Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за Squier Bullet Strat


Recommended Posts

Здравейте ! Смятам да си купя гореспоменатата китара, но се двуомя между нея и Squier Affinity. Та се надявах да ми помогнете с избора :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм пробвал Affinity, но първата ми (и засега единствена) китара е Bullet Strat. Като за евтин клас китара няма какво много да очакваш от нея, въпреки че на мен ми се вижда доста удобна. Ако случиш на що-годе хубав екземпляр (че тук бая играе това на каква талпа попадаш), може да вади приличен звук, но да не се изненадваш, ако вади брумове, смущения и други подобни гадости при свързване с усилвател.

 

Ако си съвсем начинаещ китарист и това ти е първата електрическа китара, Bullet Strat вероятно ще удовлетвори изискванията ти. А иначе колегите да споделят впечатления от Affinity.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

на мен първата ми китара бе Affinity, черна с кленов фретборд. Ако се колебаеш между Bullet и Affinity, взимай Афинитито.

А относно впечатленията, които имам от моя Affinity Strat: от китара за 350 лв (за колкото я бях взел моята преди няколко години) не очаквай да извади тон като US Фендер Страт. За колкото плащаш, толкова получаваш, попринцип :) . Аз от моята първа китара съм доволен. Догаждаше в общи линии специфичния звук, характерен за Стратокастер китарите, държи доста време без да се разстройва... абе като за тия пари става. Единственият й кусур беше, че прагчетата не бяха особено добре направени, но и аз просто при покупката не ги бях огледал, щото нищо не разбирах тогава. Но според мен ако китарата, или по-точно конкретната бройка, която си избрал няма някакви дефекти (защото те се срещат, а при китарите от нисък клас вероятността да попаднеш на недобра бройка е по-голям) си заслужава тия 350-400 лв, или там колкото са в момента. Междудругото Affinity имат супер нежен и удобен гриф :)

Така, че пробвай, огледай задължително, сравни и прецени :) Но пак казвам, от китара нисък клас не очаквай чудеса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата която използвам сега е bullet strat и съм много доволен. Вади много добър звук :). Препоръчвам ти я нея. С Affinity- то съм свирил само веднъж в 1 музикален и и тя е добра, но на мен по - ми харесва Bullet - a.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е по скоро външния вид на главата при ключовете. Едната е остра другата разплута или с две думи въпрос на вкус. Лично аз харесвам Affinity, която и да вземеш няма да си сбъркал много хубави китарки са си. Трябва да се насочиш до избора на готина бройка, пробвай няколко ако имат налични защото от бройка до бройка понякога има голяма разлика. Другото, което е насочи се с какви адаптери да е според стила музика, който ще се свири (дали ще е хъмбъкар или не)

Поздрави и успех в избора  :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, основната разлика (за мен поне) м/у Bullet и Affinity е широчината на грифа - при нъта Aff. е по-тясна; Bull. е с по-стандартни характеристики (на хартия поне). Съотв. това може да е по-удобно или по-неудобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Имам Squier Bullet доста добра бройка. Купих я на старо, няма проблем с гриф и прагчета. Мисля, че си струва като за начало.

Основно винаги трябва да се гледа конкретната бройка, защото съм виждал по магазините и доста не добре сглобени в този ценови диапазон.

Има си и някои свои недостатъци, които в първите години свирене и обучение надали някой забелязва въобще.

Все пак обаче е китара предимно за рок, нали така! :)

Редактирано от maxim09
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.