Jump to content
Българският форум за музиканти

Дайте съвет на един музикален инвалид


Recommended Posts

Вижте, аз съм човек, който абсолютно нищо не разбира от музика. Трагичен случей. Та, на въпроса - искам да купя за подарък на една позната микрофон. Имам околко 50лева (да, знам, че са кошмарно малко пари, разгледах другите теми и разни магазини и знам каква сума трябва, за да се купи нещо качествено.) Тук става въпрос за напълно непрофесионално пеене, просто хоби. И задължително трябва да е такъв, който може да се включи към компютър (и ако може да има и инструкции като за малоумни как става....) 

Спряла съм се на това

 

• Чувствителност: - 72dB

• Честотна лента: 100 - 10 000Hz

• Захранване на микрофона: 1 батерия 9V (не е включена в комплекта)

• Захранване на трансмитера: 1 батерия 9V (не е включена в комплекта)

• Съпротивление: 600 ohm

• Голям обхват на сигнала: 15-30m - перфектен за големи сцени и открити пространства.

• Рамери:

Дължина - 250mm

Диаметър - 53mm

 

Срам ме е да сложа марката. Но това най-вече съм го избрала понеже има инструкции. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да съм назидателен, но не даваш шанс за друго.

Това, което ще направиш е просто глупаво. Повече файда ще има с тези пари да идете на сладкарница.

Не стига нищожната сума, но по информацията виждам, че става въпрос за радиомикрофон. Което смъква качеството съвсем до нулата.

За такива случаи съм сложил синия текст в подписа си.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Общо взето всеки микрофон, който изглежда като микрофоните, които си виждала по музикалните клипове, и който влиза в бюджета ти, ще е с еднакво качество и като за подарък ще върши нормална работа. Разбира се, сега тук ще почне една тема как не може динамичен микрофон да се включи директно към микрофонния вход на звуковата карта и още куп бръщолевения, които да наклонят чертата към 200лв, ама като си сложила бюджет 50, значи 50. Доколкото се сещам в Техномаркет имаше някакви евтини микрофони. Също би трябвало да има в "кварталния" музикален магазин или магазин за електроника. Надписи и характеристики недей да гледаш, защото за тези пари е безпредметно - просто избираш този, който се доближава най-много до тавана на бюджета и изглежда добре и вземаш :) Също, ще трябва преходник, за да може да го включва към компютъра:

6_3_mm_socket_to_3_5_mm_plug.JPG

 

... и да не забравиш хубава и оригинална опаковка.

Редактирано от 7thString
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на 7thString за съвета, както и за допълнението за преходника, защото за това щях да се сетя прекалено късно. :)

 

Parni_Valjak, не знам, защо трябваше да си назидателен, все пак имам право да питам, а и ясно казах, че съм се осведомила за какви пари ще си говорим ако трябва да купувам нещо с перфектно качество. Нямам такива възможности. Съжалявам. 

 

Аз да кажа, че се спрях на микрофон от техномаркет ии скоро да очаквате тема "как да включа проклетото нещо към компютъра." 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помобабъл!

 

Да има някой да ми подари на старо Neve, Renoir, Goya, и т.н. Ще съм повече от благодарен. А на теб нека подаряват нов Chinese Junk, да се радваш! 

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е как въпросното момиче би оценило артикулите, които споменаваш :) Призовавам да не се говорят глупости по темата, при цялото ми уважение към теб, мисля, че много добре знаеш за каква ситуация става въпрос, еле па при положение, че момичето е написало, че и избиращият подаръка, и получаващия го са просто обикновени деца, от които едното се кефи да пее вкъщи. И да - освен хора като теб, които ценят дадени неща, всеки човек би се обидил ако му подарят стара джаджа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Така и не разбрах къде е вокала, който е записан с микрофон за 50 лева?

А, то вокал няма...

И кои инструменти са записани с микрофона?

Всичките, някои или всичко накуп?

Все си мисля, че има разлика между вокал и крива китара, що се отнася до качество на микрофон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма вокал , китарките са записани с микрофона. За записи в домашни условия цената на микрофона не е от голямо значение. Други фактори влияят много повече. Има и едно парче с вокали в страничката във FB.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, от сайта на Musicworld има микрофони, които според мен те устройват и влизат в бюджета... ако все още не си купила нещо разбира се. Този микрофон AKG D 44 S  май е подходящ за случая! Успех! http://www.musicworld.bg/bg/c_1484/i_15320/AKG_D_44_S.html

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, де да имах микрофон за 50лв! Подарете ми един такъв! Аз всичките си клипове с китара ги записвам със скайп микрофон за 9лв! и пея през микрофон за 28лв. :singer:

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.