martist Публикувано Юли 30, 2006 Публикувано Юли 30, 2006 Гледах концерта на Фил Колинс и ми направи впечатление че един от синтовете беше Peavey ако правилно съм видял.Никога не съм чувал...Съществуват ли такива? Цитирай
Yiwigi Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 Ами има да! За голяма изненада се оказва, че има и такъв дзвер! Аз видях такова на един концерт на Стинг от 2004. Бяха двама клавиатуристи, като единият се занимаваше само със синтовете, а другия с пианата. Едното от дигиталните пиана беше Peavey и поне на външен вид изглеждаше многофункционално, тип Yamaha S90 ES примерно. Ако някой е свирил на такова нека сподели впечатление Цитирай
martist Отговорено Юли 30, 2006 Автор Отговорено Юли 30, 2006 Ровя в нета ма не мога да открия инфо Ако някой знае линк да даде насам. Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 (Редактирано) Мисля, че произвеждат части и малки аксесоари за някои от по-големите производители, например състейн педалът на едно от старите ми дигитални пиана Корг, беше с марката на Корг, но беше направено от Peavey. Може да се лъжа, но имам някакви спомени, че са имали хамър контролер навремето, или нещо като джойнт-венчър с Фатар, които правят хамър контролери. P.S. Между другото Фатар правят голяма част (ако не и всички) от хамър клавиатурите на Корг, Роланд, Курцвайл, Алесис, ГЕМ и сигурно някои други. Редактирано Юли 30, 2006 от CyberGene Цитирай
miro Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 Има Peavey синтезатори,но не са много популярни.Peavey DPM май беше един от моделите им.Имат и саунд модули. Цитирай
scaldor Отговорено Юли 30, 2006 Отговорено Юли 30, 2006 DPM4 и SX DPM4 е синт/уъркстейшън а SX е семплер(модул доколкото си спомням) "pulse code modulation synthesis" (PCM) което си е чист ромплер с тази разлика че заедно с SX стават нещо като семплинг уъркстейшън(малко по подобие на Ensoniq SQ80 и Mirage) за времето си бяха много добри като цена/възможности - за съжаление разработките му спряха дотук и започна бързо да губи почитатели Няколко години след DPM4/SX, Peavey дори имаха проект за голям аналогов синт с миди контрол модулационен матрикс но стигнаха само до прототипа който можете да намерите на снимки в нета - не си спомням проектното му заглавие. Цитирай
martist Отговорено Юли 30, 2006 Автор Отговорено Юли 30, 2006 (Редактирано) Благодаря на всички.До сега гледах и Sting - Inside на ДВД.И той също си има Peavey дето пред него има Лсд монитор.Какъв съм невежа...съвсем не бях чувал че и синтезатори са правили. Редактирано Юли 30, 2006 от martist Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 http://www.macmusic.org/links/cat.php/lang/en/id/3136/ Цитирай
scaldor Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 всичките линкове са в sonicstate.com - няма смисъл да го пращаш в macmusic Цитирай
martist Отговорено Юли 31, 2006 Автор Отговорено Юли 31, 2006 Мерси.Разгледах линковете.Никъде не мога да открия демо.Интересно ми е как звучи самостоятелно. Цитирай
docc Отговорено Август 1, 2006 Отговорено Август 1, 2006 ...съвсем не бях чувал че и синтезатори са правили. Бяха обзети от амбициозни намерения и горе-долу в същия период произвеждаха и барабани. Цитирай
vaskostr Отговорено Август 3, 2006 Отговорено Август 3, 2006 (Редактирано) Всъщност един от DPM моделите на Peavey е midi controller и е доста успешен модел. Сравним е с Roland A80. Доста Jazz банди го използват. Вероятно заради добрата клавиатура. Тези, които са ползвали Roland a80, знаят какво имам впедвид. Лошото обаче е, че не са много популярни, а особено в BG може да се намери ама "някой друг път" А и тежиииииииииииииии Редактирано Август 3, 2006 от vaskostr Цитирай
Recommended Posts