Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, може би тази тема е по-подходяща за раздела "Хардуер", но се колебаех каде да я стоваря...Искам да ви запитам мога ли да си направя бас кубе от ето тези колони001007031-big.jpg

001007032-big.jpg

Колоните са свалени от една музикална система с неясен произход и родина, която спря да работи...Искам да ги оползотворя като направя от тях кубе, но незнам дали колоните за бас са специални :) Тези тук са доста мощни...Моля посъветвайте ме :think: :think: :think:

Отговорено

бас кубе надали .... зависи от това колко ватови са колко ома колко инча какъв ти е усилвателя и каква ти е кутията т.е от мн неща според мен специално за тези колони за да си направиш "кубе" ще ти излезе по скъпо отколкото да си купиш ново

Отговорено

по добре събери малко кинтета отнекаде и земи не6то което нема да изгори на 2-рия тон.....бъди сигурен няма да съжелява6 ако го направи6 нервите и псувните са 10 пъти по малко така....

Отговорено

Колоните са Пионер 120W, 4 ома...Мислех да си взема някакъв подходящ усилвател и да си "изкова" някаква кутия...Яд ме е някак, като само седят под кревата и събират прах :D Но незнам дали са подходящи...Свирил съм с ел. китара през подобни колони и си звучи доста стабилно, но за бас нямам никаква представа...

Отговорено (Редактирано)

ЗДравей,

Да ти кажа само че мойто кубе е 100 вата със 16" говорител,а така като гледам твойте колони са не повече от 40вата с тия 4-5" говорителчета,освен това не са предназначени за свирене,а са ХайФай демек за слушане на музика и ще се прецакат. :headbang:

Редактирано от Self-Sacrifice
Отговорено
бас кубе надали .... зависи от това колко ватови са колко ома колко инча какъв ти е усилвателя и каква ти е кутията

..според мен зависи най-вече от това за какво е направен говорителя :bravo:

а за бас кубе е хубаво в спецификацията на говорителя да пише, че е за бас а ако е за бас китара е добре да хваща малко и от високите (ако искащ да шляпаш фънк)

Отговорено
бас кубе надали .... зависи от това колко ватови са колко ома колко инча какъв ти е усилвателя и каква ти е кутията

..според мен зависи най-вече от това за какво е направен говорителя ;)

а за бас кубе е хубаво в спецификацията на говорителя да пише, че е за бас а ако е за бас китара е добре да хваща малко и от високите (ако искащ да шляпаш фънк)

тези колонки определно хващат доста високи доста повече отколкото ниски имам едни подобни нейде из килера помян че имаха не лош звук и доста голям обхват за годината която са произведена марка хитачи :)

Отговорено

Тъй като темата вече съществува и аз да питам

имам Бас-туба с говорител МТХ-12`` мощноста e мисля че 200Вата ето параметрите МТХ

може ли да се направи някво кубе от туй нещо?

и ако може какво бихте ме посъветвали?

Отговорено

BaSs3Per, мощността не е единственият параметър, който те интересува. При чувствителност от 89 децибела на ват на метър ( и то най-вероятно измерена в купе на автомобил, какъвто е стандартния случай за авто суббас говорители), съпротивление 4 ома и типичната честотна лента за говорител с такова приложение (разбирай почти никакви среди и високи) според мен би било загуба на време. В най-добрия случай (т.е. ако ти харесва тона)

ще става за домашна употреба, за свирене с др. хора няма да е достатъчно силен.

astagator, ако имаш време и желание можеш да спретнеш нещо подходящо за тихо свирене вкъщи. Повече от това озв. тяло - едва ли. А 120 вата мощност е нещо, за което тази кутийка може само да мечтае да достигне като порасне голяяяма, голяма :) Явно производителя е бил в добро настроение когато са определяли параметрите. :D

Отговорено

Пише 120 вата 4 ома...но наистина май е 40 вата...А може ли да направя някаква комбинация от тези колони и допънително купена специална бас колона....И усилвателче естествено?