Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Да знам с какво се лепи, но имах това под ръка. И съм лепил какво ли не с него, даже и плочки в банята. Лепи достатъчно добре при положение че съм минал всички шевове, но не това е основното. Все пак благодаря за съвета. Тестът на времето ще покаже колко е здрава.  :drummer:

• Отговори 81
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Абе по здраво е 2мм неръждавейка и на аргон  :greenball:

Скоро семпли ще се опитам да запиша. Не че има нужда ама ей тъй да се намирам на работа.

Отговорено

Гот. Истинско НСС (направи си сам) ;)

Давай смело семпли че да чуем и китарището :)

Отговорено

Баси само снимки качвам ама тряя да спра алкохола че заспивам преди да запиша семплите  :hysterical:  Да не си помислите че фиркам много. 100 грама и си лягам  :happy:

Ей го новия ми практис риг.

practicerig.jpg

Отговорено

Айде бе мен, изчака ни се чакалото :)

Пък и как си заврял две лампи в тая малка кутийка, нямам обяснение.....

Отговорено (Редактирано)

Миии все време не остава. Ей го на! Едно кратко и набързо напляскано демо. С микрофона на лаптопа е, но нямам с какво друго. Чуват се и разни странични шумове  :drummer:  но мисля че се чува и това което трябва да се чуе  :greenball:  Ииии край! The end!

https://soundcloud.com/bluelemon/test/s-KKYcz

П.С. Пфу, забравих да благодаря на всички които подрепиха "каузата"  :metalist:  Благодаря майна!

П.П.С.  Рига забрaВИХ. Кетара (новата) :)  - главния участник в темата, демек ампа - кабинет blueslemon му е името  :secret:

Редактирано от bluelemon
Отговорено

Чистото звук обажда много сходно на моя "лампов" щурец.

Мръсния звук си е съвсем приличен майна :)

Общо взето, много добър домашен практис ампец е "Щуреца" и в двете му разновидности.

Пък и добра свирня да му се не види :)

• 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Здравейте :)

Вдъхновен от темата на bluelemon, си спретнах и аз едно 386-базирано услвателче - по-простичко, по-скоро е Little Gem разновидност. Тръгна от първия път, от което се учудих (защото за сефте се занимавам с активна електроника), но и се вдъхнових да спретна нещо мааалко по-засукано. Та, понеже обичам преди да хвана поялника да съм си изчистил концепцията, търся малко помощ за съвместяването на 2 схеми.

Идеята е да се получи нещо като хибридно усилвателче с минимум части и елементарна реализация. За целта ми се стори уместно да комбинирам т.нар. Valvecaster (при който кондензатори и съпротивления се поят директно за цокъла на лампата - тук) и Noise Cricket. По долу прилагам схемата (комбинирана посредством Paint :blush:). Нанесъл съм някои корекции, за които прочетох и ми се сториха интересни (т.е. тази схема ще е първият вариан за тест, който ще сглобя; от там нататък, ако нещо не ми хареса, ще си играя с кондензатори и съпротивления), а именно:

- без grit switch спрямо ориг. Noise Cricket (NC.)

- без gain пот. спрямо ориг. NC.

- входящият кондензатор на Valvecaster (V.) e 22нФ

- без volume и tone пот. на V.

- gain пот. на V. е преместен на 8 пин, 3 пин към земя

- R3 от V. e 240 kO

- цялата схема започва с voltage regulator

Бих бил благодарен, ако някой знаещ се изкаже цялостно по схемата, особено в частта с voltage regulator-а, както и прехода м/у двете схеми (нещо притиснително около входящия буфер на NC.?).

valvecricketschematic.png

ПС: Ако преценявате, може да се преместя в нова тема.

Редактирано от n1k0
Отговорено

Успех с направата ;)

Не мога да дам особено компетентен съвет но бих ти предложил да помислиш над замяната на Valvecaster-a с негова модификация (http://juansolo.demon.co.uk/stompage/btbuild.html).

По ред причини ми се струва по-добро решение. Преди него сглобих и стандартния Valvecaster и мога да направя сравнението.

Давай инфо по напредъка на проекта :)

Отговорено

Супееер! Аз също не мога да ти дам никакъв съвет понеже не съм хич в час и видях голям зор докато сглобя мойта джаджа. С лампи пък съм мноо зле. Ако не друго кибиците ги имаш  :greenball:

Отговорено

Мерси за подкрепата :)

jabs, все още ме плашат толкова елементи на едно място. ;) Пък и идеята ми е да е максимално просто, да може да работи на ниски волтажи (9-12 v) и да ми мине мерако :whistle: Е, като бонус ще си подрънквам вкъщи (не че няма на какво и сега, ама друго си е ти да си си го сделал).

Все още събирам частите - за съжаление, с магазинчетата имаме еднакво работно време в различни краища на София... Повечето ги имам де, май само лампичка и цокъл остана. Вчера успях да взема някакъв транзистор за вх. буфер на LM386 - уж BF245, ама на него пишело друго (67 BO), ама бил такъв... така и не разбрах дали ме метнаха...

Ще пиша като има разитие (дано да е скоро, че от 3 страни ме теглят...) или коментари по схемичката.

Поздрави!