Child^in^Time Публикувано Септември 7, 2006 Публикувано Септември 7, 2006 (Редактирано) Някой има ли опит с кавала ? Аз наскоро се сдобих с един и искам да се понауча малко да просвирвам. Ако има някой с повечко опит да сподели някоя тънкост като например как да изкарам звук Поне имам желание от час и половина духам в тръбата та ми се завъртя свят и изкарах 1 2 тона, но не мога да ги повторя В нета намерих ей туй за иснстромента и как да свиря . Незнам дали е вярно, но нямам друг източник. Та чакам доброжелателни музиканти , който да помогнат п.п. съжалявам за двете теми, прецака ми се нета... Редактирано Септември 7, 2006 от Child^in^Time Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 Мога да ти дам телефона на един познат кавалджия, ако се съгласи да ти дава уроци. Мисля, че така ще научиш повече, отколкото само ако някой сподели някоя тънкост. Само трябва да го питам дали няма нещо против да дам номера му на друг човек Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 7, 2006 Автор Отговорено Септември 7, 2006 За кой град става реч че аз съм в Плевен Цитирай
CorvusCorax Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 О, добро уточнение. Моя кавалджия е в София... Все пак ще се опитаме да ти намерим някого наблизо И после идваш като гост музикант за една песен с кавала в мойта група... Цитирай
Zmejcho Отговорено Септември 12, 2006 Отговорено Септември 12, 2006 Аз на моя кавал сам се учих:metalist: майката му е яко духане. Първия ден духах 6 часа докато изкарах звук. Трик особен мисля , че няма. Трябва сам да си усетиш как става. Отначало по-лесно излиза когато духаш почти перпендикулярно на тръбата. Всъщност идеята е, че трябва да духащ така, че струята да се разцепи от отсрещния ръб. значи като го поставиш духаш с постоянна сила ( не е задължително да е много силно) променяй ъгъла на кавал и ще усетиш в коя позиция си най-близко до тон. И после се опитай в тази позиция да стане тон. И така много пъти. Най-лесно излиза тон когато са запушени около половината от дупките ( отгоренадолу предполагам знаеш ). Успех Цитирай
Child^in^Time Отговорено Септември 18, 2006 Автор Отговорено Септември 18, 2006 След дълго духане най-после започнаха да излизат тонове. Кеф Хеви метал и кавал тва е истината Бавно...много бавно, но напредвам с инстромента :violin: Цитирай
barni Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 Колега свиря на кавал от 11 години и мисля че мога да ти бъда полезен кажи какво точно те интересува и надявам се ще ти отговоря Цитирай
mravata Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 Чудно нещо, колко бързо си минават годинките ,в съседната тема свириш от 10 години Цитирай
barni Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 В предната тема писах преди около 2 месеца.Нужно ли е да оточнявам точно дните мисля че като говорим за 5-6-7-10 години 2-3 месеца не са 4ак толкова проблемни ???? но вапроса е в това да се помогни на Child^in^Time Цитирай
barni Отговорено Ноември 3, 2006 Отговорено Ноември 3, 2006 mravata да усетих че грешката е моя току що видях ко сам писал.правилният отговор е 10 извинявам се Цитирай
jenq-DNS Отговорено Април 25, 2007 Отговорено Април 25, 2007 Момчета мн спешно ми трябва някаква бавна мелодия на кавал!Търсих къде ли не,но не намерих това,което ми трябва!Някои може ли да ми помогне???Даите линк или ми пратете нещо...Предварително благодаря...! Цитирай
barni Отговорено Май 13, 2007 Отговорено Май 13, 2007 Кво ти трябват ноти или запис ???? Тоест той записа задалжително ще ти трябва,защото една бавна мелодия и нотирана да я имаш трудно можеш да разбереш кво точно е искано да излезне без да чуеш оригинала . Цитирай
marin_zhelezov Отговорено Декември 15, 2007 Отговорено Декември 15, 2007 Що има две теми за кавала? Ето тука питайте за кавала ТУКА ! Цитирай
Recommended Posts