Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте

Интересно ми е дали някои от форума е свирил на някои от двата усилвателя и съответно какви са му впечатленията

Ослушвам се за малък лампов усилвател щото моя (15 W) идва малко силничък за репетеции

Поздрави

Йордан

Отговорено

Здравей, аз имам комбо варианта на class5. Дори 5 вата за такъв усилвател са доста. Аз с него репетирам с групата и свиря на по-малки участия.

Класически vintage звук, на който аз съм голям фен. Много добре стои в микс с група или на репетиция дори.

Аз съм моднал моя и мога да свиря у нас на много ниско ниво бе проблеми. Също така доста четох из нета и съм го моднал за по близко до плекси звучене. Може да чуеш резултата тук:

Между другото аз съм сколнен да го продам независимо че не съм го обявил за продажба в момента. Ако ти харесва звука и търсиш лампово комбо за дома и репетиции, а защо не и за малки участия (до 50 човека) върши перфектна работа поне за мен.

Ако проявяваш интерес ще ти го дам за 450лв.

Отговорено

Аз имах Клас 5, отскоро имам JMP1H :)

1-ватовият е както се шегувахме някакъв особен Маршалски ват защото е доста шумен, но не толкова колкото Клас 5. Не мисля обаче, че е достатъчен за репетиция. Клас 5-цата може и да става може и да не става, зависи от нивата на репетиране и барабаниста :)

Това, което трябва да се има предвид и при двата е, че са едноканални т.е. чист звук на високи нива на практика нямаш, ако случайно ти трябва.

Като звук - това е въпрос на вкус. Могат да се пробват и да прецениш.

JMP1 - e много точна репрезентация на истинско плекси, без оглушителните нива, и реагира чудесно на динамиката на свирене :)

Отговорено (Редактирано)

точно това търся - драйв от клас а лампов усилвател

може ли най - учтиво да попитам може ли да го видя и чуя на живо

Редактирано от jordantcho
Отговорено

То това drive от клас А :) е трудно определимо животно. Но усилвателя е тих за репетиция.

Би трябвало да може да се пробва в MCI или няма вече?

Ако не - ще мислим нещо за моя, за момента организацията е сложна, но ще се опитаме да се справим :)

Отговорено

Според мен, няма място за сравнение, чисто като замисъл на усилвателите.

Маршалите с по-класически дизайн, обикновено могат едно нещо, но пък го могат адски добре :)

Има нужда и от разнообразие разбира се, особено в група, която не се занимава само с кавъри на ДиСи например.

Но аз без Маршал не съм оставал.

Отговорено

Ами място за сравнение има - и двата са клас лънчбокс, лампови са и са маловатажни. Аз си търсих амп за вкъщи по тези критерии. Естествено и да звучи добре. Другото което ме зариби е че крайните лампи на Игнейтъра са 6V6. Повечето малки ампове са с L84-ки. Да не се отплесваме все пак. Явно аз съм все наопаки - не харесвам гибсън, маршал и уиски.  :greenball:  :greenangel: