Borko_and Отговорено Май 4, 2013 Автор Отговорено Май 4, 2013 Вдигнах летвата за усилвателя до 300лв. Кой усилвател да избера - VOX VT20+ или Roland 20XL. Причината да помисля за тях е, че имат вградени ефекти, но кой от тях се справя по-добре с тях? Цитирай
Eagle5 Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 До колкото знам, роланд-а е с по-добър дисторшън и в общи линии всичко каквото ти трябва. Вокс-а има доста ефекти, но много хора се оплакват, че слага някакъв допълнителен шум. Не съм ги пробвал лично....повече не мога да кажа. Отиваш в магазина и пробваш на място. Може да погледнеш и за нещо по- стандартно в базара. Примерно това и това.... Цитирай
Fats Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 Не те съветвам да купуваш усилвател с вграден ефект. По-добре дай тия 300 лв. за нещо малко по-качествено, а винаги можеш да прибавиш някое камионче (даже и евтино), гарантирано ще имаш далеч по-добър резултат. Цитирай
Borko_and Отговорено Май 4, 2013 Автор Отговорено Май 4, 2013 Ето какви контроли имат двата усилвателя: Изглежда VOX-сът има повече неща за настройваме, но кой звучи по-добре. Цитирай
Borko_and Отговорено Май 4, 2013 Автор Отговорено Май 4, 2013 (Редактирано) Прощавайте, не съм видял мненията на Eagle2 и Fats. Прави сте, приятели, най-добре да си взема някое стандартно кубе и дисторшън. В такъв случай предложете някое за около 200лв. + дисторшъна до 100лв.. Държа да са нови, затова трябва да можaт да бъдат намери в някоя от родните ни магазини. Благодаря на всички за помощта! Редактирано Май 4, 2013 от Borko_and Цитирай
tatkoogi Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 Като приключиш с усилвателя и дисторшъна, си вземи учител по български! Успех! Цитирай
Valserp Отговорено Май 4, 2013 Отговорено Май 4, 2013 Евала, ТаткоОги, благодаря ти, че бдиш над качествения контрол във форума. Borko_and, което и от двете кубета да си вземеш - няма да сбъркаш. Аз лично бих взел Vox-a, просто защото има повече амп модели. А планът да си вземеш семпло комбо за 200лв и дист за 100 не ме кефи, защото трудно ще постигнеш оптимален резултат. Евтините комбота често звучат като пръдня и са много капризни относно ефектите, които навързваш към тях. За моделиращите комбота - поне можеш да си сигурен, че производителят е моделирал дистове, драйвове и чисти, съобразно кутийката и говорителя. Ако си начинаещ - това си е супер вариант и няма какво да му капризничиш или да му мислиш. Успех! Цитирай
Fats Отговорено Май 5, 2013 Отговорено Май 5, 2013 Драги ми колега Борко. Наблегни първо на юнската сесия, имаш да вземаш няколко досадни изпита - химия, физика, биология и ... де да знам какво още учите сега в първи курс. Комбото няма да ти избяга, а не е зле да събереш още някой лев и да купиш нещо по-читаво. Комбо за 200 лв свири отвратително и още по-зле, завинаги остава твое. Прегледай базара, видях едно Peavey 70W за 350 лв., има и други добри предложения. Свръжи се с мен на лично съобщение (ти все още не можеш да получаваш) и ще ти кажа някои неща, с които не си струва да занимаваме останалите пишещи тук. Цитирай
jorog Отговорено Май 5, 2013 Отговорено Май 5, 2013 Fender Mustang 2 или 3 е добър комбо амп.Но доста са им понадули цената гледам. Цитирай
Valserp Отговорено Май 5, 2013 Отговорено Май 5, 2013 70 ватово Пийви не е най-добрата идея за учащ се. Нито пък за съседите му. 1 Цитирай
Borko_and Отговорено Май 6, 2013 Автор Отговорено Май 6, 2013 Fats, не мога да пращам ЛС. В профила ми съм дал скайп, ако можеш да ми отделиш няколко минутки. Цитирай
7thString Отговорено Май 6, 2013 Отговорено Май 6, 2013 70 ватово Пийви не е най-добрата идея за учащ се. Нито пък за съседите му. Що бе, перфектно е направо 100! Цитирай
Toka Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 Здравейте понеже мисля че тази тема е най-подходяща искам да питам. Понеже искам да си купя електрическа китара(имам и акустична) се чудя каква да си вземал Разполагам със сумата от 400 до към 500лв. Тея дни ходих до музикалните магазини в Пловдив да видя кво има. За сега съм си харесал http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23940/Cort_G210_TB.html и един приятел пак ми предлага http://www.themusicden.com/p-252197-stagg-i400-bk-heavy-ifr-electric-guitar-black.aspx и ся се чудя. Също така приемам и други мнения понеже не съм чак толкова запознат с китарите. Мисля да свиря heavy и по тежки. Надявам се някой дами помогне в избора на нова китара и благодаря предварително. Цитирай
iliev.p Отговорено Май 9, 2013 Отговорено Май 9, 2013 Чуй ме Тока,китарата отиваш в музикален магазин и я пробваш дали ти е удобна и на звук да я чуеш,но вземи с теб някой който е в час с тези неща и неговият съвет ще ти е от полза след като пробваш китарите на място!!! Цитирай
Recommended Posts