Jump to content
Българският форум за музиканти

Съществува ли такова нещо?


Recommended Posts

     Здравейте! С моята група скоро ще издадем нови албум. Само че в записите са вкарани множество клавиши, ефекти и всякакви други добавки, които ние няма как да изпълним на живо едновременно, свирейки си на инструментите, тъй като сме класическа 4 членна метъл банда. Въпросът ми е дали някой се сеща за някакъв вид "умен софтуер" или нещо подобно за живи изпълнения, който сам да преценява, според това което чува кога и къде да изсвирва въпросните ефекти и допълнителни инструменти. Thank u in advance! :)

     Поздрави! 
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, не се сещаме за такъв софтуер :) По-скоро вие трябва да свирите във синхрон с някой умен софтуер (както правят много професионални банди), а не софтуерът да се води по вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлага се от същата фирма, която продава и софтуерите за:

  • потраково разделяне на партии от вече готов смесен материал;
  • перфектното премахване/оставяне на вокал;
  • разписването като ноти и ТАВ на китарна/бас партия от албумна песен.

:greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

В DAW софтуера , който използваш задаваш  всички тракове моно ,като в ляв или десен канал пускаш метроном(Било то написан на отделен трак  и паннат в една от двете страни ,или от настройките на метронома на програмата задаваш в коя страна искаш да се чува) .Метронома  да не е с нивото на  семплите а значително по-силен .Задаваш два  такта само с метроном пред семплите , като оставяш един за подаване на барабаниста и един , в който той да отброи 4 времена за започване на песента.На живо плейваш  от комп или някакъв плеър.Аз лично си нося  малък миксер в , който включвам плеъра и и си корегирам нивото  на трака ( Ляв и десен канал) Единия канал отива към слушалките , в който слушам метронома , другия със семплите отива към  миксера на озвучителя. Това е най-лесния вариант.Всичко напред излиза моно.А ако искаш стерео картина , тогава изпозлвай  DAW програмата, в която си написал синтезаторите или семплите ,но за тази цел трябва да имаш минимум 4 канална  звукова карта. 2 от изходите й отиват към озвучителя.(Как ще си направиш рутинга на каналите е твой избор спрямо възможностите на програмата  и най-вече звуковата карта)Трети вариант: Семпли експортнати на първо време  и някой да ви ги пуска в определения момент на песента( Стига барабаниста да  е ритмичен по рождение :) )

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.