dragon_fire Публикувано Юни 13, 2013 Публикувано Юни 13, 2013 За експеримента и за кеф разбира се пробвах да запиша това парче https://soundcloud.com/dragon-fire-2/improvisation-on-gary-moore П.С. извинявам се за свободния прочит на парчето Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 Свободен, свободен, ама чак фалшиво няма нужда да е. Или си учил наизуст по грешен ТАВ или ушите ти са за смяна... Цитирай
jabs Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 (Редактирано) По моему е за друг раздел - "Кавъри". Джем няма как да стане, определено. Редактирано Юни 13, 2013 от jabs Цитирай
7thString Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 С тоя фалшив бенд в началото направо уби всичко детско в мен Сега, няма да се плашиш, нещата стават с тренинг! Пили яко и редовно и ще се получат - бендовете и ритмиката ти са много серизен проблем който трябва да изчистиш, защото се набива адски на уши Успехи! Цитирай
dragon_fire Отговорено Юни 13, 2013 Автор Отговорено Юни 13, 2013 (Редактирано) ще тренирам но май и таба ми нещо не е точен прехвърлих няколко различни варианта в нета.... може ли някой да даде проигран вече таб на тази песен и има ли някакво упражнение за бендване което мога да ползвам за тренировка?? поздрави Редактирано Юни 13, 2013 от dragon_fire Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 Вибратото е много добро. Страхувам се, че малките грешки са умишлени, да доведат до дискусия... Цитирай
alexibebov Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 Ония пич със Стага( дето шеста струна му е на майната си) звучеше по-вярно Цитирай
dragon_fire Отговорено Юни 13, 2013 Автор Отговорено Юни 13, 2013 не е лъжа ама свиреше нещо на папа роуч или от сорта Цитирай
alexibebov Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 По добре виж как Gary Moore го свири на живо, а таба го ползвай само за ориентир Цитирай
dragon_fire Отговорено Юни 13, 2013 Автор Отговорено Юни 13, 2013 утре ще пробвам с оригинала , получава ми се следния омагьосан кръг не знам дали заради липсата на бързина или не достатъчен опит но в стремежа да не направя бендовете фалшиви излизам от ритъм и при опита да наваксам- резултата е и неритмичност и фълшивеене... та затова питах има ли упражнение за бендовете... защото е малко мътно за мен правя ги по слух не съм музикант инж. съм и съм се учил да свиря сам и по слух ама не е лесно--- поне за мен Цитирай
7thString Отговорено Юни 13, 2013 Отговорено Юни 13, 2013 Упражнението за бендове е тривиално - сядаш с метронома - един такт ми, един такт ре# бенднат към ми - трябва да звучат еднакво и двете - даже е гот да гледаш на тунера дали ги изравняваш. После един такт ми, един такт ре към ми(2 полутона бенд), после 3... и т.н. После друга позиция и така се разхождаш по целия гриф. Много е важно да не се правят бързо бендовете, а бавно и плавно, за да има смисъл от упражнението. Може да ползваш и различни комбинации от пръсти. Най-най-важното е ТИ да чуваш, че е фалшиво или не е фалшиво - за да знаеш до кога да бендваш и да не бендваш повече от необходимото. Инак, в тубата има сума ти упражнения за бендване - харесваш си някои и действаш. Колкото до наваксването - това е много грешна "тактика" и адски много си личи отстрани Ако излезеш от ритъм, може да замажеш положението с някакво бързо преходче, слайд, бенд, каквото и да е, с което да се върнеш към оригиналната мелодия, но не и да "наваксваш" извън ритъм - превърни грешките си в "ефекти" Цитирай
dragon_fire Отговорено Юни 14, 2013 Автор Отговорено Юни 14, 2013 (Редактирано) нещо в тази посока ли е идеята: http://soundcloud.com/dragon-fire-2/pwalkways Редактирано Юни 14, 2013 от dragon_fire Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 14, 2013 Отговорено Юни 14, 2013 Нещо като това се опита да обясни колегата: Цитирай
7thString Отговорено Юни 14, 2013 Отговорено Юни 14, 2013 (Редактирано) exactly. Но е хубаво референтната нота да е на една и съща струна особено ако е с флойд. Примерно бендване на 8-мо прагче с 2 полутона и после свирене на 10-то прагче. Редактирано Юни 14, 2013 от 7thString Цитирай
Recommended Posts