bratmito Публикувано Септември 5, 2006 Публикувано Септември 5, 2006 Китарата ми е с 3 единични адаптера,но превключвача между тях е самос две позиции и съм го направил да превключва между средния+дридж и нек.Въпроса ми е има ли възможност да се направи средния+бриджа в един двоен адаптер(и най-вече как0,ще има ли смисъл от такова начинание и ще се постигне ли по-малко шум и звука на двойния адаптер? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 (Редактирано) Вече е писано поне веднъж по въпроса. Значи за да имаш гасене на шума, а н на полезния сигнал трябва: 1- двата адаптера да имат еднакъв брой навивки. 2- магнитите им да са обърнати в различни посоки(ако наистина е така, можеш, като поставиш адаптерите един до друг, да свържеш долната страна магнитите с около2-3мм пластина от магнитно мек метал(ламарина например), който да играе роля на магнитопровод. 3- магнитите да са еднакво силни и еднакви 4- да вържеш края на единия адаптер с края на другия, началото на първия да заземиш, а началото на втория - от него да вземеш изходния сигнал. 5- да разположиш двата адаптера един до друг. Предполагам, че връзвайки последователно 2 сингъла, ще получиш доста мътен звук, и огромно съпротивление(около 16К). Един нов хъмбъкер струва около 25лв. Редактирано Септември 5, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
bratmito Отговорено Септември 5, 2006 Автор Отговорено Септември 5, 2006 Ok,значи няма да стане защото идеята беше да не дупча китарата. Мерси все пак за инфото. А иначе как е по-добре да направя превключвача?Мидъл+бридж и на другата позиция нек както е сега,Нек+мидъл и на другата позиция само бридж или само нек и бридж,а мидъла да не се ползва?Или сичко е до въпрос на вкус и предпочитание? Цитирай
Icarus Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 (Редактирано) сичко е до въпрос на вкус и предпочитание тва е. цъкай, пробвай, джангър дигай, както ти хареса накрая, така я остави Редактирано Септември 5, 2006 от Icarus Цитирай
vlex Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 A защо не си смениш ключа с някой с повече от 3 степени та да имаш повече от 2 бленди? Примерно стандартен 5позиционен мисля че ще ти върши работа... Цитирай
bratmito Отговорено Септември 5, 2006 Автор Отговорено Септември 5, 2006 A защо не си смениш ключа с някой с повече от 3 степени та да имаш повече от 2 бленди? Примерно стандартен 5позиционен мисля че ще ти върши работа... Защото отвора за ключето е като за потенциометър и няма как да се одреже,понеже не е на плочка като при Стртовете например,а е направо дулката в дървото.Не знам дали такива превключвачи като на Босс камиончетата с форма на потенциометър не би ми свършило работа но не знам какво представляват и продават ли се тук. Цитирай
vlex Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Mиии примерно ключа за блендите на повечето кремони (не казвам всичките щото съм виждал 4-5)е ротационен и даже в момента имам един орфендерски бас тук, който е такъв... Предполагам и твоята китара е такава, защото друга китара с ротационно сменяне на бленди не съм видял А такива ключове 100% се продават по магазините за електроника... Чакам някой колега от града от който си да се намеси и да каже къде точно има Успех! Цитирай
bratmito Отговорено Септември 6, 2006 Автор Отговорено Септември 6, 2006 Сегашният не е ротационен,а си е най-обикновен ключ с 2 позиции.Просто исках да го сменя с ротационен. Цитирай
solo5 Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 Ok,значи няма да стане защото идеята беше да не дупча китарата. чувал съм, че имало двоен в корпус на единичен :think: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 Да, има noiseless единични адаптери. Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 да, има и истински 2ни (не ноислес) в корпус на едидичен Наскоро купих "ротационен 5позиционен 4секционен български галетен превключвател" от магазин за части за 30 стотинки и го използвах за модване на една кремона, имаше 4 секции с по 5 истински положения (не 2ро и 4то изкуствени като на страт ключ), така че може да се направят абсолютно каквито и да е комбинации, за това те съветвам да потърсиш по магазините за части. Може даже да сложиш 7-8 позиционен и да правиш всякакви шантави комбинации. относно последователното свързване бях си направил скуаяра да има бр+нек последоваелно и даваше леко глух и много среднис тон с мноого аутпут, но предпочитам фабричните комбинации. Ако свириш няква жица и разни метали ти препоръчвам да ползваш не бр+мид, а само бридж, щото дава много по-добър звук за това (не обръщай внимание на шума ) Цитирай
bratmito Отговорено Септември 7, 2006 Автор Отговорено Септември 7, 2006 A цените на тези 2-ни адаптери в корпус на единичен как вървят приблизително и намира ли се на родния пазар? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 В xxxx има за около 30-ина май. Цитирай
Recommended Posts