Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте на всички.Преди 2 седмици си взех домашна звукозаписна техника която се състои от микрофон : Studio Projects b1 , интерфейс : Focusrite Scarlett 2i2 , слушалки , стойка , поп филтър.Имах един приятел с когото се познавахме от 1 година който си има домашно студио и каза , че ще ми съдейства да го сглобя моето и да ще помогне в записването.С него се скарахме и сега дори не знам вече 2ра седмица как да чуя просто една дума от техниката записана на компютъра.Чета по няколко часа на ден , но просто не ми се получават нещата - нищо не тръгва а при инсталацията на някакви драйвери постоянно дава грешки.Вече съм се отчаял , защото от 2 седмици я имам а все още нищо не съм направил.Искам да ползвам техниката за записване на кавъри и да ги пусна във vbox7.Не искам да ставам продуцент или нещо такова просто искам да запиша гласа си чрез техниката на компютъра.Преди месеци го гледах бившия ми приятел как записва и сглобява всичко и не изглеждаше особено трудно , но всичко съм забравил от тогава.Моля ви ако може някой по някакъв начин да ми помогне ще бъда благодарен.Живея в София и съм готов дори да платя (ако не взима скъпо) за помощ защото наистина се нуждая.Благодаря.

Отговорено

Здрасти!

Не знам защо, но често, когато някои си купи нов аудио интерфейс има проблеми да го подкара.

До колкото разбирам от поста ти, не си много навътре с тия неща, но няма страшно!

Имам няколко идеи какъв може да е проблема.

1) Микрофона е кондензаторен ==> трябва му phantom power (48V). Scarlett 2i2 има. За да го пуснеш просто натискаш копчето "48V".  

2) Написал си, че драйвера дава грешка. Опитай да го деинсталираш и после да свалиш най-новия от 

http://uk.focusrite.com/downloads/os?product=Scarlett+2i2

Виж дали твоята ОС е поддържана 

http://global.focusrite.com/usb-audio-interfaces/scarlett-2i2/downloads

3) Предполагам, че все пак интерфейса го използваш през някой DAW. Виж в настройките, и ако не е избран там, го сложи.

Причините може да са много и няма да е лошо да дадеш малко повече инфо какво точно правиш и тн.

Успех!

Отговорено

Благодаря за отговора! 

Според мен е трудно да подкараме интерфейса новобранците защото се оказа доста сложно (поне за мен) и да изобщо не съм навътре в нещата.

Вкарам микрофона с кабел към интерфейса а интерфейса към компютъра и пускам копчето дето пише 48V и свети червено , но доколкото гледам по клипове трябва и там дето е включен микрофона да ми свети зелено , но при мен не свети нищо.

Имам диск който дойде с интерфейса и когато тръгвам да инсталирам от диска Focusrite USB 2 Driver-2.1 ми излиза следната грешка : Софтуерът, който инсталирате, не е преминал проверката за съвместимост с Windows XP. Ако продължите да инсталирате този софтуер, можете да повредите или дестабилизирате работата на системата си или веднага , или по-късно. Microsoft настоятелно препоръчва да спрете инсталирането сега и да потърсите доставчика на хардуера за софтуер, който е .... и това е само.
Няколко пъти опитах да го инсталирам, но не се получи . Иначе от диска Scarlett Plug-in-suite-1.1 се инсталира на компютъра.

Ще те помоля ако можеш да ми дадеш своя фейсбук , поща , скайп или каквото имаш ако можеш да ми помогнеш , че тук става по-бавно. Благодаря предварително.

Отговорено (Редактирано)

Според форумите червена светлина при 48 волтовия LED е ok, зелено би трябвало да свети при USB като се свърже сполучливо.

Притеснява ме драйвър грешката, XP  ли ти е Уиндоуса?

Според сайта 64 битова система не се подържа, какво е твойто XP?

Освен това като правило, първо инсталираш драйверите и после свързваш картата, а и според упътването трябва да се рестартира компютъра след като са инсталирани драйвърите, и чак тогава да се свърже.

Когато е разпознат от Уиндоус, трябва да се конфигурира в контрония панел за звук, и след това във софтуера който ще ползваш (DAW).

Редактирано от dontwarrior
Отговорено

Като даде тази "грешка", няма ли бутон да се игнорира предупреждението и да се продължи? Ако има, давай смело, нищо няма да му стане на Windows-a. Ако няма, прочети това:

http://support.microsoft.com/kb/822798/bg

На бързо го намерих с google. Ако не помогне, поразтърси се допълнително за даденото предупреждение.

Отговорено

Имам такъв бутон , но не съм сигурен , че няма да прецакам нещо компютъра или техниката.Относно този линк който ми даде свалих някакво Fix it от там инсталирах го , но пак ми дава същата грешка и не знам какво да правя :(

Според форумите червена светлина при 48 волтовия LED е ok, зелено би трябвало да свети при USB като се свърже сполучливо.

Притеснява ме драйвър грешката, XP ли ти е Уиндоуса?

Според сайта 64 битова система не се подържа, какво е твойто XP?

Освен това като правило, първо инсталираш драйверите и после свързваш картата, а и според упътването трябва да се рестартира компютъра след като са инсталирани драйвърите, и чак тогава да се свърже.

Когато е разпознат от Уиндоус, трябва да се конфигурира в контрония панел за звук, и след това във софтуера който ще ползваш (DAW)

Да и аз знам , че ако съм свързал всичко както трябва ще светне зелената светлина.

Иначе съм с Windows XP друго не знам.

Първо аз започнах да свързвам всичко и тогава започнах да инсталирам , но не се получи.После извадих всичко и опитах пак да инсталирам , но пак не се получи.Притеснява ме тази грешка дето ми дава.До сега съм правил някакви актуализации от Help and Support Center , но отново си седи същата грешка.

Отговорено

Не е грешка, а е част от инсталацията на повечето аудио интерфейси..... Просто даваш "продължи" и толкоз. След като си го инсталирал, отваряш DAW (reaper, cubase, pro tools etc.) и настройваш оттам да пише Focusrite USB Driver. После връткаш копчето на преампа, докто почне да свети зелено, но не повече ;) Дано съм помогнал, ако нещо има пиши :)

Отговорено

Искрено благодаря на всички които коментираха тук и най-вече за помоща на Joel с който се борихме 4 часа да оправим проблема и накрая успяхме.Вече всичко е наред.Благодаря много.