Петьо Бояджиев Отговорено Август 29, 2013 Автор Отговорено Август 29, 2013 @7thString: Благодаря за съветите. Кабелака не е. Каквото е могло да се пробва е пробвано - вяскакви комбинации. Относно китарите - нагоре бях писал, пробвал съм с Fender Stratocaster Blackie (Clapton signature) на колегата, както и с моята вехта Squier Telecaster Custom - с хъмбъкери (гадни), страта прави леко бзззз, телето е безшумно. Телекастера съм го отварял вътре - проводяща боя по всички кухини, вързана с масата. Кабелите от адаптерите до ключа и потенциометрите са ширмовани с едно централно жило. На Гибсъна са едни като косми, уж има ширмовка ама слабо. Валяк, да и аз така мисля, някой ден ще му дойде времето. Ще се радвам да я погледнеш, ако се занимаваш с такива неща (срещу необходимото заплащане, разбира се). Чак до капачки от пермалой не мисля да стигам. Ако се оправи с екраниране - здраве, ако не, ще си свиря така на нея Цитирай
7thString Отговорено Август 29, 2013 Отговорено Август 29, 2013 На Гибсъна са едни като косми, уж има ширмовка ама слабо. Можеш, освен екраниране, също да я окабелиш наново, с хубави кабели и хубави спойки... не се знае между някое топче тинол дали няма някое зрънце ориз Успех! Цитирай
G.Varbanov Отговорено Август 29, 2013 Отговорено Август 29, 2013 Аз живея на 100-тина метра от ей това животно, от което се чува денонощен "хъм шум": Ще е голямо шоу ако се окаже, че се влияят адаптерите от него. И при трите ми китари е така. Спира само ако насоча адаптерите вертикално нагоре или надолу. В събота ще си преместя ампа и китарите на друго място, далеч от всякаква такава апаратура, колкото да експериментирам. Ако шумът се запази вече не остава друг вариант освен да я дам на човек, който си разбира от работата. :> Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 29, 2013 Отговорено Август 29, 2013 Какъв е тоя гибсън стандартно адаптерите им са са с метална оплетка за маса? Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Август 29, 2013 Автор Отговорено Август 29, 2013 Traditional Pro с coil-tap зебри – модерна работа... classic 57 на нека и BurstBucker 3 на бридж. Цитирай
G.Varbanov Отговорено Август 31, 2013 Отговорено Август 31, 2013 Уви, не е от никакви машини или влиания по мрежата. Награбих китарата и се покатерих до 18-тия етаж на блок в краен квартал на София. Включих Vox Amplug на батерии и пак си шуми така. :> Цитирай
guitarlesson Отговорено Септември 5, 2013 Отговорено Септември 5, 2013 Ами не мисля че е от китарата .Мрежата и нещата които си навързал.Стабилизатор ползваш ли Цитирай
G.Varbanov Отговорено Септември 10, 2013 Отговорено Септември 10, 2013 Ами не мисля че е от китарата .Мрежата и нещата които си навързал.Стабилизатор ползваш ли При колегата не знам как е случая, но при мен няма от какво друго да е освен китарата. На amplug с батерии, няма как да има влиания от мрежата. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Септември 10, 2013 Автор Отговорено Септември 10, 2013 Не е от захранването на ефектите - пробвал съм и на батерии, захранването ми е стабилизирано и филтрирано. Цитирай
guitarlesson Отговорено Септември 10, 2013 Отговорено Септември 10, 2013 Тук намерих нещо за заземяването. Амповете шумят понякога особено в по ниския клас .Но казахте има стабилно захранване.Екранира се китарата,компонентите,връзките се преглеждат.Имам Гибсън но от старите .Сега незнам как са вътре.Моя е с Потове стабилни.Масата ,ламарината може да си скова тенджера от нея .Адаптерите са с оплетка .Има тука темичка много хубава за екраниране на Никифена. Ампа какъв е Петъо Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 15, 2014 Отговорено Ноември 15, 2014 Изравям темата пак. Значи, от лаптопа, на който имам firewire (4 pin), демек с външно захранване преминах на настолен пак със същата карта Konnekt6. Компа, 4 ядрен,firewire-to - на 6 пина, демек картата се захранва от компа, латенция никаква - изобщо, красота.Обаче...При включване на китарИте (последователно) в инструменталния вход на картата (едната washburn stock passive humbuckers, другата Schecter c-1, EMG активни започва да се чува един гаден hum в слушалките. Когато извадя кабела на китарата от картата (пробвах с различни, но не съм мерил паразитни съпротивления още) шума изчезва. Пробвах в различни захранващи контакти,изключвах монитора и т.н- никаква разлика. Знам, че ще падне мерене, но ако някой ми даде насоки къде да търся няма да е излишно. В резюме - този проблем при лаптопа го няма. Засега съмненията ми са в посока нещо в настолния компютър, но нещата в такива случаи може да се окажат изненадващи. Идеи? Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 16, 2014 Отговорено Ноември 16, 2014 Брей, то като завъдиш ground loop и 'сички бягат като попарени . Дойдоха ми на акъла няколко емпирични "решения", които да обсъдя преди да извикам специалист : 1. Поставяне на ground loop filter (скъпичко, със съмнителен ефект, след като не разбирам къде е проблема), 2. Купуване на UPS, с галванично разделяне (още по-скъпичко и пак с незнаен ефект, ама ако само то помогне, това ше е), 3. Преминаване с преходник от 6 пинов, към 4 пинов на firewire-то, но така ще мога да и ползвам външното захранване (което има grounding pin , щото от TC electronics вярват, че имам заземяване на панелката, макар че при лаптопа нямам шум!), 4. Още няколко малоОмни идеи, готови за "Забавна простотия". Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 17, 2014 Отговорено Ноември 17, 2014 Въпросът е сложен и знаеш, че в подобни теми, няма еднозначен отговор. Като си намалиш волюма на китарата до край, има ли брум? А ако оставиш кабела, да "виси", без включена китара в него? А ако свържеш активното жило на кабела със неговата "земя"(демек, да окъсиш кабела откъм "китарната" страна, докато е включен в зв. картата)? 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 18, 2014 Отговорено Ноември 18, 2014 Така, намерих време да изпробвам това, което ми препоръча: При намаляване волюма от потовете шума изчезва, при свободно висящ кабел също, при окъсяване на жака откъм китарата - също абсолютна тишина. Звука, ако мога да го определя така ,е като шум от радиостанция, или както казват специалистите - като ел. магнитна интерференция. Това се получава само при напълно завършена верига :китара>карта>компютър>слушалки, и при включен мониторинг за запис върху трак. Същия шум се чува и при включена китара в картата, когато картата е на direct monitoring. Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 22, 2014 Отговорено Ноември 22, 2014 Още една особеност забелязах - когато обърна китарата адаптерите да сочат към компютъра, шума се засилва прогресивно с приближаване към компютъра, а когато са почти долепени до компа направо става непоносим. От разстояние около 3 метра почти няма шум, но това "почти" пак е дразнещо. Цитирай
Recommended Posts