Jump to content
Българският форум за музиканти

Ерос Рамацоти - кавър..


Recommended Posts

Е това не е точно авторско, но понеже все пак хвърлих труд по него и реших да ви го представя.. Интересува ме как ви се струва микса и "мастера"?

И една малка игра: познайте кои инструменти са семплирани!

 

http://www.cmusicforum.com/ecmjazz/Cose%20De%20La%20Vita.mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента слушам - тая "китара" с дист в началото е потресаващо зле. По нататъшните и включвания са прекалено силни и звучат грубо, освен това прави впечатление че китарите са записани с ревърба и когато ги намаляш и ревърба намаля, а в един реално помещение той би отзвучал. Като цяло индивидуалните звуци звучат добре, но липсва хомогенност на звука, всеки инструмент е за себе си и не изграждат цялостна картина. И чистата и дистнатат китара кънтят. Също така цялото парче няма амбиентност, човек не може да си изгради впечатление че тая музика се свири в някаква среда. Може би ползването на по малко на брой ревърби с по близко звучене би решило тоя проблем.

 

Моите 2 цена дет се вика :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, за китарата съм съгласен, че е малко груба и прекалено силна после при включванията, ама чак пък толкова зле ли е? За хомогенността може би също си прав - прекалено много индивидуални ривърби има на всеки инструмент, може би трябваше да ползвам един общ - по принцип мислех да го направя, но не остана време.. И все пак мисля, че от към атмосфера не е чак толкова зле.. Какво точно имаш пред вид под това, че кънтят китарите? А за ривърбите: да ползвам по-малко на брой ривърби като цяло или по-малко на брой ривърби с близко звучене или идеята ти е да ползвам по-малко ривърби като цяло и да ги дръпна по-близо? И накрая: е това, че китарите са записани с ривърба не ми се верва.. Кажи точно къде го чуваш?

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз почти никога не слагам ревърб на определен канал - примерно за целия миск слагам 3 ревърба на ФХ канали - руум, плейт и хал, като гледам да имат долу горе приемлив звук един спрямо друг. И пускам по малко сенд на тия канали които смятам че имат нужда, а отделно мога да автоматизирам ФХ каналите и дори самите сендове към тях. Предпочитам сендовете ми да са преди фейдъра, така може да извадиш само мокър звук без основния - понякога е полезно. Тракове с много различни като звук ревърби са чужди един спрямо друг...

 

Китарата ще се оправи с един еквалайзер... а кънтенето се е получило от наслагване на много честоти от различните инструменти и ревърби.

 

Също така мисля че като цяло динамиката е прекалено голяма, вярно че е въпрос на вкус но аз лично бих компресирал при мастъринга. Дори е възможно да направиш един трак към който да пускаш инструментите на които име нужна компресия, и да блендваш двата звука, ако толкова държиш в записа да присъства и звук с толкова голяма динамика...

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще взема да опитам тоя момент със сендовете, щото до сега винаги съм ползвал само инсертс на отделните канали..

 

За компресията - абе то има бая компресия и на отделните инструменти пък и накрая при "мастерирането" го посмачках ама може наистина да има нужда от още макар че нещо доста силничък стана крайния продукт..

 

Кажи само още къде чуваш това, че китарите са записвани с ривърб?

 

А като цяло честотния баланс как ти се струва? Ниски, високи..?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там където има кракти включвания на китарите - чува се как намаляш евента и заедно с него намаля и ревърба, вместо да си отзвучи. По добре записвай чисто и после слагай ревърб, тия неща лесно се слагат но не могат да се магат.

 

За мастъра по добре да ползваш нещо по просто и по леко. Някой плъгини като озон направо ще разкажат играта на тоя миск с някой от фабричните си пресети.

 

Лично аз бих ти препоръчал тюб компресора на ПСП, освен двулентов компресор има и тюб сатуратор с параметричен контрол.

 

За баланса мога да ти кажа като се прибера и чуя на мониторите. Но няма да е лошо да чуя флак или нещо с по добро качество от мп3... просто в мп3 няма никакви високи....

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз на микса на края му сложих именно PSP Vintage Warmer и после вече в WaveLab накрая ползвах L2 на Waves.. А на отделните канали вътре - мултибанд компресора на самия кюбейс..

 

За флак-може да стане ама трябва некъде да ти го пратя, щото май квотата ми в cmusicforum няма да стигне..

 

А за ривърба на китарите - мисля, че семплите са без ривърб, аз чак на края им сложих един и за това много се учудвам.. Кажи точно на коя минута и секунда го чуваш това, щото аз определено не го хващам..?

 

ЕДИТ: бтв парчето съм го смъкнал с един тон надолу спрямо оригинала за да ми е лесно за пеене, че иначе ми идваше много високо.. Само че нямам читав микрофон за да запиша вокалите.. Това смъкване донякъде може да промени звученето макар че не е ползван питчшифт а просто е "свирено" по ниско..

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първия път се чува в 1.15-1.16 на края на фразата. Проблема може и да не е в ревърба .. сега като се заслушам просто китарата не свършва добре - би трябвало да свърши рязко а тя заглъхва, и то доста бързо. Поне на мен ми звучи доста неестествено и не особенно уместно. Не знам дали си го рязал или директно си намалял с потенциометъра, но крайния резултат не ме зарибява.

 

Тия китари изобщо свирени ли са? Защото тия тонове в началото звучат много измислено. Особенно в 17 и 23 секунда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вече споменах, китарата е миди със семпли.. Не знам дали е свирена от клавиатура или е писана в редактор, но подозирам, че е първото, щото има доста контролери вкарани - които да се сложат на ръка е голяма играчка.. Точно на 17 и 23 секунда беше още по-зле и аз малко го оправих ама явно не е баш.. Иначе за 1:15 - там точно не съм пипал нищо по силата а и няма конролер който да прави затихване - просто спира там където свършва тона.. Но трябва да погледна дали не е от рилийза на инструмента който свири китарата.. Иначе отдолу ако се заслушаш ривърба си отзвучава, но може да е прекалено кратък.. Всеки случай на мен точно там не ми звучи толкова неестествено..

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може би за това звучат толкова изкуствено

 

имах някакви подозрения че баса може би е истински заради слайдовете ама уви

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки вкусовите разлики за записа,мога да отбележа ,че музиката е докарана с много желание и трее да се похвали пича.А и парчето ме кефи.Още утре отивам в репетиционната ми да цвилим отгоре. :cheers::cheers::blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.