Jump to content
Българският форум за музиканти

Ще си ъпгрейдвам хоум студиото моля помагайте ;)


iko85

Recommended Posts

Здравейте реших да си упгрейдвам "студийцето" което се състои от компютър,audigy 2,пулт на беринджър на който му видях сметката,колонки от уредбата и микрофон Shure sm58 в края на тоя месец ще събера някаде 800лв и съм решил да си купа с тях по-свястна звукова карта,може би преамп ако картата няма канон входове и слушалки понеже

имаме нови комшии с бебе и няколко пъти ми викаха униформени заради музиката тъй че ми трябват някакви хубави слушалки за студиен запис понеже монитори сигурно няма да мога да зема в близката 1 година зарад тях :lol: засега съм се спрял на AKG 271 S а каква звукова карта ще си взимам още нямам идея а между другото забравих да ви

кажа че записвам хип-хоп и инструменти не използвам мисля след време да си взема и една добра миди клавиатурка

но засега не ми трябва.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предвидил ли си усилвател за слушалки, че от звукова карта трудно можеш да изкараш добро ниво и качество за слушалки, особено високоомни (200...600ома)?

Прочети РС модули

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

АКГ 271 имат две модификации 60 и 600 ома, така че все тая. Усилвателя за слушалки му е най-малкия проблем в момента (ако въобще могат да е нарекат "проблеми" тез неща :) ).

 

1. ЕМУ1212М има балансирани входове, но общо между това дали входовете са "канони" и картата дали има преамп няма :) В смисъл може да е с канони и да няма преамп, а може да е без канони и да има преамп :) 1212М няма преамп.

2. Тъй като не правиш "студиен запис", не ти трябват слушалки за студиен запис, а по-скоро за микс. Такааа - прегледай форума и използвай Сърч функцията - многократно е коментирано стават ли слушалките за миксиране и са препоръчани множество видове слушалки. Аз (лично мнение, демек) предпочитам колони.

3. Вместо да си купуваш отделен преамп, който вероятно за парите, които си готово да отделиш няма да е чак толкова добър, можеш да си купиш пак някакъв пулт с микрофонни предусилватели. Ямаха или Саундкрафт малките пултчета са доста добри. Иначе Студиопроджектса е нелош преамп за парите си... не е върха на сладоледа, но върши работа :)

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

прочетох всичко за слушалките тук и по-други форуми и останах с впечатлението че този модел са най-добре за микс и запис.Колони не ми възможно да взема защото аз работа предимно вечер а комшиите ми имат бебе и само ми праат проблеми :)

пулт не ми трябва за сега тряба ми просто преамп защото аз всичко си го права на компа питах ви за тая карта дали ще ми върши работа и дали е по-добър вариант от m-audio 192 това са ми въпросите аз ще си взимам AKG 271S не M тогава май няма да ми трябва този усилвател за слушалки айде давайте съвети че се видях в чудо:)

 

 

 

Не цитирайте мнението непосредствено преди вашето.

Редактирано от Mephistofel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

питам понеже м-аудио 192 и emu 1212m са горе-долу на 1 цена а аз най-вече вокали записвам,видях също така че и m-audio 2496 е препоръчвано а то е по-тънко със стотина лева въпроса ми е за моите нужди кое най-добре?:)

П.С.извинявам се за цитирането

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми аз съм имал 1212м и си бях много доволен от нея :) Конверторите й си залужават всека стинка определено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мда определено има по-добри конвертори от тея на m-audio 2496 или 192 но не знам дали ще мога да изтискам всичко от тях с тоя преамп на студио проджектс видях 1820m и се влюбих в нея но тя под 850 лева няма взиманката обаче си има вграден преамп който сигурно е класи над студио проджектс :) какво мислите по-добро решение ли е от 1212м с преампа на студио проджектс? :)

Редактирано от iko85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В кратцем - няма да можеш.

 

Ако си добре с английския ти предлагам следния линк:

http://www.emu.com/support/files/storage/1820_1.81_(EN).pdf

което е ръководството на 1212м.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за линка много неща ми се изясниха :D

ма е много кофти така без изход за слушалки а се бях наточил за онзи преамп на студио проджектс :headbang: няма ли друг вариант освен да зема миксер че тоя миксер ще го използвам само за канон входовете и изхода за слушалките а другите екстри по него няма да ги пипна а и не ми трябват четири канон входа а 1 максимум 2 :D

Също ми казаха че преамповете в миксерчетата на ямаха не могат да се сравнят с StudioProjects VTB1 :D

Редактирано от iko85
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не разпалваме "война" относно кой преамп до 2/300 кинта ше звучи като такъв за 1500$, предварително знаейки, че няма такъв, най-добре ако си от София иди и ги чуй в Динакорд, например B) Звукът е субективна работа все пак, а и двете ще ти свършат работа, като вероятно ВТБ-то ще звучи за вокали до известна степен по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хмм значи казваш че няма да осетя голяма разлика между преампа на studioprojects vtb1 и миксера Yamaha MG10/2 ? Питам защото аз май съм принуден да взема миксера заради изхода за слушалки B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив казах, че вероятно ВТБ-то ще звучи по-добре за вокали.

А другото, което казах е иди да ги чуеш най-добре B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.