7thString Отговорено Февруари 17, 2013 Отговорено Февруари 17, 2013 (Редактирано) Впрегнахте каруцата преди коня. Нека първо се научат да свирят заедно, не е нужно да режат глави. Лесно миже да врътнеш "волумето на мах" и ще стане една... И не е нужно барабанистът да удря като за последно. Едно по-едно, нещата ще дойдат на мястото си. Но наистина няма смисъл да купуваш маломошен усилвател, остава завинаги твой. Това изчерпва темата. Баси, 7 години как съм свирил с 15 ватово фендерче и да не разбера, че било невъзможно да се чуя Иначе никъде колегата не каза какво ще свирят - може пък да е акустичен проект с кахон и дайре Редактирано Февруари 17, 2013 от 7thString 2 Цитирай
Ground Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 Зависи от помещението ... но с 30 ватово транзисторно кубе в малка стая да кажем 4 на 4 ще стигне .. Имам съмнения по въпроса. С 80W транзисторно комбо в помещение 4х3м, със стабилен барабанист с хубав сет, имаше моменти в който не разбирах какво свиря, като съм с повече гейн. С по-блусарски тон нямаше проблеми, като го поусиля. Бяхме само китара и барабани. Преди това свирех с моделиращо комбо 15W на същото място и разликата между двете беше по-малка от два пъти.(полезен линк относно нивата) Моето мнение е, че основно зависи от мястото, стила музика и този на барабаниста, ако говорим за транзистори. При лампите и 20W може да свършат работа. Най-добре отидете в някоя репетиционна, пробвайте как се чува, питайте с какво свирите(ако не е ясно) и решавайте. Успех! Цитирай
Fats Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 Кво като му е по-добра визията? Той на парад ли ще ходи с него? Свържи се с Владо Балев и за същите пари ще си вземеш лампов усилвател, който ще ти служи години наред.Пустинякът ще ти даде телефон. Както и точно мнение за тия усилватери. Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 VMB ползвам аз за репетиции 15 вата и ме устройва идеално ... Ползвал съм го и на участия в малки клубове - също става. На по големи сцени с микрофон отпред -- пак се получава. За екстремни метълизми , според мен - не става или поне няма да е никак задоволително Цитирай
Fats Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 За триста и кусур лева, които е готов да даде, Владо ще му даде даста повече от 15W. Цитирай
muzicantini Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 15 вата с крушки е мнооого силно, повярвай. Въпросът с амповете с малко ватове опира до тва, че не може да се свири кой знае колко силно clean,т.е. нямат headroom. Ако ще се свири clean усилвателя трябва да има повечко ватове , за да не криви, когато това не е нужно. 3 Цитирай
TONY Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 Но не казваш, че става дума за фендер клонове, с други думи блусарски ампове. Ако ти и хилбили ще се кефите на такива, аз примерно,а вероятно и други, ще предпочетат споменатите хибриди на Хюс и Кетнер и Маршал. Срямо целта, амп за репетициона и да мога да свиря и метъл. На Владо ми харесват, но ако ще свиря примерно блус. Ако трябва да избирам ( при бюджет 400-500 лв), защо бих избрал хибридите? По-версатилни. ( стават за всичко практически) Могат да свирят метъл, на Владо не са за метъл или поне не съм успял да го чуя в тях. Приемат много по-добре външен процесор. Имал съм възможност да свиря в репетциона с Маршал ВС 8080 и 60 вата ВБМ. Няма да има разход за крайни лампи. Ако ще се свири само блус , рок, тогава, ок, нека е ВБМ. Не споделяш и факта, че за да е ниска цената ВБм са да кажем, с неатрактивни говорители, ако трябва да им се сложат атрактивни, вече няма да става дума за 400 лева! Мисля, че не е проблем питащият да чуе и двата типа, ако се колебае. Цитирай
YanulDimitrov Отговорено Февруари 19, 2013 Автор Отговорено Февруари 19, 2013 Ще свирим предимно Guns N' Roses, Metallica и AC/DC. Цитирай
Caprycorn Отговорено Март 6, 2013 Отговорено Март 6, 2013 50 вата лампово кубе ще бъде напълно достатъчно за целта. Цитирай
golfabitch Отговорено Март 6, 2013 Отговорено Март 6, 2013 Според мен и 30 вата транзистор върши работа. Цитирай
Ground Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 ^ Ще трябва да дадеш определение за "върши работа". Аз лично не бих използвал този израз в случая. Цитирай
golfabitch Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 Да се чува достатъчно силно заедно с другите инструменти. Цитирай
7thString Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 Хората няколко пъти намекнаха, че зависи от много фактори. Ако става въпрос за чиста китара, която трябва да звучи без изкривяване над барабаните, и 50W лампа са малко, ако става въпрос за резачки дето не може да се направи разлика между бръмчене и интерференция, и самата музика, и 15W транзистор става. Цитирай
YanulDimitrov Отговорено Март 8, 2013 Автор Отговорено Март 8, 2013 Почти няма да свирим "clean". Аз си харесах това - http://audio-factor.com/home.php?page=product&pid=647http://audio-factor.com/home.php?page=product&pid=647http://audio-factor.com/home.php?page=product&pid=647 и мисля да отида да го пробвам във Варна. Всъщност вече бях там но беше затворено Да знаете дали магазина работи в събота и до колко ? Само тогава мога до отида :/ Цитирай
sardaesox Отговорено Март 8, 2013 Отговорено Март 8, 2013 От кубе до кубе има такава разлика, особено ако се абстрахираш от надписите "Кърк Хамет", най добре да пробваш няколко в някоя репетиционна, поне във Варна има много , чак ще се изненадаш от разликите между на пръв поглед еднакви кубета. Цитирай
Recommended Posts