Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

@7thString: Благодаря за съветите. Кабелака не е. Каквото е могло да се пробва е пробвано - вяскакви комбинации. Относно китарите - нагоре бях писал, пробвал съм с Fender Stratocaster Blackie (Clapton signature) на колегата, както и с моята вехта Squier Telecaster Custom - с хъмбъкери (гадни), страта прави леко бзззз, телето е безшумно. Телекастера съм го отварял вътре - проводяща боя по всички кухини, вързана с масата. Кабелите от адаптерите до ключа и потенциометрите са ширмовани с едно централно жило. На Гибсъна са едни като косми, уж има ширмовка ама слабо.

 

Валяк, да и аз така мисля, някой ден ще му дойде времето. Ще се радвам да я погледнеш, ако се занимаваш с такива неща (срещу необходимото заплащане, разбира се). Чак до капачки от пермалой не мисля да стигам. Ако се оправи с екраниране - здраве, ако не, ще си свиря така на нея ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

На Гибсъна са едни като косми, уж има ширмовка ама слабо.

 

Можеш, освен екраниране, също да я окабелиш наново, с хубави кабели и хубави спойки... не се знае между някое топче тинол дали няма някое зрънце ориз :) Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз живея на 100-тина метра от ей това животно, от което се чува денонощен "хъм шум":

2csh3f5.jpg

 

Ще е голямо шоу ако се окаже, че се влияят адаптерите от него. И при трите ми китари е така. Спира само ако насоча адаптерите вертикално нагоре или надолу. В събота ще си преместя ампа и китарите на друго място, далеч от всякаква такава апаратура, колкото да експериментирам. Ако шумът се запази вече не остава друг вариант освен да я дам на човек, който си разбира от работата. :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Traditional Pro с coil-tap зебри – модерна работа... classic 57 на нека и BurstBucker 3 на бридж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уви, не е от никакви машини или влиания по мрежата. Награбих китарата и се покатерих до 18-тия етаж на блок в краен квартал на София. Включих Vox Amplug на батерии и пак си шуми така. :>

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не мисля че е от китарата .Мрежата и нещата които си навързал.Стабилизатор ползваш ли

При колегата не знам как е случая, но при мен няма от какво друго да е освен китарата. На amplug с батерии, няма как да има влиания от мрежата. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от захранването на ефектите - пробвал съм и на батерии, захранването ми е стабилизирано и филтрирано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук намерих нещо за заземяването. Амповете шумят понякога особено в по ниския клас .Но казахте има стабилно захранване.Екранира се китарата,компонентите,връзките се преглеждат.Имам Гибсън но от старите .Сега незнам как са вътре.Моя е с Потове стабилни.Масата ,ламарината може да си скова тенджера от нея .Адаптерите са с оплетка .Има тука темичка много хубава за екраниране на Никифена.

Ампа какъв е Петъо 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Изравям темата пак. Значи, от лаптопа, на който имам firewire (4 pin), демек с външно захранване преминах на настолен пак със същата карта Konnekt6. Компа, 4 ядрен,firewire-to - на 6 пина, демек картата се захранва от компа, латенция никаква - изобщо, красота.Обаче...При включване на китарИте (последователно) в инструменталния вход на картата (едната washburn stock passive humbuckers, другата Schecter c-1, EMG активни започва да се чува един гаден hum в слушалките. Когато извадя кабела на китарата  от картата (пробвах с различни, но не съм мерил  паразитни съпротивления още) шума изчезва. Пробвах в различни захранващи контакти,изключвах монитора и т.н- никаква разлика. Знам, че ще падне мерене, но ако някой ми даде насоки къде да търся няма да е излишно. В резюме - този проблем при лаптопа го няма. Засега съмненията ми са в посока нещо в настолния компютър, но нещата в такива случаи може да се окажат изненадващи. Идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брей, то като завъдиш ground loop и 'сички бягат като попарени :greenangel: . Дойдоха ми на акъла няколко емпирични "решения", които да обсъдя преди да извикам специалист : 1. Поставяне на ground loop filter (скъпичко, със съмнителен ефект, след като не разбирам къде е проблема), 2. Купуване на UPS, с галванично разделяне (още по-скъпичко и пак с незнаен  ефект, ама ако само то помогне, това ше е), 3. Преминаване с преходник от 6 пинов, към 4 пинов  на firewire-то, но така ще мога да и ползвам външното захранване (което има grounding pin , щото от TC electronics вярват, че имам заземяване на панелката, макар че при лаптопа нямам шум!),  4. Още няколко малоОмни идеи, готови за "Забавна простотия".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът е сложен и знаеш, че в подобни теми, няма еднозначен отговор.

Като си намалиш волюма на китарата до край, има ли брум?

А ако оставиш кабела, да "виси", без включена китара в него?

А ако свържеш активното жило на кабела със неговата "земя"(демек, да окъсиш кабела откъм "китарната" страна, докато е включен в зв. картата)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, намерих време да изпробвам това, което ми препоръча: При намаляване волюма от потовете шума изчезва, при свободно висящ кабел също, при окъсяване на жака откъм китарата - също абсолютна тишина. Звука, ако мога да го определя така ,е като шум от радиостанция, или както казват специалистите - като ел. магнитна интерференция. Това се получава само при напълно завършена верига

:китара>карта>компютър>слушалки, и при включен мониторинг за запис върху трак. Същия шум се чува и при включена китара в картата, когато картата е на direct monitoring.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още една особеност забелязах - когато обърна китарата адаптерите да сочат към компютъра, шума се засилва прогресивно с приближаване  към компютъра, а когато са почти долепени до компа направо става непоносим. От разстояние около 3 метра почти няма шум, но това "почти" пак е дразнещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.