Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

olygofren разбра за какво става дума ;)

RockoBG: Щом този твой опит те е довел до състоянието, което демонстрираш С ПИСАНЕ във форума, не ми го хвали ;)

Отговорено
- в България има доста групи, концерти, клубове и т.н. дейности, като част от тях са на напълно прилично ниво;

- сериозна част (достатъчно сериозна, за да се игнорира) от феновете отиват на тези събития единствено заради простотията, за да се напият, бият, оповръщат и прочее възвишени изпълнения;

- същата част от феновете, увличайки и много други в хейтърщината си, демонстрира тотално пренебрежение и безпочвен негативизъм както към подгряващите български групи на големи концерти, така и към малките концерти по клубове и сцени за българска музика;

Мда..."България не ме обича , а аз съм ебати пича " ;)...нищо лично...ама понеже и аз съм от Роковското поколение..и понеже тези глупави пък че и тъпи фенове нищо не разбират..ще спомена един концерт на групи дето ги няма в един клуб дето го няма..групите бяха Бади Бенд и Кокаин, в клуб 113 + , и клуба които побираше около 60-70 човека, беше с над 300 продадени билето..нямаше място да си вдигнеш ръката с бирата...и после феновете били зле...

и друго - има два типа клубни групи, едните отивам и очаквам да чуя кавъри например Акага...звучат суперпрофи, без претенции за уникалност..другите отивам да чуя защото е нещо което е по различно и интересно..и те следва да имат претенции за уникалност, даже са задължителните...проблема иде оттуй че известна част от музиканите не са изживели детското възхищение, " ама гледай как мога да изсвиря това соло същински Вай/Сатриани и тн съм"..а свестните хора не се интересуват от това как си си научил урока, а как ще им предадеш това което усещаш..и когато вместо дъниш баятите три акорда на китара и тн,зарадван че ги знаеш, си излизат да пият бира отвън..и вътре остават кои? - ами тия които им е все едно, важното е да дъни , да са напия, да са изцепя...сори ;), поради тази причина не ми интересно да ходя на концерт, аз на маймуна мога и вкъщи да се реализирам...

Някак си звуча песимистично , а не искам...има български групи които са наистина интересни и струващи ( но не са много)...мисля че с времето и икономическия възход, нещата ще стават само по-добре..вече е възможно макар и трудно в БГ да се издържаш с музика...когато аз се занимавах активно с музика единствения начин да си музикант е ако имаш и друга работа...и ставаш хоби музикант ( кат моя милост) а не профи....мен кучета ме яли, но имаш много страхотни музиканти които заминаха в чужбина , свириха макарана на шведските баби и позабравиха да се върнат,,та ако тия хора бяха в БГ , нещата нямаше да опрат до Веселин Маринов...всъщност тази тенденция на обезкръвяване на българската музика е в ход от 60те и Милчо Левиев....

Но - това ще се промени и ше слушаме все по стойностни групи убеден съм

Отговорено (Редактирано)

И аз съм оптимист ама се сещам и за една друга песен

"- Уан, ту, три, дибидибиди...

Китарата (респективно микрофон, бас, палки) колко добре ми седи!"

- сериозна част (достатъчно сериозна, за да се игнорира) от феновете отиват на тези събития единствено заради простотията, за да се напият, бият, оповръщат и прочее възвишени изпълнения;

Пишете ме у тая група и не ме занимавайте повече, престанете да ме цитирате и споделяйте мнението си, без моето заглавие из него.

Редактирано от RockoBG
Отговорено

Въпросът е дали организаторите на събития могат да повишат интереса на публиката към българските групи, като например вдигнат по някакъв начин нивото на изпълненията.

Отговорено

RockoBG - за едното от мненията ти - най силното - имаш една голяма и студена бира

какво да се први приятелю - вече минаваме кьм по - старото поколение

ама няма да се даваме :)

оценявам че и в мнението на олигофрен(нищо лично - той си е избрал този ник) има истина

Отговорено

Има разбира се! Оня ден слушах некви пънкове (ама малки..., хеле барабаниста)жалко, че от простотия не им помня името ама май се мяркат из форума - 'ма напълниха ми душата.

Просто когато някой каже, че нещата са кофти и разни пичове (чудно що ли?)

приемат, че се говори за любимата им банда.

Аз не очаквам всички да свирят музика която ме кефи, но да го правят с повече бачкане, по-малко мрънкане и да гонят тавана...

На 90% от потребителите на тоя форум първият им изобщо инструмент е МИЛИАРДИ пъти по-добър от нашите първи. Инфо навсякъде, уроци, ноти, видео, аудио, в магазините струни бол, ключове, изписва се от Америка к'вото ти душа сака, краден софтуер (трай бефор бай) ето и форум има, споделя се опит, компютри, само питай и ще ти се отговори, поискай и ще получиш,

аре стига мрънкане, тя и публиката проста, проста ама не съвсем.

Отговорено

Окей, всеки си го разбира както иска. Само да вметна, че сега не е тогава и обратното. Едно време сигурно и в рейса сте ставали да сядат бабите, не ме интересува. И аз някой ден ще викам на младите, че съм ставал на бабите. :)

Ако някой пък много се гордее, че под строй и в маршова стъпка се е формирал музикалният му вкус, нека си остане за негова лична консумация.

Не искам да се заяждам, но подчертавам - вече не е "едно време".

Да се разберем: не става въпрос за това кой обича пича и кой на москвича теглича. А толкова ли е трудно да не очакваш съвършенство и отчаяна оригиналност от всяка прохождаща група? Банда 15-16 годишни пубери, свирещи от 3-4 месеца едва ли биха могли да впечатлят печените музиканти тук. Но само след 3-4 години част от тези пубери ще формира ядрото на бъдещата българска (да речем ъндърграунд) музика. Не говоря за конкретни имена, не говоря за конкретни поколения, преди 10 години и след 10 години ще е същото. Е, ще ги чакаме да пораснат и задобреят страшно, за да си мръднем гъзеца да ги чуем? Ами тогава може и да ги няма. Нищо, има други. Ама те това, ама те онова, не ми харесват. И кръгът се затваря. И хоп - слаба е сцената. Странно? Едва ли, по-скоро е закономерно.

Е, толкова ли много струва, така и така си отишъл на концерта, дал си ценни пари за билет, евала, да застанеш до сцената, па да послушаш, па да турнеш едни аплодисменти чат-пат? А не да засмучеш поредната незапомнена бира и после незадоволен да поплюеш тук-там по форумите, обричайки (заедно с другите като теб) поредната възможност на забвение.

И разбираш ли, че тези хора там на сцената ще го оценят и запомнят?

P.S: Нищо лично към никого, просто този разговор съм го водил много пъти. И знам, че и двете страни са прави. Просто търсим пресечна точка.

Отговорено

Мдаам, пустата носталгия... :) Можело е хората с опита да направят нещо навремето, ама не са. Можеше да са полезни днес на тези без опит, ама не щат. Жалко. Поне да вникнат в горното мнение.

Отговорено

Роко, цепиш слюдата...

Има ве! По-лесно се раждат и отглеждат таланти в България, ама трудно се ражда индустрията в еди кой си отрасъл.

Ей го на: инвестиции (не ги питам отде им е "първоначалният капитал"), цветничко тук-там, закачливо-еротични текстове (идеално пасващи на всеки комплекс), ресторанти, кебапи и бира на корем... и се ражда чалгата.

Е, за 12-13 години вече им се роди индустрията и ей го на Азис 20 000 на стадион "Левски". Пайнер 10-15 силиконови гърли, от които 2-3 да могат да пеят и пълнят един "Локомотив" (стадиона). ИНДУСТРИЯ... 10 години яко набиване.

Аз май само си спомням '88 на Содом и '92 на Криейтър толкоз хора на едно място. Ама бях много малък тогава и не съм присъствал.

Къде отидоха тези хора?! Вече би трябвало да са на по 35-40 години максимум.

Къде?!

Отговорено (Редактирано)

Евалата за приказката

'МИ и АЗ ПОДчЕРТАВАМ, чЕ Не Е ЕДНО ВРЕМЕ, НЯМА МЯСТО ЗА ХЛЕНч, ПРИ НАЛИчИЕ НА ТОЛКОВА ЕКСТРИ.

Казах - като чуя нещо влизам да проверя, тв'а е!

Къде отидоха тези хора?! Вече би трябвало да са на по 35-40 години максимум.

Къде?!

Отпред заедно пием бирата... :)

п.с. вникнах аз ама бързо пишете.

Редактирано от RockoBG
Отговорено (Редактирано)

А ако си разменим ролите? Може и да си минал през това и да си забравил. Спомни си.

Не искам да хленча, просто като вариант: ти си музикант с толкова "екстри", колкото имаме ние - образование, отнемащо половината ти време, работа за смешни пари, отнемаща останалото, постоянен недостиг на средства за любимото ти занимание - музиката и единственото, което те кара да се занимаваш е... ами напук на всичко и всички да правиш това, което обичаш. И да, всички придобивки на съвременната цивилизация - техника, информация и т.н. по-недостъпни за теб от повечето ти връстници по света.

И в един хубав ден събираш банда. Разбираш ли - това не е просто тумба хора. По-скоро е като секта - всички сте отдадени на една велика за вас идея и бихте жертвали повечето неща за нея.

След много хубави дни на изтормозени репетиции изведнъж уреждате някакво "участие" да го наречем - още по-хубав ден!

И изведнъж на това твое радостно събитие идват 20тина максимум приятели, 10тина намусени типове с нервни трепвания в пръстите при всеки грешен тон и 20тина разпасани изродяги, набучени с железа дето и слънце не огрява, и 50 промила алкохол в кръвта си. Накратко: все едно да имаш бебе и да се пръскаш от щастие и гордост и някой да ти каже: "Абе честито, ама ти е много грозно и сбръчкано бебето, не ме занимавай с него. То като порасне ще е пълно дебилче."

А ако дойдат макар няколко човека (както, честно казано ми се е случвало и това е изключително приятен спомен за мен), непознати, и кажат: "Браво, пичове, като за вашата възраст/опит/умения въобще не беше зле! Много се радвам, че ви слушах"?

Ами ще се кефиш. И ще се въодушевиш и ще искаш още и още. А това е, което наричат хъс. То води до къртовски труд, който както знаем, води до успехите.

Просто малко подкрепа се иска. Не е особено трудно.

За жалост обаче по-лесно е да покажеш среден пръст, отколкото да потупаш по рамото.

P.S: Тия работи май никой не ги и чете. Важното е да се пише по-бързо и повече. Май ще взема да се спра.

Редактирано от olygofren
Отговорено
И аз съм оптимист ама се сещам и за една друга песен

"- Уан, ту, три, дибидибиди...

Китарата (респективно микрофон, бас, палки) колко добре ми седи!"

Пишете ме у тая група и не ме занимавайте повече, престанете да ме цитирате и споделяйте мнението си, без моето заглавие из него.

Аре, че ми писна трийте на воля

Отговорено
Просто малко подкрепа се иска. Не е особено трудно.

За жалост обаче по-лесно е да покажеш среден пръст, отколкото да потупаш по рамото.

Потупване по рамото "даром" е мечешка услуга - никой няма полза да се надценяват изпълнители,самата "сцена" страда от това.Просто за да те потупат по рамото трябва да си го заслужиш - да не стана като вица: "Мани,научих ЛА струна и сега не мога да се отърва от участия.". :)

Нищо лично,да не се засегне някой.

Отговорено

За жалост за такива "фенове" заслужената и незаслужената похвала са едно и също - нещо, което трябва да бъде панически избягвано. Въобще плюйте да плюем.

Отговорено (Редактирано)

:greenball:

Баси!

Не можах да прочета всичко ,което се изписа в Тази Тема! :wall:

Много мога да пиша, но малко желание имам за това :headbang:

1. :read:

Всеки заслужава - това,което заслужава.

Нито повече - Нито по-малко!

Затова ще има Обичани,Мразени,Недооценени и От ОЩЕ повече хора Неразбрани, а Още Повече хора пък изобщо няма да са чували за тях!

2. :read:

Тука Роко каза "Неуспехи ще има докато:

1. Всеки младеж почва да твори преди да се е научил да свири!; curssing.gif

2. Да ПИШЕ (видите ли) музика без да е слушал! За общта нотна грамотност да не почваме;

3. Да прави звук, без да познава елемнтарните (от учебника по физика за 7 и 8 клас) характеристики на тока;

4. Да отговаря на всичко преди да задава въпроси;

5. Да е новатор преди да е минал каквато и да е школа;

6. И докато " 'сичко сам прай!" щото е майстор раиш.

Хората на моята възраст. Обикновено са слушали нещата доста преди така наречените (от мен - разбира се) нео БГ музиканти (естествено има и изключения) да открият топлата вода."

По-младите могат и да се Впечатляват и Кефят, но на по-старите (като мен),които сме гледали почти всички концерти ,които сме искали да гледаме от 1985-1986г насам.

Повярвайте ми!

...за 20 г почти нищо не се е променило!

Това, естествено, не ни дава Право да Псуваме новите Банди и Техните Опити :happy:

3.:read: Няма да има 3.

Редактирано от BlackCorsair