Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за помощ


Caesar1

Recommended Posts

Здравейте на всички.Преди 2 седмици си взех домашна звукозаписна техника която се състои от микрофон : Studio Projects b1 , интерфейс : Focusrite Scarlett 2i2 , слушалки , стойка , поп филтър.Имах един приятел с когото се познавахме от 1 година който си има домашно студио и каза , че ще ми съдейства да го сглобя моето и да ще помогне в записването.С него се скарахме и сега дори не знам вече 2ра седмица как да чуя просто една дума от техниката записана на компютъра.Чета по няколко часа на ден , но просто не ми се получават нещата - нищо не тръгва а при инсталацията на някакви драйвери постоянно дава грешки.Вече съм се отчаял , защото от 2 седмици я имам а все още нищо не съм направил.Искам да ползвам техниката за записване на кавъри и да ги пусна във vbox7.Не искам да ставам продуцент или нещо такова просто искам да запиша гласа си чрез техниката на компютъра.Преди месеци го гледах бившия ми приятел как записва и сглобява всичко и не изглеждаше особено трудно , но всичко съм забравил от тогава.Моля ви ако може някой по някакъв начин да ми помогне ще бъда благодарен.Живея в София и съм готов дори да платя (ако не взима скъпо) за помощ защото наистина се нуждая.Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

 

Не знам защо, но често, когато някои си купи нов аудио интерфейс има проблеми да го подкара.

 

До колкото разбирам от поста ти, не си много навътре с тия неща, но няма страшно!

 

Имам няколко идеи какъв може да е проблема.

1) Микрофона е кондензаторен ==> трябва му phantom power (48V). Scarlett 2i2 има. За да го пуснеш просто натискаш копчето "48V".  

2) Написал си, че драйвера дава грешка. Опитай да го деинсталираш и после да свалиш най-новия от 

http://uk.focusrite.com/downloads/os?product=Scarlett+2i2

Виж дали твоята ОС е поддържана 

http://global.focusrite.com/usb-audio-interfaces/scarlett-2i2/downloads

3) Предполагам, че все пак интерфейса го използваш през някой DAW. Виж в настройките, и ако не е избран там, го сложи.

 

Причините може да са много и няма да е лошо да дадеш малко повече инфо какво точно правиш и тн.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора! 

Според мен е трудно да подкараме интерфейса новобранците защото се оказа доста сложно (поне за мен) и да изобщо не съм навътре в нещата.

 

Вкарам микрофона с кабел към интерфейса а интерфейса към компютъра и пускам копчето дето пише 48V и свети червено , но доколкото гледам по клипове трябва и там дето е включен микрофона да ми свети зелено , но при мен не свети нищо.

Имам диск който дойде с интерфейса и когато тръгвам да инсталирам от диска Focusrite USB 2 Driver-2.1 ми излиза следната грешка : Софтуерът, който инсталирате, не е преминал проверката за съвместимост с Windows XP. Ако продължите да инсталирате този софтуер, можете да повредите или дестабилизирате работата на системата си или веднага , или по-късно. Microsoft настоятелно препоръчва да спрете инсталирането сега и да потърсите доставчика на хардуера за софтуер, който е .... и това е само.
Няколко пъти опитах да го инсталирам, но не се получи . Иначе от диска Scarlett Plug-in-suite-1.1 се инсталира на компютъра.

Ще те помоля ако можеш да ми дадеш своя фейсбук , поща , скайп или каквото имаш ако можеш да ми помогнеш , че тук става по-бавно. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според форумите червена светлина при 48 волтовия LED е ok, зелено би трябвало да свети при USB като се свърже сполучливо.

Притеснява ме драйвър грешката, XP  ли ти е Уиндоуса?

Според сайта 64 битова система не се подържа, какво е твойто XP?

 

Освен това като правило, първо инсталираш драйверите и после свързваш картата, а и според упътването трябва да се рестартира компютъра след като са инсталирани драйвърите, и чак тогава да се свърже.

 

Когато е разпознат от Уиндоус, трябва да се конфигурира в контрония панел за звук, и след това във софтуера който ще ползваш (DAW).

Редактирано от dontwarrior
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като даде тази "грешка", няма ли бутон да се игнорира предупреждението и да се продължи? Ако има, давай смело, нищо няма да му стане на Windows-a. Ако няма, прочети това:

http://support.microsoft.com/kb/822798/bg

На бързо го намерих с google. Ако не помогне, поразтърси се допълнително за даденото предупреждение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам такъв бутон , но не съм сигурен , че няма да прецакам нещо компютъра или техниката.Относно този линк който ми даде свалих някакво Fix it от там инсталирах го , но пак ми дава същата грешка и не знам какво да правя :(

 

 

 

Според форумите червена светлина при 48 волтовия LED е ok, зелено би трябвало да свети при USB като се свърже сполучливо.

Притеснява ме драйвър грешката, XP ли ти е Уиндоуса?

Според сайта 64 битова система не се подържа, какво е твойто XP?

 

Освен това като правило, първо инсталираш драйверите и после свързваш картата, а и според упътването трябва да се рестартира компютъра след като са инсталирани драйвърите, и чак тогава да се свърже.

 

Когато е разпознат от Уиндоус, трябва да се конфигурира в контрония панел за звук, и след това във софтуера който ще ползваш (DAW)

 

Да и аз знам , че ако съм свързал всичко както трябва ще светне зелената светлина.

 

Иначе съм с Windows XP друго не знам.

 

Първо аз започнах да свързвам всичко и тогава започнах да инсталирам , но не се получи.После извадих всичко и опитах пак да инсталирам , но пак не се получи.Притеснява ме тази грешка дето ми дава.До сега съм правил някакви актуализации от Help and Support Center , но отново си седи същата грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е грешка, а е част от инсталацията на повечето аудио интерфейси..... Просто даваш "продължи" и толкоз. След като си го инсталирал, отваряш DAW (reaper, cubase, pro tools etc.) и настройваш оттам да пише Focusrite USB Driver. После връткаш копчето на преампа, докто почне да свети зелено, но не повече ;) Дано съм помогнал, ако нещо има пиши :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да повечето аудио драйвери показват някаква простория от този тип и в упътването пише да се натисне continue anyway, така че инсталирай смело

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искрено благодаря на всички които коментираха тук и най-вече за помоща на Joel с който се борихме 4 часа да оправим проблема и накрая успяхме.Вече всичко е наред.Благодаря много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.