Jump to content
Българският форум за музиканти

Свирене и пеене


olygofren

Recommended Posts

Преди време свирех с едни пичове (някои от които се спотайват и в този форум ;) ) и соло-китаристът беше и певец. Това, което ме учудваше е, че за него нямаше значение какво свирят ръцете и това не му пречеше да води съвсем друга мелодия с гласа си. Не казвам, че беше велик певец, но се справяше отлично с разделянето на мозъка на две и дори понякога пееше върху солата си.

 

Та именно това ме вълнува - как човек може да се научи да свири и независимо от това да пее. Не знам дали при вас е така, но на мен понякога дори ми е трудно да говоря, докато свиря, камо ли да пея. Друг път мога да си изпея (изрева) отлично партията върху съвсем не-проста партия на китарата. Просто мозъкът ми работи по някакъв много изчанчен начин в това отношение и бих желал да мога малко или много да му се наложа. ;)

 

Демек има ли упражнения за разделяне на пеенето от свиренето, или някакви техники и трикове, или нетрадиционни секс-практики или и аз не знам какво, които да помагат в случая? :)

 

P.S: Не знам дали темата е за този раздел, за при вокалите или за говорилнята. Мене най-вече ме интересува въпроса от позицията на китаристите, затова я сложих тук.

Редактирано от olygofren
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.