Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Me-50 или Boss Gt-6


AFTER-THE-RAIN

Recommended Posts

Тъъъъъъъй.........ми скоро време мисял да си взема процесорче и съм се спрял на Boss ME-50 и на Boss GT-6. И двата не съм ги пробвал :) (лошо) За момента МЕ-50-ката води в мойта класация. Идеята е звукът който ще се получава от съответната машина е да бъде колкото се може по-натурален, реалистичен, а и в крайна сметка ще ползвам по една модулация и един ревърб/дилей.

 

Ами това е очаквам да видя какво ще кажете вие. Кой от двата бихте предпочели

 

Поздрави..... :):):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дюд, двата процесора са в съвсем различен клас и са трудно сравними. ГТ серията е водещата, а МЕ серията е "малкия брат", както се казва, та затова са трудно сравними ;) ГТ-6 определено има много повече възможности, като брой ефекти, като комбинации и като настройки. Въпросът е дали ти трябва всичко това. Звукът на ГТ6 ефектите, според мен е определено по-добър и симулацията на усилватели също.

Под натурален звук, не знам какво разбираш, но звук на добър лампов усилвател трудно ще изкараш и от двата.

Ако ще използваш ривърб/дилей и модулация пробвай едно добро комбо и 2-3 педалчета със съответните ефекти в някой магазин.

Пробвай след това и процесорите и решавай ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ та дюд, яко комбо си имам вече не ми трябват амп симулации, а и много добре знам че са от различен клас двата процесора. Също така споменах, че няма да ползвам на 100% функциите им, а по един дилей и един хорус флендж и т.н...... И тва с педалите го знем също....въпроса е за процесор....кой от двата бихте предпочели....???

 

поздрваи...!!!

 

;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^дюд, четеш ама не четеш ;)

Ако е за предпочитане - ГТ6 (всъщност няма какво да го предпочитам, при положение, че го имам откак излезе). На МЕ50 съм свирил няколко пъти и ГТ6 продължава повече да ми харесва.

 

А щом това с педалите го знаете, защо още предпочитате процесор при положение, че няма на 100% да използвате функциите му още повече, че си имате яко комбо?

 

@overdrive - цифровия дилей, корус и ехо си имат своето приложение, аналоговите не са задължително по-добри, даже обратното бих казал - точно за тези ефекти.

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търся процесор поради простат причина че е по-компактен, няма излишни кабелаци,батерии. А и въпреи че няма да ползвам 100% от функциите му не е лошо да знам че мога да очаквам нещо повече от един хорус или реверб....това е ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми ху'у ;) Всеки си има причини така да се каже и нема смисъл да се убеждава в противното...докато евентуално не се убеди че е прав или греши, тъй смятам аз.

 

ГТ-6 е моето предпочитание - да потретя хехехехе ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най лесно щеше да ми е ако имаше къде да ги пробвам и двата, а за съжаление няма и нямам възможност да се замъкна към София.. Именно за това питам тук във форумчето...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз също съм на мнение че ГТ-6 е по добро, като напълно подкрепям мнението на Сънчо.... Супер тъпо че няма как да ги пробваш, но пък мисля че с ГТ-6 няма да сбъркаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.