Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2013 Share Отговорено Февруари 24, 2013 (Редактирано) Нищо грубиянско няма във фактите! Говориш за различни неща и ти се показва , че твърденията ти са неоснователни. Дали ще го приемеш, или ще се цупиш, си е твоя работа. Когато елиминираш външно магнитно поле с пара/диамагнитно фолио, можеш да ми се обадиш. Като не искаш, не ме слушай, но други ти обясняват по няколко пъти същото - поне тях послушай. ПП.Виждам, че накрая с половин уста все пак си вдянал нещо. Редактирано Февруари 24, 2013 от Parni_Valjak Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viksps Отговорено Февруари 24, 2013 Автор Share Отговорено Февруари 24, 2013 Напротив, питам и слушам - във фактите няма нищо грубиянско, наистина ... но те могат да бъдат изтъкнати грубиянски - често го правиш, попадал съм на тоя твой назидателен тон и в други теми. Е, ти си знаеш, както казват в турските сериали ... Понеже говориш за Джерекаров - аз не го познавам, но винаги чета внимателно каквото е написал във форума, дори в момента да не ме интересува конкретно темата - винаги е изчерпателен, привежда факти и дава ясни и обосновани становища, вкл на относително тъпи въпроси. Не съм забелязал да е бил груб с някого - очевидно знае за какво говори, но никога не е самомнителен. Може да се ползва за пример - един човек със знания и опит, но без излишно самодоволство. Е, толкова от мен ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Февруари 24, 2013 Share Отговорено Февруари 24, 2013 В опциите има възможност да избереш кого да не четеш. Използвай я. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2013 Share Отговорено Февруари 25, 2013 (Редактирано) ^^ Мерси за четката. Валяка е рязък, но обикновенно има какво да каже. Може би понякога наистина е по-рязък от необходимото, но има и съответната позиция, за да го прави. Като свикне човек с останалите съфорумци, знае кой как да приема, за кое да се хваща и кое да му минава през ушите транзит . Напълно е възможно да има проблем с адаптерите, свързан с грешка или твърде голям производствен допуск. Уж сега всичко е конмютърно-контролирано в производствените процеси, а съм се нагледал на глупости - например преди време имах случай на един EMG81 и един EMG-HZ - и двата много небалансирани. Явно бобините им не бяха никак намотани еднакво, защото се справяха с брума доста по-зле от дори много евтини хъмбъкери. Наложи се да се сменят, което се оказа дълга и тежка процедура(бяха купувани от интернет магазин). След смяната и в двата случая проблема изчезна. Сега си спомних, че Марин(liquid_death) преди години също имаше проблем с един HZ - мисля, че имаше фабрично скъсана бобина в него. Редактирано Февруари 25, 2013 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viksps Отговорено Февруари 25, 2013 Автор Share Отговорено Февруари 25, 2013 Не беше четка, така мисля, наистина. А за адаптерите - според мен си е редовен мидъл адаптера, работи си нормално - просто има на пикгарда два бридж адаптера, единият от които е сложен на мидъл позиция - той е малко по-мощничък, като му гледам данните - и ако очакваш липса ( относителна ) на шум, защото са ти казали в спецификациите, че е навит обратно, оставаш неприятно изненадан и почваш да се чудиш кво става :-) ... и да търсиш някакво решение, защото всъщност си работят, само че с много джангър. Според мен ще се разберем с Томан да ми го сменят с обърнат мидъл и проблемът ще се реши. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2013 Share Отговорено Февруари 25, 2013 (Редактирано) Магнитите на средния в същата посока ли са ориентирани, както на бриджа и нека? Пробвай с малко компасче или друг магнит. Редактирано Февруари 25, 2013 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viksps Отговорено Февруари 25, 2013 Автор Share Отговорено Февруари 25, 2013 Няма нужда - разбирам какво имаш предвид с магнита и компаса (обратно поле, нали?), но то си се вижда с просто око - само трябва да го загледаш. Има бяла и черна жица, които излизат от него - черната се връзва на маса. Тези жички трябва да са наобратно на жичките на другите два - това се вижда дори на схемата, която са дали за свързването - има абсолютно ясна рисунка, черната и бялата жица на мидъла са разменени - просто не я бях загледал досега тая схема, Освен това характеристиките му са като на бриджа, а трябва да са различни, според тяхната собствена спецификация. Така, че съм сигурен вече какво е станало - просто са се объркали при монтажа и вместо мидъл са сложили бридж. Поздр. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
viksps Отговорено Март 26, 2013 Автор Share Отговорено Март 26, 2013 (Редактирано) Здр. Само да кажа, че проблемът, заради който започнах тази тема и който всъщност открих по време на нейното обсъждане, е решен - от Динакорд действаха както трябва - добронамерено, компетентно и професионално се отнесе към проблема Г-н Николай Савов, техният служител, с който контактувах по казуса. От Томан приеха рекламацията ми за грешната сглобка и монтаж, замениха продукта с нов. Монтирах го - всичко работи както трябва, шумът е колкото трябва - вс. ОК. Е, няма пълно щастие - пикгардът е издраскан заради недомислица в ориг. опаковка и единият потенциметър се движи доста тегаво- но това поне не пречи на звука. За грешката, всъщност, се оказват виновни братята американци от ЕМГ - пише, че се сглобява в САЩ това нещо EMG ST11 set, макар компонентите да са произведени в Корея. Пак да кажа - добро и професионално отношение от страна на Динакорд Централен офис Дружба и от страна на Николай Савов, техен служител. И от Томан. Хвала! Редактирано Март 26, 2013 от viksps Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts