thedirt1 Публикувано Август 25, 2006 Публикувано Август 25, 2006 Б 100-то ми се прецака нещо и не мога да си поправя сам. Става дума за усилвателя или така наречената "глава". Единия бушон е гръмнал, както и единия краен транзистор - КД 503. Това е поне на външен вид. Смених ги и двете, но пак гръмна бушона. Ако има някой, който има време и желание да го поправи нека ми пише. Срещу заплащане естествено. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 25, 2006 Отговорено Август 25, 2006 мога да ти го оправя, ама... Така или иначе вече 1 път го оправях Имам му схемата ако ти е полезна ще ти е дам. Иначе. Погледни другят КД транзистор. Виж ги и 2та дали са читави. Виж и диодите Д7 и Д8 и транзисторите от VT8 до VT13. Там ще е нещо. Виж и греца. Цитирай
thedirt1 Отговорено Август 25, 2006 Автор Отговорено Август 25, 2006 Благодаря ти Ники, ама си нямам доверие. Предпочитам някой по-напреднал в тази област да го погледне! :green: Цитирай
cecko_affection Отговорено Август 31, 2006 Отговорено Август 31, 2006 ...ДА се наместя и аз в темата... Та имам си и аз едно такова чудо(В100),ама звучи ужасно-смисъл като сложа волуме-то на 7 примерно и гейн-а на 5 горе-долу звучи чисто,само дето с тези настройки звучи доста тихо(като се има предвид,че преди да се скапе така си беше меко казано силно)а като набича повече вече е ясно какво се случва... :wall:-яко криви,пращи и съска...аве ад.Пък свиря бас през него-спря и ниски да ми изкарва като хората. Та захвърлих го аз преди време-викам то се е скапало тотално... И един приятел ми каза,че е от потенциометрите и че повредата не е фатална.Тогаз ми дойде наум да го оправя-питам се дали мога да намеря свестни нови потенциометри за него и да ги сменя та да видя дали тва е проблема... Моля ако има тука някой запознат с моя проблем да каже-има ли смисъл да търся потове,да ръчкам,да сменям... ...Поне за продан ко стане читаво ше е О.К Цитирай
Overdrive Отговорено Август 31, 2006 Отговорено Август 31, 2006 колко му е да ги смениш за тест - по левче са май! но пък ако им няма нищо - тоест ако не пръщят и не прекъсват яко като ги въртиш значи са ок и не е от тях Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 Добра модификация на б100то е като му се сменят всички операционни усилватели. Така бях направил преди на thedirt1. Ако на някой му се занимава може да се сменят кондензаторите с по-читави. Това е най-лесният мод Цитирай
thedirt1 Отговорено Септември 1, 2006 Автор Отговорено Септември 1, 2006 Ники, така като гледам навалицата образувала се от желаещи да помогнат с ремонта, започвам да обмислям идеята да ти го пратя по влака в Пловдив... Пък там - к'вото сабя покаже! Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 а по принцип тва Б100 в работещ вид добре ли звучи?? Цитирай
thedirt1 Отговорено Септември 1, 2006 Автор Отговорено Септември 1, 2006 Да. За репетиции и за по-непретенциозни участия става. Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 Ники, така като гледам навалицата образувала се от желаещи да помогнат с ремонта, започвам да обмислям идеята да ти го пратя по влака в Пловдив...Пък там - к'вото сабя покаже! Ами в краен случай.. Цитирай
cecko_affection Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 (Редактирано) Добра модификация на б100то е като му се сменят всички операционни усилватели. ...^^^Тва ме заинтригува...тази операция изисква ли някакви по-специални умения и матриали?Ако не да пробвам бай-май-селф... Редактирано Септември 1, 2006 от MDFk Цитирай
TONY Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 аз мисля че е може би е добьр и е хубаво да го вьзстановиш - зависи - трябва да му се сложат 4 селешьн говорителя за бас(маршал колона) и тогава сьдете - плюс фендер бас в рьцете на майстор бях писал за един турчин дето свири точно така и още издирвам фюжьн бандата - турска с руснак солист - флейтист китариста беше с уошбьрн маркадан - или нещо което на турски означава преплитане на стилове - точно фюжьн на турски(не сьм сигурен запомних ли правилно името им) не знам турския басист дали му е сменял операционните усилватели - но си звучеше екстра(може да е ползвал и само кутията, а вьтре да има правен лампов амп - кой знае) (е лично бих взел трейс елиьт или галиен крюгер за бас- при вьзможност) Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 1, 2006 Отговорено Септември 1, 2006 ...^^^Тва ме заинтригува...тази операция изисква ли някакви по-специални умения и матриали?Ако не да пробвам бай-май-селф... за да смениш операционните ти трябва помпа за припой иначе ще надигнеш пистите - ако не владееш поялника ще направиш беля Цитирай
cecko_affection Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 Eee,начи не е за мене тая работа... Все пак смятам да взема нови чаркове и ше се консултирам с некой по-майстор от мене,па да видим кво ще излезе от стария сандък... наздраве Цитирай
Overdrive Отговорено Септември 2, 2006 Отговорено Септември 2, 2006 ее.. не е чак толкова трудно - никога не съм ползвал помпа за калай Цитирай
Recommended Posts