genatawa Публикувано Юли 18, 2013 Публикувано Юли 18, 2013 Здравейте, искаш да ви попитам как мислите има ли китара на която могат да се свирят всички тези стилове акустична разбира се. Ясно ми е че си има китара за доста от стиловете които съществуват но има ли китара която горе дол'е да влиза в тези изисквания? ^^ Цитирай
7thString Отговорено Юли 18, 2013 Отговорено Юли 18, 2013 12 струнна китара или резонаторна такава ще е компромис между труте. Само мариачито ще звучи странно, но не и неприятно. Цитирай
StewN Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 отиваш в музикалният магазин пробваш няколко китари посвири си каквото си знаеш на тях и която ти е най-удобна, а не "най-хубава" нея си вземи, не забравяй, че всеки си предпочита нещо все едно да питаш някого коя е най-красивата картина 2 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Удобна с нисък екшън Ибанец. http://www.youtube.com/watch?v=-P6-MoFJ_eE 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Лими, много го хвалиш тоя Washburn, ама истината е, че работата при теб е от задкитарното устройство. Иначе не е кой знае какво. С удоволствие го сменям за Фендърче. Прекалено висок е екшъна. Цитирай
genatawa Отговорено Юли 19, 2013 Автор Отговорено Юли 19, 2013 (Редактирано) @7thString До сега не съм свирил на 12 струнна а и няма къде да пробвам затова нямам огромното желание да я поръчвам по интернет за да остана разочарован накрая от удобството. И все пак като ще взимам със сигурност ще ида в големите градове да пробвам някои различни китари @StewN Зная просто бих искал да се ориентирам горе долу какво би ми харесало и на мен защото все пак всички имате доста повече опит от мен и е друго като знам на кое да наблегна а не да ида да си купя 1 Ukele . @travelcaster2 Това най-много ми харесва и на мен до момента @Jim-ph Сега карам на тая марка не съм много доволен сама свири ^^ Благодаря за мненията не отказвам още. Редактирано Юли 19, 2013 от genatawa Цитирай
Jim-ph Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Най-просто - опитай всичко каквото има и вземи каквото ти харесва (или за какво стигат пари) Цитирай
genatawa Отговорено Юли 19, 2013 Автор Отговорено Юли 19, 2013 @Jim-ph Това и ще направя но просто искам да си имам представа какво търся защото все пак испанското до колкото зная се свири с китара с найлонови струни т.е. класическа Metallica и Блусът със метални или уестърн до колкото зная просто гледам мнение по тях се ориентирам и също така ще гледам и това което най-много на мен ми допада от вашите предложения и от моите желания Цитирай
7thString Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 genatawaЕми, по-странно е - някой път като идеш в някой по-голям магазин, пробвай - определено за купончета и подобни е голяма благинка и звучи повече от приятно. Което ми напомня, че ако това е целта на занятието, не се оръсвай с много пари щото ще те е яд всеки път когато я праскаш по масите, в ръбове и т.н. Цитирай
genatawa Отговорено Юли 19, 2013 Автор Отговорено Юли 19, 2013 @7thString Благодаря много, със сигурност ще пробвам стига да имам възможност винаги ми е било интересно дали ще мога да свиря на такова нещо Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 Пробвай китарата на някой приятел. Много китари седят върху гардероба, защото като го гледаш по телевизия изглежда лесно. Така и трябва да бъде. Китаристът на сцената трябва да изглежда че се забавлява с леко отегчение. Но зад това, което свири седят годинки труд. Пиша ти това със спомен за популярния виц. - Можеш ли да свириш на акордеон? - Може и да мога. Не съм пробвал. 2 Цитирай
Лими Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 (Редактирано) Лими, много го хвалиш тоя Washburn, ама истината е, че работата при теб е от задкитарното устройство. Иначе не е кой знае какво. С удоволствие го сменям за Фендърче. Прекалено висок е екшъна. Не е прекалено висок, ето параметрите на Washburn D10SCE: 1стр 1пр 0.5мм - 12пр 2.2мм 6стр 1пр 0.55мм - 12пр 2.7мм Друго предложение YAMAHA GUITARS APX500II http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_45796/YAMAHA_GUITARS_APX500II_VW_Vintage_White.html Достатъчно е да я докоснете само веднъж и ще разберете, че това е най-удобната акустична китара която сте пипали в живота си! Това е тайната на най-продаваната серия акустични китари в света. Направена е точно така, че да ви даде удобството и бързината на електрическата китара в комбинация със звука на акустична китара озвучена през скъп Neumann. Всъщност никога не сте чували акустична китара да звучи така "през кабел" Редактирано Юли 19, 2013 от Лими Цитирай
krez11 Отговорено Юли 19, 2013 Отговорено Юли 19, 2013 (Редактирано) Друго предложение YAMAHA GUITARS APX500II http://www.musicworld.bg/bg/m_300000/i_45796/YAMAHA_GUITARS_APX500II_VW_Vintage_White.html Достатъчно е да я докоснете само веднъж и ще разберете, че това е най-удобната акустична китара която сте пипали в живота си! Това е тайната на най-продаваната серия акустични китари в света. Направена е точно така, че да ви даде удобството и бързината на електрическата китара в комбинация със звука на акустична китара озвучена през скъп Neumann. Всъщност никога не сте чували акустична китара да звучи така "през кабел" В момента в базара се продава такава. Но като махнеш кабела, чисто акустично не звучи ли малко плоско? Редактирано Юли 19, 2013 от krez11 Цитирай
Recommended Posts