eXile Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Абе зомбайо, глупости говориш ти :think: Никъде не е казано, че това е най-великия синт. Ти кво искаш за 500 лева - оейзис ли!? По-споко с тона и чети преди да пишеш. И всички тези хора свирят с DX7 не заради това, че е по-добър от qs-a, а защото е по-скоро "имидж" инструмент, който ти дава точно определен звук, но не става за нищо друго в общи линии :think: Докато qs универсален и непретенциозен евтин синт - не се отличанва с нищо, но точно и това му е силната страна. Цитирай
bobalan Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 (Редактирано) преди месец видях група да излиза с ДХ7, звучаха жестоко. На рок в Рила блусарите също излязоха САМО с дх7, така влиза в микса, че не е истина. Инструмента е страхотен, но не е много универсален. Така че никой не свири само за имидж с него, повярвай, просто както каза колегата на запад хората изкарват дх7 на сцена и го ползват в 2-3 парчета като електрик пиано или бас. А КУЕС го изкарваш на сцена и го ползваш за всичко, това е. аз предпочитам ДХ7, но не смятам да свиря на сцена с него Редактирано Септември 5, 2006 от bobalan Цитирай
zombaio Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 (Редактирано) eXile, щастлив съм за теб и за тези които мислят така дерзайте .. в кръчмата също изкарваш един синт... / Понеже съм свирил на една сцена с Orbital .. те не излязоха с имидж а с истински инструменти / няма заначение .... не искам да се заяждам затова да приключим с дрънканиците. всеки може да си свири на каквото си иска, ако ще и на гребен ... Редактирано Септември 5, 2006 от zombaio Цитирай
eXile Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 (Редактирано) Той чукча не читател, чукча писател... Ай свири прог с дх7 ама без нищо друго... Не можеш. Ай свири прог с qs-а. Можеш. Ама в същото време дх-а пък има доста по-добри звуци за други неща. Схемичка да начертая? :think: И не смърди българската музика, а смърдят българските пари. Всъщност общо взето казваме едно и също па не знам що спорим :think: Редактирано Септември 5, 2006 от eXile Цитирай
Пенсионера Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Извинявай много eXile, но ако ти известно името Рик Уекмън / Йес/, трябва да ти е много ясно че хората са правили с ДХ 7 прогресив музика и то каква. Не искам да обиждам никого във форума, но както каза zombaio, QS 300 е един от най-слабите модели, а аз ще допълня,че това е едни от най-слабо продаваните модели на Yamaha. Колкото до рок в Рила, задайте си въпроса дали този ДХ 7 е използван въобще / освен за красота и снимки/ и ако е използван случайно до него не се ли е намирал един Korg Karma . Цитирай
bobalan Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 случайно не уцели на кого да зададеш подобен въпрос Кармата беше с Камелитките, Ямахата беше с Блустрафик и Кавалджиев. Цитирай
makermusic Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Zombaio, Пич... Първо да ти кажа че не си ти човека дето ше ми казва кво да правя и с какво да се снимам... Втора ще пиша с колкото удивителни и възклицателни си искам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Толкова достатъчнили ти са...??? И за да не излезе че се заяждам както ти правиш ще кажа следните няколко неща!!! Да, QS 300 не е сред големите хитови синтове на Ямаха! Но, това не му пречи да бъде достатъчно добър! Има два вида синтез а не 5... AWM2 и XG... 150 долара къде...??? В Щатите... Ами айде докарай го до тук и го продай пак за 150 долара... Пък аз после ще те Цитирай
makermusic Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Zombaio, Пич... Първо да ти кажа че не си ти човека дето ше ми казва кво да правя и с какво да се снимам... Втора ще пиша с колкото удивителни и възклицателни си искам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Толкова достатъчни ли ти са...??? И за да не излезе че се заяждам както ти правиш ще кажа следните няколко неща!!! Да, QS 300 не е сред големите хитови синтове на Ямаха! Но, това не му пречи да бъде достатъчно добър! Има два вида синтез а не 5... AWM2 и XG... 150 долара къде...??? В Щатите... Ами айде докарай го до тук и го продай пак за 150 долара... Пък аз после ще те черпя една бира... :green: С DX 7 можеш да свириш квото си искаш... Друг е въпросът как ще звучиш... Електронни пиана и донякъде щрайх/пад - О.К. Ами другите неща...??? Лудио Клавирист момчето едвам си е събрал някакви парички и е намерил според мен сносен инструмент на прилична цена и вие веднага почнахте да го оплювате че не ставал... Ами що не изиграете ролята на добрата фея и не му купите един Мотиф или пък Оазис например... Пак ше ви черпя по бира и двамата, Зомбаьо и Пенсионера... :green: Когато човек няма пари а иска да се развива изборът не е много голям, нали...??? Мисля че всички сме минали по тоя път... Един клавир и на него всичко... И моля не казвайте че този или онзи клавир съкс!!! Щото за вас може и да е така ама за някой точно този клавир може да е единственият и основен смисъл да продължава да се занимава с музика и за в бъдеще... За чукчата вече ви го каза exile... Аз само мога да кажа че съм солидарен с него... Айде със здраве и мислете малко повече като пишете друг път... Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Споко бе люде, що се горещите за такива неща?! Кой за каквото има пари в края на краищата, и аз искам да свиря с най-доброто на пазара ама... само ги гледкам на снимки и правя конкуренция на стенния часовник - цъкам по-силно от него Я наздраве! Цитирай
ludio klavirist Отговорено Септември 5, 2006 Автор Отговорено Септември 5, 2006 лелеее четох много добри отзиви да qs300 в безброй сайтове. прегледах характеристиките на много синтове,на с мойте скромни 500 лв (с много гипс се изцапах) друго нема.ако имах пари щях да се целя по-високо ,но за тези пари най-доброто,което мога да намеря на българския пазар е този синт... пък и вече съм убеден ,че модела наистина ми харесва и с големи прави крачки ще ме изпрати нагоре към висините на музиката... или поне така предполагам... Цитирай
dorchester Отговорено Септември 5, 2006 Отговорено Септември 5, 2006 Купувай, братче. Иначе ше стане като с жененето... мислиш, мислиш и накрая стар ерген Всъщност много по-важно е не на какво свириш, а КАК. Айде . Цитирай
miro Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 А!Между другото не Ямаха са измислили ФМ синтеза.Четох,че е измислен в края на 50-те години от американец.Просто ямаха го купуват по-късно.Както и в края на 80-те Корг купуват Сикуенсиъл Сиркътс и правят Корг Уейвстейшън Цитирай
Mephistofel Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 @makermusic,модераторите не висят нон стоп по 24 часа в този форум,имаме и личен живот. Пичове,не отива на хора с претенции и на години да се държат по подобен начин. @zombaio,"печелиш" 10% повишение на предупредителното ниво за обида на потребител и една седмица за размисъл. @makermusic,това,че си обиден,не ти дава право да отговаряш по същия начин,10% и за теб заради обида на потребител. Не ми отговаряйте,няма смисъл - влиза в графа офтопик и ще си замине по предназначение. Смятам,че като музиканти и хора на изкуството,малко или много,е унизително да стигаме до подобни сцени. Цитирай
scaldor Отговорено Септември 6, 2006 Отговорено Септември 6, 2006 корг не купуват секуеншъл съркитс а купуват правата за използването на така наречения векторен синтез което си е едно обикновено мануално и автоматизирано смесване на 4 осцилатора чрез джойстик и енвелопи корг уейвстейшън е микс между профет ве ес и пипиджи/валдорф микроуейв за съжаление с гнусни дигитални филтри AWM2(advanced wave memory) не е синтез както не са методи за синтез XG GM GS а ве ем-а е адванс щото ползва методи на компресия на уевовете в рома (ром-а и особено рам-а преди години си бяха много скъпо удоволствие) а иначе си е почти чист ромплер с изключение на дигиталния филтър който помага чатпат фм синтеза е измислен далеч преди "американеца" от смесен произход джон чоунинг чийто проекти ямаха купуват за да направят дехикс седем за кюес триста зомбайо е абсолютно прав - не се получи да стане рейвърс бейбе щото рейвърите си правиха рейва с това с което се правеше още в началото - с роландските x0x и разни други хави а за темата кой с какви инструменти ще си свири музиката е излишно да коментираме - зависи единствено и само от майсторлъка и въображението на човека - закони няма - най лесно е разбира се по утъпкания път Цитирай
eXile Отговорено Септември 7, 2006 Отговорено Септември 7, 2006 Споко бе люде, що се горещите за такива неща?! blink.gif Кой за каквото има пари в края на краищата, и аз искам да свиря с най-доброто на пазара ама... само ги гледкам на снимки и правя конкуренция на стенния часовник - цъкам по-силно от него biggrin.gif Я наздраве! hello2.gif icon_pidu.gif Цитирай
Recommended Posts