Evtim Djerekarov Публикувано Юли 29, 2006 Публикувано Юли 29, 2006 (Редактирано) Здравейте, днес ми подариха лампово кубе(всъщност глава и кабинет отделно) с 3 броя лампи ECC83, и 4 броя 6П3С(мисля, че EL34 или EL84 са аналози). Главата има вин на Marshall JMP: http://img.2dehands.nl/f/normal/14203615.jpg Разликата е, че вместо копчета има CK ключета, плочката с надписите е сребърна, не златиста, и на главата има голяма синя табела, направена от ламарина, на която пише "The Imperial" с изчанчен шрифт. Като го отворих, видях че почти всички компоненти вътре са чешки или СССР-ски, трансформаторите за завидно големи. Също така стойностите на компонентите около крайните лампи имат известна разлика от JMP -то доколкото успях да видя(може би за да се осигури работна точка на руските крайни лампи). Кабинета към него е много странен - с рразмер на 4х12 кабинет, но в само с 2 чешки 12 инчови 60 ватови HiFi говорителя вътре, отзад е затворен, а отпред има правоъгълен фазоинвертор. Шасито е здраво, има дупки за 3 предусилвателни и 4 крайни лампи. Виждали ли сте такива ампове, и ако да - кажете дали наистина са JMP копия. Кажете има ли смисъл да го ремонтирам, или по-добре да използвам шасито и трафовете за друг усилвател. И ако това е мнението ви, кажете кой според вас е най добрия вариант със същият брой лампи. Поздрави, Евтим. Редактирано Юли 29, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 29, 2006 Отговорено Юли 29, 2006 (Редактирано) Аналог на 6п3с е 6L6 - ползва се във фендерите. 4 такива май дават около 50-60вт. Кой подарява такива работи ве??? я ме запознай с него. Лошото на такива ампове е, че не стават за вкъщи дори и на клиин, но са много пред транзисторните, надявам се скоро и ти да дойдеш на тва мнение. Якото е че имаш готова кутия и шаси и можеш да го направиш на квот си искаш. С толкова лампи най доброто за мен е Dumble (и въобще един от най добрите ампове - ако не си ги чувал те са хендмеид и са по 10000-15000$, но се правят ограничени бройки, само за големи музиканти) ей ти схеми: http://www.schematicheaven.com/dumble.htm на добре е 60'с, мoже да се махнат кондензаторите към анодните резистори, да се опрости коректора и да се махнат някои потенциометри, без да повлияе на звука. Успех!! Редактирано Юли 29, 2006 от Overdrive Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 29, 2006 Автор Отговорено Юли 29, 2006 (Редактирано) Ами аз го пробвах амп-а, не е зле, ама вътре има 100 кила лоши спойки и поприпуква чат-пат. Иначе ми хареса как звучи, но транзистора ми харесва с това, че е по-лек и удобен. Не мисля, че трябва да правим сравнения. Все пак ламповите апаратури са едни тежки шкафове, което за мен накланя везните(поне що се отнася до свирене насам-натам) към транзисторната техника, въпреки не чак толкова добрия и звук. П.С. Мерси за схемите! Редактирано Юли 29, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
Nikifena Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 Евто, фани и презапой всичко. Ако имаш желание изкорми абсилютно всичко. Остави само шасито и цоклите на лампите (ако ти харесва как са направени жиците за отоплението на лампите и тях го остави и го пренаправи наново Разкарай всички кондензатори и сложи читави (сложи вима от комет) Ако имаш пари смени и всички филтриращи кондензатори. Сега с тези размери има кондензатори с доста по-голям капацитет. Малко ще моднеш и кутията ама.. Схеми.. има бол. Всички ползват едно и същот от повече сигурно от 50 години. Направи най-напред крайното стъпало и после ще можеш да си експериментираш със преампа. Ето 1 много полезна статия за връзването на масите. Прочети е цялата! Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 31, 2006 Отговорено Юли 31, 2006 даа... тва последното е много важно, а почти нидъде не съм го виждал да е направено... Цитирай
Recommended Posts