Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко разяснение


itssso

Recommended Posts

Здравейте искам да си купя бас-китара, прочетох повечето неща и темата "За начинаещи" но не можах да намеря първото нещо от което се интересува някой който иска да започне да свири. Простете ако съм изпуснал но не видях инфо за видовете бас-китари, типове , за какви стилове горе-долу какви са подходящи, какви звуци издават,пари и т.н.(не съм навътре с това но доколкото знам не всички бас-китари са еднакви :wall:

 

Та въпроса ми е тези които разбират дали може да дадат малко повечко информация за различните бас-китари за да се ориентирам какво горе-долу да търся.

 

Предварително благодаря! :hello:

Редактирано от itssso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами може да се позачетеш малко в темите, по-задълбочено. Изписано е една камара неща за всякакви басове, особено такива за начинаещи и такива каквито могат да се намерят тук :D . Ако след това имаш още въпроси - питай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

кажи какво искаш да свириш до колко пари искаш да е

ако не знаеш си купи някои squier или stagg те са евтини и стават за почти всичко :D стаговете са 4 струнен 340 а 5 струнен 410 лева обикновено всички начинаещи свирят с такива

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е най-добре да си вземеш нещо колкото се може по-евтино, но читаво разбира се, защото в крайна сметка може да не ти допадне, колкото си очаквал и да станеш барабанист :headbang:. Разтърси се, продават се много хубави китари втора ръка, които ще ти свършат повече от чудесна работа за начало.

 

Твой верен приятел - Радослав

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за активността!

Верно най-логично е за начинаещ да си купи втора употреба и сигурно така ще направя.

 

кажи какво искаш да свириш до колко пари искаш да е

ако не знаеш си купи някои squier или stagg те са евтини и стават за почти всичко wink.gif стаговете са 4 струнен 340 а 5 струнен 410 лева обикновено всички начинаещи свирят с такива

 

Предпочитам да става за повече неща,нямам конкретно желание какво искам да свиря, така че ще се интересувам за тези които спомена щом казваш и че повечето начинаещите свирят на такову. Иначе като идея имам да има някакъв по-дървен груб звук, но предполагам тези неща могат да се донастройват вече от техниката.

 

П.С.:Ей Радо :) споко няма да изоставя барабаните, но бас-китарата ми е много стара мечта ,а ся разполагам с кинтаж :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пореден път се убеждавам в едно: даже темата да се повтаря, да има тъп въпрос, в тема БасКитара се отговаря. Все ще се намерят няколко хора, които да помогнат да питащия. Елате в Китара и там просто ще срещнете изнервени може би хора от постоянното питане на начинаищите, които ще ви пратят за зелен хайвер. Хайде стига толкова, радвам се просто че тука дейност се развива!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно нормално. Сигурно 5 от 10 теми са за на начинаещи, защото ентусиасти за китаристи има с лопата да ги ринеш. А знаеш, че малко хора хващат баса. Ако все пак го хванат - прави се всичко възможно да не го оставят :)

 

 

Последното въведено правило забранява цитирането на непосредствено предното мнение!

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

тя луда работа, аз почнах от кремона, после се сдобих с WarWick Rock Bass, така че давай първо с нещо малко и след това вече се огледай за нещо по ... :D

home01.jpg

home02.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

4струнен Stagg - 340лв

Аз свиря с такъв 4 струнен бас в момента (водя се за начинаещ) и съм доста доволен от китарата, но според мен ако не разполагаш с много средства, по-добре ги разпредели така, че да можеш да си вземеш и едно кубе, защото на каквато и китара да дрънкаш истинските й качества проличават с кубето :headbang:

Редактирано от PoSSeSSeD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.