Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

А дали може да възникне проблем някакъв ако си накисна струнника. Едната ми пружина ръждясва неспасяемо, започва да се пренася и по винтовете:ph34r:

• 2 weeks later...
Отговорено

На мен не ми се е случвало да имам ръжда. Китарата предимно "спи" при мене, в спалнята ми и не се въргаля насам, натам като уличница. Отделно от това веднъж като сменях струните съвсем финно намазах металните части с оръжейна смазка.

Тази оръжейна смазка я ползвам за поддръжка на металните части на оръжията си. На практика сега използвам един спрей под налягане който има нещо като нафта вътре която разтваря всякаква мръсотия и ръжда включително. След като се изпари така наречената "нафта" остава слой смазка който няма изтъркване. Освен оръжията на село съм раздвижвал с този спрей брави, патронници за брави, катинари, панти на врати, зъбни предавки, вериги на мотоциклети и велосипеди. От миналото лято смазани с този спрей панти на врати нито една не скърца, а е минало 1 година. Спрея е немски.

Отговорено

мда......ВД 40 е класика. перфектен за всякакъв въд смазка на неотговорни елементи като панти, брави, вериги на колелета и други. при китарата внимавай - щото яко може да се омаже с него :D

Отговорено (Редактирано)

Пичовееее...преобразувателя за ръжда не е нищо друго, а гасена солна киселина....гаси се, като в нея се поставят парченца мед/бакър/ и тя става по-слаба и зелена на цвят /от окиса на медта наречен патина/....така че, тва чисти ръждата, но не предотвратява повторната и поява, тъй като ръждата се е появила там, където по някакъв начин се е нарушило хром-никеловото покритие и при влага ще се появи отново на същите места. Като се появи 2-3 пъти, на тези места ще се образуват язвички в материала и...the horse went in to the river :)

Според мен, майката му е отстраняване на ръждата, сваляне на хром-никеловото покритие и отново покриване със същото, само че по- качествено от фабричното....има няколко фирми които правят такова покритие но тройно в следния ред : никел-мед-никел....те на тва му викам вековище ;)

Ако някой го интересува и е близо до Перник, в Ковачевци има такъв никелажен цех...не мислете, че ги рекламирам за своя или нечия изгода-не познавам никой от там, но мога да помогна

Ай със здраве ;)

Аааа, забравих да спомена, че никелирани повърхности се почистват със карбидна каша с вълнен парцал...тя се получава в следствие изгарянето на калциев карбид във вода/питайте някой оксиженист и ще ви даде таквоз нещо/....като деца сме гърмяли с такива пинизи и сме си вадели очите :)

Редактирано от Rocko
Отговорено

Rocko. Ти си ми спасението човече!!! ;) Направих си Tune-o-matic bridge и Stop-bar (абе магаре и струнник исках да кажа), за новата ми китарка. Направих ги от месинг и сега има нужда да се покрият (никелират), за да са по-фешън. ;)

Та искам да те питам, дали ще се заемеш, ако ти ги пратя по пощата, да ги занесеш на тия момчета да ги никелират частите. Ако ти се занимава с моите проблемации разбира се.

Иначе имам едно въпросче:

- каква е дебелината на покритието (мед + никел), за да мога да си предвидя някои размери как ще дойдат при сглобвяането евентуално?

Мерси предварително :):):P

Отговорено
Rocko. Ти си ми спасението човече!!! :P Направих си Tune-o-matic bridge и Stop-bar (абе магаре и струнник исках да кажа), за новата ми китарка. Направих ги от месинг и сега има нужда да се покрият (никелират), за да са по-фешън. :D

Та искам да те питам, дали ще се заемеш, ако ти ги пратя по пощата, да ги занесеш на тия момчета да ги никелират частите. Ако ти се занимава с моите проблемации разбира се.

Иначе имам едно въпросче:

- каква е дебелината на покритието (мед + никел), за да мога да си предвидя някои размери как ще дойдат при сглобвяането евентуално?

Мерси предварително :greenangel::(:P

Начи.....покритието се прави по 2 микрона, 3 пласта - никел+мед+никел....та общо около 6-7 микрона/никога не е съвсем точно,щот се пуска във вани....

колкото до услугата , нямам против да ти свърша работата, само трябва да ми покриеш пътните и никелирането за да не се набутвам. Перник-Ковачевци-Перник е общо 60 км. отиване и връщане....веднаж да ходя да дам поръчката и после да си я взема готова. Ако си от София няма нужда от поща, по добре да ходим заедно

Отговорено

Не знам какво да кажа!!! :bravo:

Радвам се, че има хора които са готови да помогнат, и то на някой непознат.

Rocko ще ти пиша на ЛС.