AFTER-THE-RAIN Публикувано Август 24, 2006 Публикувано Август 24, 2006 Тъъъъъъъй.........ми скоро време мисял да си взема процесорче и съм се спрял на Boss ME-50 и на Boss GT-6. И двата не съм ги пробвал (лошо) За момента МЕ-50-ката води в мойта класация. Идеята е звукът който ще се получава от съответната машина е да бъде колкото се може по-натурален, реалистичен, а и в крайна сметка ще ползвам по една модулация и един ревърб/дилей. Ами това е очаквам да видя какво ще кажете вие. Кой от двата бихте предпочели Поздрави..... Цитирай
synchu Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 Дюд, двата процесора са в съвсем различен клас и са трудно сравними. ГТ серията е водещата, а МЕ серията е "малкия брат", както се казва, та затова са трудно сравними ГТ-6 определено има много повече възможности, като брой ефекти, като комбинации и като настройки. Въпросът е дали ти трябва всичко това. Звукът на ГТ6 ефектите, според мен е определено по-добър и симулацията на усилватели също. Под натурален звук, не знам какво разбираш, но звук на добър лампов усилвател трудно ще изкараш и от двата. Ако ще използваш ривърб/дилей и модулация пробвай едно добро комбо и 2-3 педалчета със съответните ефекти в някой магазин. Пробвай след това и процесорите и решавай Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Август 24, 2006 Автор Отговорено Август 24, 2006 ^ та дюд, яко комбо си имам вече не ми трябват амп симулации, а и много добре знам че са от различен клас двата процесора. Също така споменах, че няма да ползвам на 100% функциите им, а по един дилей и един хорус флендж и т.н...... И тва с педалите го знем също....въпроса е за процесор....кой от двата бихте предпочели....??? поздрваи...!!! Цитирай
Overdrive Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 а що не си вземеш аналогов флендж хорус и т.н. няколко камиончета??? 100% е по-добър избор Цитирай
synchu Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) ^^дюд, четеш ама не четеш Ако е за предпочитане - ГТ6 (всъщност няма какво да го предпочитам, при положение, че го имам откак излезе). На МЕ50 съм свирил няколко пъти и ГТ6 продължава повече да ми харесва. А щом това с педалите го знаете, защо още предпочитате процесор при положение, че няма на 100% да използвате функциите му още повече, че си имате яко комбо? @overdrive - цифровия дилей, корус и ехо си имат своето приложение, аналоговите не са задължително по-добри, даже обратното бих казал - точно за тези ефекти. Редактирано Август 24, 2006 от synchu Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Август 24, 2006 Автор Отговорено Август 24, 2006 Търся процесор поради простат причина че е по-компактен, няма излишни кабелаци,батерии. А и въпреи че няма да ползвам 100% от функциите му не е лошо да знам че мога да очаквам нещо повече от един хорус или реверб....това е Цитирай
synchu Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 Еми ху'у Всеки си има причини така да се каже и нема смисъл да се убеждава в противното...докато евентуално не се убеди че е прав или греши, тъй смятам аз. ГТ-6 е моето предпочитание - да потретя хехехехе Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Август 24, 2006 Автор Отговорено Август 24, 2006 Ами най лесно щеше да ми е ако имаше къде да ги пробвам и двата, а за съжаление няма и нямам възможност да се замъкна към София.. Именно за това питам тук във форумчето... Цитирай
Traxex Отговорено Август 28, 2006 Отговорено Август 28, 2006 Ами аз също съм на мнение че ГТ-6 е по добро, като напълно подкрепям мнението на Сънчо.... Супер тъпо че няма как да ги пробваш, но пък мисля че с ГТ-6 няма да сбъркаш. Цитирай
solo5 Отговорено Август 28, 2006 Отговорено Август 28, 2006 но пък мисля че с ГТ-6 няма да сбъркаш. и аз така мисля Цитирай
Recommended Posts