Fenix Публикувано Януари 22, 2005 Публикувано Януари 22, 2005 (Редактирано) Разглеждах си тука на Джо Сатриани к'во използва и попаднах на тази картинка И видях тоя лууп и ми стана интересно. Значи аз по принцип знам к'во значи loop и се чудя, да не би след всичко да прекарва звука отново през ефектите? Макар че така май ще звучи ужасно. Ма нали, тука да не кажа, че не знам и затова го пиша Едит: Ми заглавието тряя да е "какво Е еffects Loop", ама който не може да пише... Редактирано Януари 22, 2005 от Fenix Цитирай
AXE Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Не бе - тва ще да е да се връткат блендите на ония дигиталните ефекти - както при нормалните процесори. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Не бе - тва ще да е да се връткат блендите на ония дигиталните ефекти - както при нормалните процесори. Именно! Феникс, ако намериш някоя част от това оборудване, дай насам! Цитирай
Fenix Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 Не бе - тва ще да е да се връткат блендите на ония дигиталните ефекти - както при нормалните процесори. На мене тряя малко повечко да ми се обяснява, ти би трябвало да знаеш... Да се връткат? Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Абе, кво е тва whammy pedal? Сори за тъпия въпрос. Цитирай
Fenix Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 Абе, кво е тва whammy pedal? Сори за тъпия въпрос. Wah Wah Цитирай
AXE Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 @ Fenix Знам те Представи си че имаш нагласени 5 бленди на процесора. Свириш си на 1ва бленда, натискаш едното педалче и отиваш на 2ра Като стигнеш на 5та се връщаш пак на 1ва. Другото педалче съответно е за "надолу" Вярвам зацепи @ Mu3epHuK Имитира дайвове с флойда. Едит - не е уах бе Цитирай
synchu Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 (Редактирано) Хех Мне....effects loop switch представлява точно това, което си пише- не превключва ник'ви бленди и чудеса, просто включва и изключва FX loop-a на Marshalla, респективно двата дилейа, които са включени в FX loop-a na Marshalla:) Whammy-то е доста интересен ефект, грубо оприличаем на динамично контролируем октавер. Т.е. съвсем грубо казано като ръчката на Флойд Роуза само че с педал. Редактирано Януари 22, 2005 от synchu Цитирай
AXE Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 I stumbled on harmonic squeals when I was dicking around one day. A lot of people think I use a harmonizer or a [Digitech] Whammy Pedal to do them, but I don't; all I use is my bar and some natural harmonics. To make harmonics scream, I first dump my Floyd Rose real quick, hit a harmonic with my left hand while the string is still flapping, and then use the bar to pull it up to the pitch I wanna hit. Dimebag Darrell - Guitar World 03/96 Цитирай
Fenix Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 Хуу. И двамата с АХЕ май станахме за смях....... Цитирай
AXE Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Аз не - само ти :D Купон да става - нали сме тука да се учим Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Ми и аз със вас Но как може да не знаеш какво е уами-педал, бе?! "Whammy-то е доста интересен ефект, грубо оприличаем на динамично контролируем октавер." -> това е! Цитирай
Fenix Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 @ FenixЗнам те Представи си че имаш нагласени 5 бленди на процесора. Свириш си на 1ва бленда, натискаш едното педалче и отиваш на 2ра Като стигнеш на 5та се връщаш пак на 1ва. Другото педалче съответно е за "надолу" Вярвам зацепи @ Mu3epHuK Имитира дайвове с флойда. Едит - не е уах бе Мне....effects loop switch представлява точно това, което си пише- не превключва ник'ви бленди и чудеса, просто включва и изключва FX loop-a на Marshalla, респективно двата дилейа, които са включени в FX loop-a na Marshalla:) Абе не само аз :green: Цитирай
synchu Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Сус бре аааа маха! Нема смях не смях - фъпроса е кат' не се знае - да се пита, кат' се пита - и се отговаря и следователно се научава все по нещо.....нали тва е идеята, дет' вика AXE Цитирай
Topsun Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Абе, кво е тва whammy pedal? Сори за тъпия въпрос. Wah Wah wammy-то не е wah педал, wammy e pitch shifter с които можеш кам основния тон да му сложиш 2-3 тона, полутона нагоре или надолу до 1-2 октави (то се получава дисонанс,мажор, минор или просто два тона ) , само че понякога ако искаш можеш да ги изменяш с педалиера. В грешка си Цитирай
Recommended Posts