Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Доста хора я подкрепихме тази Ямаха. Ха дано да си я намериш в добро състояние и да я скъсаш от свирене.

:offtopic-001:  И аз след 7 часа пътувам за един престижен ;) инструмент и той също е последна бройка (не е за мен, де..), та се надявам да не е скапан от проби и свирения

Отговорено (Редактирано)

Не знам дали вече си купил желаната китара,но да те светна аз какво направих и ефекта е убийствен.От15 години имам Ария тип страт,тяло от ясен,ръчна японска изработка,81 година,първите Ария за Американския пазар.Та от тази китара оставих само дървото,купих Нойслес  скъпия сет,затиснах дупката за тремолото и сега струните имат директен допир със дървото,всичкия хардуер го поръчах от щатите,смених позиции и сега звука кърти мивки.Китарата ми стоя повече от година при най добрия за мен лютиер в София няма да казвам имена да не стане реклама, имаше много работа и аз му казах да я прави когато има време между другите поръчки.Всичко това го пиша за да ти кажа че фендерски звук се вади лесно от качествен инструмент но цената не влиза в този диапазон който си написал.Над 1600 лева ми излизе упражнението на мен.

Редактирано от doviciozo
  • 1 year later...
Отговорено (Редактирано)

След година и половина пауза, преди седмица поднових търсенето и след два часа проби в един местен магазин окончателно се убедих, че фендера в ценовия клас дори до 600 евро, не е за мен - някак ми е груб грифа, не знам как да го обясня, пък и тона не ми хареса особено. Имаше обаче една Ямаха Пацифика 612, която ми беше-по удобна, обаче цвета и беше ужасен - л..нян. Даже не я включих. Но естествено веднага ми напомни за вашите съвети относно тази марка и като се прибрах погледнах в местния и-бей и ...

ето резултата:

P_pac812V.jpg

(снимката е от нета), инфо: http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/guitars-basses/el-guitars/pacifica/pacifica812v/

Много добре запазена - почти не е свирено с нея. Само ръчката на тремолото естествено липсва - пък и нали не ми трябваше :slap:

Остава да я изчистя, сменя струните и сетъп-на (за което трява да ровя из нета, нямам представа как се интонира това тремоло - някакъв много тънък ключ май). Та така...

Бих искал да благодаря на всички за съветите и особено на тези подкрепили ямахата:

n1k0, Akerfeldt, kolio_k, 7thString - дано не пропускам някой.

Ся пък и стойка нямам...

Редактирано от exxct