Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за процесор


ba6 maistora

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

При ограничен бюджет трябва да мислиш за напред. Смяната на евтиния амп трябва да ти е абсолютен приоритет пред всякакви ефекти и процесори. Но ако трябва да вземам нещо бих започнал да трупам хубави ефекти, които ще останат след смяната на ампа и ще звучат като хората. Като си вземеш процесор за 200лв и после го пуснеш в хубав усилвател, ще започнеш да се чудиш как да го продадеш за 100лв.

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Личният ми опит:

преди 3 години реших, че трябва да си взема процесор. Преди това свирих с кубенце и дист(на boss) в репетиционна, но исках да си взема нещо за свирене в къщи на слушалки.

Изборите бяха сведени до Boss GT10/8, Line 6 HD 500 и VOX Tonelab SE.

В крайна сметка си взех VOX-a. Това което наклони везните беше цената (по него време беше нещо от сорта на 260EU срещу ~400EU +/- за другите 2 , говоря за нови процесори от магазина) + няколко хубави ревюта в нека както и това че има лампа. В момента не мога да кажа колко е ползата от нея, но по време на взимане на решението оказа влияние.

Някои пресети са доста сполучливи и звукът доста ми допадна, а и все още ми допада и в тоя ред на мисли не смятам да се освобождавам от процесора.

 

В момента обмислям да си взема някое ефектче (дист, хармонайзер, еквалайзер, т.н.) като идеята е да си ги вържа към процесора, и постепенно процесора да се използва за амп симулация и интерфейс към компютъра. Може би вече имам представа какво търся като звучене, така че това е една от ползите да се вземе що-годе читав процесор.

Все се питам дали ако се бях решил да си взема HD-500 нямаше да е по-добре, и до ден днешен не съм го пробвал реално това чудо, но това е друга тема.

 

Извода за мен е (мисля и преди и в други теми е споменавано), процесор като за начало, докато човек си изясни какво търси и след това в зависимост от просветлението се продължава със следващите стъпки.

Да повторя обаче, че става дума за изключително свирене в къщи без да се вдига шум на околните,

Ако се тръгва с кубе изначало, то тогава историята най-вероятно би била различна.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

 

Все се питам дали ако се бях решил да си взема HD-500 нямаше да е по-добре, и до ден днешен не съм го пробвал реално това чудо, но това е друга тема.

 

 

Нямаше ;) Отървах се от него също толкова бързо, колкото го взех. Имаше си плюсовете: Солидна изработка, интуитивни и бързи менюта, добре направена програма за връзка с PC и качване на нови пресети, modulation ефектите бяха добри. Обаче амп симулациите и драйва като цяло звучаха покъртително. Така и не успях да го накарам да звучи добре през stack амп с метода на 4-те кабела. За тренировки и директни записи вършеше добра работа, понеже като го вържеш през USB ставаше външна звукова карта и с едни слушалки в него можеш да чуваш всичко, което пуснеш на PC + китарата. Имаше няколко пресети за вокали, но така и не успях да докарам добър гейн на вокален микрофон през него. Като цяло не беше лоша машинката, но в момента съм значително по добре с амп + педалборд. В крайна сметка разбираш, че не ти трябват кой знае колко амп симулации и ефекти. Wah, Tuner, Noise Gate, Compressor, Delay/Reverb и там вече ако искаш нещо друго от рода на Chorus/Phaser/Flanger те оправя. За абсолютно начинаещ не е фатално да си намери някой от евтините POD-ове, колкото да се ориентира как звучат различните ефекти, после да го разкара възможно най-бързо. Така ги научих аз, с първото ми modeling кубе на Line6, обаче много бързо ми стана ясно, че ми трябва по-добър усилвател и няколко от ефектите, които ми допаднаха.

 

Ето ти го за референция, преди да го разкарам записах видео с няколко мързеливи акорда loop-нати на Flashback x4 педал, който влизаше в Line6. Песента от интрото Slipknot Eyeless също е записана с него с ENGL симулация я правих. С USB директно в Cubase. Показвам вградените пресети и в последната минута-две, някои свалени от нета.

 

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LINE 6 е най-доброто от този вид процесори към които имаш интерес. Записвал съм през Vox LE, но определно не може да извади по-хубав звук за метал от Line 6 POD HD500. Като цяло никой процесор не може да извади онзи естествен звук за който говори и Baby Thomas... Така че помисли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Чак никой не е, но определено за тези пари няма да го извади звука.

 

Пробвай това ;)

 

Редактирано от G.Varbanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло не мога да кажа че ми е харесала емулацията на някой процесор повече от хардуерен педал за дистер. Нещо от рода на Sansamp или Blackstar обикновено ги прави на салата. Boss ME линията е ок за всичко друго, даже и дистерите се понасят ако са през усилвател. Моето предложение да пробваш Sansamp GT-2 и едно по евтино процесорче само за ефекти. Иначе Vox имат по добрия тон за емулации, иначе ефектите на Boss са по-добри според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.