kassad Публикувано Март 10, 2013 Публикувано Март 10, 2013 Здравейте,отскоро се захванах с един привидно лесен инструмент-мелодиката.Всичко е ок,до момента ,в който трябва да задържа един тон за повече от половина нота.Според чувствителния ми слух,тона започва да пада неприятно надолу.Това се случва най-много в ниския регистър.Нямам опит в духовите инструменти,помислих си ,че може да е от непостоянната струя въздух или нещо подобно.Пробвах и с вибрато,заклащане на инструмента-не помага. Възможно ли е да е от евтин инструмент-Walther за 70 лв. Благодаря предварително. Цитирай
XAS Отговорено Март 13, 2013 Отговорено Март 13, 2013 За първи път чувам за подобен проблем. Тоест, такова нещо не би трябвало да съществува. Както при акордеона! Едва ли това падане на тона е предизвикано от непостоянна струя въздух. Вероятно нещо с инструмента не е наред. Но и в това се съмнявам. Възможно ли е отслабващата сила на тона, намаляващото напрежение, да възприемате като някакъв пад на височината на тона? Цитирай
kassad Отговорено Март 13, 2013 Автор Отговорено Март 13, 2013 Благодаря Ви за коментара.Ясно чувам промяна във височината на тона,направо ме побърква.А,иначе наистина не съм свикнал с тембъра,но явно мелодиката не е настроена както трябва.При свирене с бекинг трак задържаните тонове в ниския регистър са ад. Цитирай
Recommended Posts