bluelemon Отговорено Май 15, 2013 Автор Отговорено Май 15, 2013 Да знам с какво се лепи, но имах това под ръка. И съм лепил какво ли не с него, даже и плочки в банята. Лепи достатъчно добре при положение че съм минал всички шевове, но не това е основното. Все пак благодаря за съвета. Тестът на времето ще покаже колко е здрава. Цитирай
lyu_records Отговорено Май 15, 2013 Отговорено Май 15, 2013 Най-здраво = Болтче, шайба, гайка, планка Цитирай
bluelemon Отговорено Май 16, 2013 Автор Отговорено Май 16, 2013 Абе по здраво е 2мм неръждавейка и на аргон Скоро семпли ще се опитам да запиша. Не че има нужда ама ей тъй да се намирам на работа. 2 Цитирай
jabs Отговорено Май 16, 2013 Отговорено Май 16, 2013 Гот. Истинско НСС (направи си сам) Давай смело семпли че да чуем и китарището Цитирай
bluelemon Отговорено Май 18, 2013 Автор Отговорено Май 18, 2013 Баси само снимки качвам ама тряя да спра алкохола че заспивам преди да запиша семплите Да не си помислите че фиркам много. 100 грама и си лягам Ей го новия ми практис риг. 1 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 19, 2013 Отговорено Май 19, 2013 ЛамБите кефят! Даже "светят" . 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 19, 2013 Автор Отговорено Май 19, 2013 Много благодаря! Надявам се довечера да приключа и тая сага Цитирай
jabs Отговорено Май 19, 2013 Отговорено Май 19, 2013 Айде бе мен, изчака ни се чакалото Пък и как си заврял две лампи в тая малка кутийка, нямам обяснение..... Цитирай
bluelemon Отговорено Май 19, 2013 Автор Отговорено Май 19, 2013 (Редактирано) Миии все време не остава. Ей го на! Едно кратко и набързо напляскано демо. С микрофона на лаптопа е, но нямам с какво друго. Чуват се и разни странични шумове но мисля че се чува и това което трябва да се чуе Ииии край! The end! https://soundcloud.com/bluelemon/test/s-KKYcz П.С. Пфу, забравих да благодаря на всички които подрепиха "каузата" Благодаря майна! П.П.С. Рига забрaВИХ. Кетара (новата) - главния участник в темата, демек ампа - кабинет blueslemon му е името Редактирано Май 19, 2013 от bluelemon 4 Цитирай
jabs Отговорено Май 20, 2013 Отговорено Май 20, 2013 Чистото звук обажда много сходно на моя "лампов" щурец. Мръсния звук си е съвсем приличен майна Общо взето, много добър домашен практис ампец е "Щуреца" и в двете му разновидности. Пък и добра свирня да му се не види 1 Цитирай
n1k0 Отговорено Май 30, 2013 Отговорено Май 30, 2013 (Редактирано) Здравейте Вдъхновен от темата на bluelemon, си спретнах и аз едно 386-базирано услвателче - по-простичко, по-скоро е Little Gem разновидност. Тръгна от първия път, от което се учудих (защото за сефте се занимавам с активна електроника), но и се вдъхнових да спретна нещо мааалко по-засукано. Та, понеже обичам преди да хвана поялника да съм си изчистил концепцията, търся малко помощ за съвместяването на 2 схеми. Идеята е да се получи нещо като хибридно усилвателче с минимум части и елементарна реализация. За целта ми се стори уместно да комбинирам т.нар. Valvecaster (при който кондензатори и съпротивления се поят директно за цокъла на лампата - тук) и Noise Cricket. По долу прилагам схемата (комбинирана посредством Paint ). Нанесъл съм някои корекции, за които прочетох и ми се сториха интересни (т.е. тази схема ще е първият вариан за тест, който ще сглобя; от там нататък, ако нещо не ми хареса, ще си играя с кондензатори и съпротивления), а именно: - без grit switch спрямо ориг. Noise Cricket (NC.) - без gain пот. спрямо ориг. NC. - входящият кондензатор на Valvecaster (V.) e 22нФ - без volume и tone пот. на V. - gain пот. на V. е преместен на 8 пин, 3 пин към земя - R3 от V. e 240 kO - цялата схема започва с voltage regulator Бих бил благодарен, ако някой знаещ се изкаже цялостно по схемата, особено в частта с voltage regulator-а, както и прехода м/у двете схеми (нещо притиснително около входящия буфер на NC.?). ПС: Ако преценявате, може да се преместя в нова тема. Редактирано Май 30, 2013 от n1k0 1 Цитирай
jabs Отговорено Май 30, 2013 Отговорено Май 30, 2013 Успех с направата Не мога да дам особено компетентен съвет но бих ти предложил да помислиш над замяната на Valvecaster-a с негова модификация (http://juansolo.demon.co.uk/stompage/btbuild.html). По ред причини ми се струва по-добро решение. Преди него сглобих и стандартния Valvecaster и мога да направя сравнението. Давай инфо по напредъка на проекта 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 30, 2013 Автор Отговорено Май 30, 2013 Супееер! Аз също не мога да ти дам никакъв съвет понеже не съм хич в час и видях голям зор докато сглобя мойта джаджа. С лампи пък съм мноо зле. Ако не друго кибиците ги имаш 1 Цитирай
n1k0 Отговорено Май 31, 2013 Отговорено Май 31, 2013 Мерси за подкрепата jabs, все още ме плашат толкова елементи на едно място. Пък и идеята ми е да е максимално просто, да може да работи на ниски волтажи (9-12 v) и да ми мине мерако Е, като бонус ще си подрънквам вкъщи (не че няма на какво и сега, ама друго си е ти да си си го сделал). Все още събирам частите - за съжаление, с магазинчетата имаме еднакво работно време в различни краища на София... Повечето ги имам де, май само лампичка и цокъл остана. Вчера успях да взема някакъв транзистор за вх. буфер на LM386 - уж BF245, ама на него пишело друго (67 BO), ама бил такъв... така и не разбрах дали ме метнаха... Ще пиша като има разитие (дано да е скоро, че от 3 страни ме теглят...) или коментари по схемичката. Поздрави! Цитирай
Recommended Posts