Jump to content
Българският форум за музиканти

Трудно решение


Ivanoff

Recommended Posts

Привет и от мен регистрирах се в този форум тъй като виждам, че има доста знаещи и можещи музиканти компетентни по много неща от музикалната сфера. 
Та въпроса ми е браточки и брачки, има ли защо да се захващам с пеене тъй като съм на 18 вече. Пял съм като малък бил съм в хор също имал съм участия но всичко приключи някъде към 14 години когато открих паркура и компютърните игри :D. Та въпроса ми е към всички, имам ли шанс да си развия гласа още или всичко е загубено тъй като започнах да пея от вече няколко седмици мога да кажа, че по слух ми се струва доста вярно пеенето ми, естествено това което чувам в повечето случай не е това което се чува в пространството. Тенор съм и имам силен глас та това е чакам отзиви.
Поздрави Иво :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адаш проблема е, че никога не съм ходил при музикален предагог и затова не знам дали найстина мога да пея вярно, непременно като започне годината (аз съм ученик последна година) ще ида при някой музикален педагог да ме преслуша. Странно обаче е, че при мен мотацията на гласа не е изобщо груба много малко ми се е променил гласа от преди 5-6 години. Другото което ме навежда на мислъта, че може би имам някакви гласови данни е, че мога да имитирам почти всичко и всички и то стойносто. Макар, че това може да не е чак толкова голям фактор ам все пак.
  Поздрави Адаш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мъжкият глас ставамвсе покрасив с времето. Оттаява се и звучи истински добре много след мутирането... Много оперни артисти например започват сериозни занимания след 30-та си годишнина...

Твоя воля... шанс има огромен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А това значи ли, че ако започна да пея редновно и се запиша на уроци ще си обработя гласа?
Аз днес реших да се запиша на микрофона ми дето говоря с него по скайп с Соунд рекордер на уйндоус и да ви кажа зле е работата неоформен глас не е много фалшиво пеенето но неритмично ми се струва а трябва да кажа, че си нямам и никаква идея от техники и дишане и може би заради това но утре като се разпея ще си правя още един запис и ще го пусна да кажете вие. Но все пак си мисля, че тоя микрофон за 5 лв. много нереално ме записва, благодаря за отзива Савов и поздравления за парчето доста е добро :)
Знам, че Лучано Паватроти е започнал да пее на 19 години и след 6 години убочение е излязал на първо на малки градски театри и след това на голямата сцена по - късно аз много искам да стана оперен певец но...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.