho_rockfront.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ли вид реклама? Ало.. модераторите :godbless:

Ало,да? Моля?! Имате грешка... Има кой да прецени,не се притеснявай - съществува разлика между натрапчивата "рекламата" и информативни постове.

 

@visiondann,производство на басове предвижда ли се? В горния сайт гледах,че се водят DB Guitars&Basses,но има посочени само китарни модели?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е ли вид реклама? Ало.. модераторите :)

Ало,да? Моля?! Имате грешка... Има кой да прецени,не се притеснявай - съществува разлика между натрапчивата "рекламата" и информативни постове.

 

@visiondann,производство на басове предвижда ли се? В горния сайт гледах,че се водят DB Guitars&Basses,но има посочени само китарни модели?

Да, това което знам от Бруно (собственик и дазйнер на ДБ) е, че първата партида съдържа 7 прототипа - 5 6-струнни китари и 2-баса.

Тези прототипи са тиражирани и вече са в наличност и се предлагат в няколко Скандинавски страни - Финландия, Дания, Норвегия и Ферорските острови.

От 2007 ще се предлагат в БГ също...

 

На един от въпросите по-горе - 4 датски крона са грубо около 1 лев.

 

В момента БГ гитарс сглобяват специален модел, точно така както аз бих искал да бъде. Т.е. не само китара, която да рекламирам и продавам, но на която да свиря охотно ... Впечатлен съм от политиката на фирмата, наистина ...

 

Съвсем скоро ще има сампли и повече информация за инструментите - китари и басове. Основно китарите ще бъдат с новото поколение ТЕСЛА адаптери, които по всичко личи, че са хай-енд продукт. Но скоро всички ще можем да се убедим от първа ръка ...

 

Всъщност аз през цялото време бях информиран по развитието на темата, но чак сега има основателен повод това да се огласи. Бях информиран, когато прототипите бяха готови, но не сметнахме, че тогава бе нужно това още да се огласи ...

Останах много впечатлен от вижданията на Бруно. Желанието му е било да създаде инструменти от топ-материали, които са ултра-комфортни за употреба, и не отстъпват по звукови характеристики на най-големите марки ... А същевременно цените да не са непосилни за нормалния потребител.

Днес получих отново писмо от фирмата, и в отговора си ще задам въпросите, на които искате да получите отговор (както са в по-горните постове).

 

Наздраве!

 

:dance::godbless:

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и снимки на басовете:

 

DB The Black Bass

 

1_small.jpg5_small.jpg3_small.jpg4_small.jpg2_small.jpg

 

 

DB The Bubinga

 

b6_small.jpgb7_small.jpgb5_small.jpgb333_small.jpgb2_small.jpgb8_small.jpg

 

5, 6, 7 и 8 струнни басове са вече в процес на разработка!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглеждат наистина изпипани инструменти - с най голямо удоволствие бих изпробвал китарните модели много ще ми е интересно да ги чуя и на семпли и на живо! :hello: :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А дали не се интересуват от по-нестандартни дизайни на китарите?

 

Не е ли по-удачна за нова компания някаква ниш-маркет стратегия, нещо с което да се различават доста от конкурентите си....я по формите им и я по нещо друго.... :think:

 

Честно казано ми омръзна от еднотипни форми...сякаш няма хора с фантазия, а само Страт, Ibanez и пр. имитации (за формата говоря).

 

Имам резписани (скицирани) няколко мои дизайни с интересни форми....но не са приложими за серийно производство т.е. машинно, а трябва доста ръчна работа с шкурчица и навиране по дупки и извивки.

 

 

Иначе изглеждат наистина добре изработени. Надявам се мнението ми да бъде сметнато за градивна критика. Успех :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^А проблема на изчанчените форми не е ли точно производствено време и повече труд - т.е. по-висока цена? Една нова, но скъпа и неутвърдена като марка китара би ли станала хит? Според мен точно това е проблема - утвърденото привлича внимание с мисълта "читаво ли е това копие", а и болшинството от хората педпочитат класически форми.

 

За експерименти и уникалност според мен времето е когато марката е стъпила на краката си и е готова на такъв ход, очаквайки провал който няма да я унищожи.

Те и Ибанез са правили копия перди да напарвят Iceman и да кажат "We mean business"....Според мен нещата по този въпрос са такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-горните мнения са много интересни и резонни. Аз също имам много допълнителни идеи по въпроса, но ще е малко рано за тях.

Все пак наистина първо ще е нужно хората да оценят матриалите, звука и т.н. От тях основно ще зависи "името" на марката. Всичко останало ще се случи в близкото бъдеще.

Това, което знам от първа ръка е, че тези инструменти са качествено изработени, от качествени материали.

Аз самия нямам търпение да пробвам моделите.

За щастие със собственика сме "на ти", така че спокойно и директно мога да питам за всичко, което допълнително ви интересува.

 

П.С. Понеже ми предложиха да ми направят един къстъм модел (който ще е личен, и няма да е за тираж, поне в началото), на мен ми дойдоха хиляди идеи за форма, екстри и т.н. Тепърва ще се запозная с технологичните възможности и докъде реално мога да развинтя фантазията си. Все пак като ще е къстъм, го искам както на мен ми харесва.

 

Наздраве! :):godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.