brysnaria Публикувано Септември 4, 2006 Публикувано Септември 4, 2006 Ами кратко откъсче направено на FL Stuidio ,с помощта на няколко плъг-ина. Kak ви звучи? mp3
Black Bird Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 (Редактирано) Ами кратко откъсче направено на FL Stuidio ,с помощта на няколко плъг-ина.Kak ви звучи? mp3 super е биита на "Розана"!!! дръм модула кой е? Сешън друмс или ДрумАгент? Редактирано Септември 4, 2006 от Nalbantov
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Доста пипнато е откъм писане на динамика, и избор на семпли. Звучи ми малко като акузтичен джаз. Може би трябва още известно пипане, като компресия/еквилайзери, и ще е ток.
Overkill Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Безумно е да се каже, че трябва да се пипне компресията.
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 (Редактирано) Не мисля, че е чак безумно. Звучат ми много добре балансирано барабаните, но малко по-малко перкусивно от необходимото. Соловото барабанче, макар, че звучи красиво, леко мътнее, все едно е сложено в банята. Касата(до колкото мога да чуя на моите колони) също ми се струва, че и трябват още МАЛКО високочестотни съставки и удар(може би по-бърза атака на компресора,както и експерименти с трешолда, ratio-то и gain-а, така, че само първоначалния удар дса бъде малко по-силничък, и после компресора бързо да глътне силата). Също така семпъла на касата ми се струва много суров. Ако имаше още малко резонанс, можеше и за floor tom да мине. Мисля, че трябва да и се изреже резонанса около 100-130 Хц с остър еквилайзер, както и да и се вземе на вкус с няколко децибела звученето като "картонена кутия" с по-широк и плавен еквилайзер, със средна честотта някъде около 300-400-500хЦ(с опити, къде звучи най-добре). Пак зависи де, едва ли хеви метъл каси иска човека, но си мисля, че още с по 3-4 децибела трябва да се пипне тук-таме касата. Редактирано Септември 4, 2006 от Evtim Djerekarov
Overkill Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Соловото барабанче мътнее, не заради честотите си, а заради сериозното количество рум и до колкото виждам, авторът това е целил. Атаката на кика звучи идеално както и да го гледаш. А пък за високочестотните съставки - вероятно да, особено в оригинала има наистина доста повечко високи и по-малко рум.
Overkill Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 (Редактирано) Ето едно мое виждане върху този звук. http://fgz.hit.bg/Peavey/Rosana%20drums.mp3 (за съжаление не разполагам с отделните тракове) Редактирано Септември 4, 2006 от Overkill
EmchoDT Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 А ти ли си ги редил барабаните или си ползвал някъв готов семпъл???
Overkill Отговорено Септември 4, 2006 Отговорено Септември 4, 2006 Всъщност този въпрос май трябва по-скоро да се зададе на автора на темата
brysnaria Отговорено Септември 5, 2006 Автор Отговорено Септември 5, 2006 Барабаните не съм ги редил аз, както отбелязаха пичовете те са от Розана на Тото. Мои са само китарата и ефектите и малко компресии. Просто се удивих колко добре звучат наредени барабани на FL stuidio, понеже много хора казват -FL stuidio sux, та да дигна малко рейтинга на тая програма
wessy Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Жестоки са! Много ме радват Ще издадеш ли тайната с какви семпли са правени ? Не че е толкова важно - просто любопитство доста добро доказателсвто, че ако знаеш какво правиш ФЛ се справя много добре
brysnaria Отговорено Септември 5, 2006 Автор Отговорено Септември 5, 2006 Жестоки са! Много ме радват Ще издадеш ли тайната с какви семпли са правени ? Не че е толкова важно - просто любопитство доста добро доказателсвто, че ако знаеш какво правиш ФЛ се справя много добре Ами плъгина се казва EZDrummer ,доста се озорих докато го намеря. Мислех да сложа линк, ама незнам дали е разрешено да се слагат линкове към софтуер в форума, ама някой ако го интересува да ми пише на ЛС
Overkill Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Какво значение има дали барабаните са редени на ФЛ, Нуендо, Про Толс или Рипер? (отговор: никакво)
DJ Alex Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 Барабаните не съм ги редил аз, както отбелязаха пичовете те са от Розана на Тото. Мои са само китарата и ефектите и малко компресии.Просто се удивих колко добре звучат наредени барабани на FL stuidio, понеже много хора казват -FL stuidio sux, та да дигна малко рейтинга на тая програма Добре, че се появи ТИ, та да вдигнеш рейтинга на FL :) . Тц, тц, тц... Смесване на 2-3 канала е упражнение за ЗАКУСКА в първи клас и става на която искаш програма с лекота, та даже и само с касетофони се смесват не по зле . А сега малко по-сериозно: Да, станало е добре, но след като казваш, че ритъма е готов, не виждам какво си правил толкова... или говориш за леката "виртуозна" китарка, която се обажда тук-таме, щот синтовете не мисля да ги обсъждам , а за смесването споменах вече...
brysnaria Отговорено Септември 6, 2006 Автор Отговорено Септември 6, 2006 Барабаните не съм ги редил аз, както отбелязаха пичовете те са от Розана на Тото. Мои са само китарата и ефектите и малко компресии.Просто се удивих колко добре звучат наредени барабани на FL stuidio, понеже много хора казват -FL stuidio sux, та да дигна малко рейтинга на тая програма Добре, че се появи ТИ, та да вдигнеш рейтинга на FL :) . Тц, тц, тц... Смесване на 2-3 канала е упражнение за ЗАКУСКА в първи клас и става на която искаш програма с лекота, та даже и само с касетофони се смесват не по зле . А сега малко по-сериозно: Да, станало е добре, но след като казваш, че ритъма е готов, не виждам какво си правил толкова... или говориш за леката "виртуозна" китарка, която се обажда тук-таме, щот синтовете не мисля да ги обсъждам , а за смесването споменах вече... Господинчо, ако имаш комплекси за избиване - в борисовата градинка се събират някакви скинове да се млатят - отиваш там и проблеми ньет. Хич няма да се хабя да те коментирам повече.
Recommended Posts