Akerfeldt Отговорено Септември 20, 2013 Отговорено Септември 20, 2013 Доста хора я подкрепихме тази Ямаха. Ха дано да си я намериш в добро състояние и да я скъсаш от свирене. И аз след 7 часа пътувам за един престижен инструмент и той също е последна бройка (не е за мен, де..), та се надявам да не е скапан от проби и свирения Цитирай
doviciozo Отговорено Септември 25, 2013 Отговорено Септември 25, 2013 (Редактирано) Не знам дали вече си купил желаната китара,но да те светна аз какво направих и ефекта е убийствен.От15 години имам Ария тип страт,тяло от ясен,ръчна японска изработка,81 година,първите Ария за Американския пазар.Та от тази китара оставих само дървото,купих Нойслес скъпия сет,затиснах дупката за тремолото и сега струните имат директен допир със дървото,всичкия хардуер го поръчах от щатите,смених позиции и сега звука кърти мивки.Китарата ми стоя повече от година при най добрия за мен лютиер в София няма да казвам имена да не стане реклама, имаше много работа и аз му казах да я прави когато има време между другите поръчки.Всичко това го пиша за да ти кажа че фендерски звук се вади лесно от качествен инструмент но цената не влиза в този диапазон който си написал.Над 1600 лева ми излизе упражнението на мен. Редактирано Септември 25, 2013 от doviciozo Цитирай
exxct Отговорено Май 5, 2015 Автор Отговорено Май 5, 2015 (Редактирано) След година и половина пауза, преди седмица поднових търсенето и след два часа проби в един местен магазин окончателно се убедих, че фендера в ценовия клас дори до 600 евро, не е за мен - някак ми е груб грифа, не знам как да го обясня, пък и тона не ми хареса особено. Имаше обаче една Ямаха Пацифика 612, която ми беше-по удобна, обаче цвета и беше ужасен - л..нян. Даже не я включих. Но естествено веднага ми напомни за вашите съвети относно тази марка и като се прибрах погледнах в местния и-бей и ... ето резултата: (снимката е от нета), инфо: http://usa.yamaha.com/products/musical-instruments/guitars-basses/el-guitars/pacifica/pacifica812v/ Много добре запазена - почти не е свирено с нея. Само ръчката на тремолото естествено липсва - пък и нали не ми трябваше Остава да я изчистя, сменя струните и сетъп-на (за което трява да ровя из нета, нямам представа как се интонира това тремоло - някакъв много тънък ключ май). Та така... Бих искал да благодаря на всички за съветите и особено на тези подкрепили ямахата: n1k0, Akerfeldt, kolio_k, 7thString - дано не пропускам някой. Ся пък и стойка нямам... Редактирано Май 5, 2015 от exxct 4 Цитирай
Jim-ph Отговорено Май 6, 2015 Отговорено Май 6, 2015 www.warmoth.com - за всички вашите фантазии. Цитирай
Recommended Posts