Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся софт за лайв подобен на Ableton


Recommended Posts

Здравейте,

работя в театър в Германия и скоро ще се снабдяваме с нови компютри, още 4 лаптопа (още не е решено дали ще са МАК или Уиндоуси), с които ще се пускат звуци/песни предварително изработени в студиото ни за представленията. В момента сме с Ableton Live 8, програмата е доста добра и ни върши да кажем на 80% работа, просто е прекалено сложна като интерфейс, ефекти и още доста ненужни неща, което понякога затруднява колегите и инспициентите. Трябва ни подобна програма (може би DJ-ска), която да може също да се управлява с един бутон (при ейбълтън с ентер), предварително да се нагласят траковете, FADE-овете, които да се пускат през представлението, да могат и да се смесват самите тракове (единият още не е приключил, а тръгва нов). Надявам се ме разбирате. Ableton струва и около 500 евра, а на нас ни трябват още 4 броя ... малко скъпичко ще ни и излезе. Новата програма е добре да е на по-ниска цена, до 200, 300 евра.

Да обобщя, че май много сложно го написах: търся опростен плеър, който чрез предварителни настройки само с едно копче да се пускат тракове и фейдове, и да има възможност да звучат повече от един трак (трак 3 още свири, натискам и тръгва едновременно с него и 4).

Някой ако има идеи, ще съм благодарен да ги чуя!!!

ПОЗДРАВИ!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземете си Logic Pro, ако ще купувате МАС-ове. Цената му е 199.00$. 

 

"Да обобщя, че май много сложно го написах: търся опростен плеър, който чрез предварителни настройки само с едно копче да се пускат тракове и фейдове, и да има възможност да звучат повече от един трак (трак 3 още свири, натискам и тръгва едновременно с него и 4)."

 

  Правиш automation на Volume на трак 4 и готово. Създаваш един готов проект, копираш го на компютрите и казваш на колегите си да натискат Space Bar за Play и Stop. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или аз не се изразих добре или ти явно не четеш. Ако това търсех нямаше да ви питам и най-малко щях да взема лоджик. Аз работя с кюбейс, на работа имаме самплитюд, така че щяхме да си го направим и с тези програми.

Пак да кажа, примерно имам 4 трака от по 2, 3 секунди, които трябва да пусна доста бързо един след друг спрямо случващото се на сцената, понякога дори и се застъпват, но не искам да ги режа или да прекъсват, а да се доизсвирят, дори и да пусна следващия трак, така че всичко от сорта на LOGIC, CUBASE, NUENDO, SAMPLITUDE, FL, SONAR и всякакви подобни DAW софтове НЕ ни вършат работа. По-скоро си представям някой радио плеър или DJ-ски пулт с повечко плеъри .... незнам, дайте акъл, моля ви, но само ако наистина знаете!

Благодаря предварително!!!

Редактирано от Nikolay Petev Yolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С ФЛ може да се направи да си пускаш звуци в реално време, контролирайки ги от различни бутони на клавиатурата, ама тази работа с фейдовете не знам дали може да стане....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 примерно имам 4 трака от по 2, 3 секунди, които трябва да пусна доста бързо един след друг спрямо случващото се на сцената

Всеки един семплер ще ти свърши работа - виртуален или хардуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://www.audiovisualdevices.com.au/software/multiplay/
Безплатна е. Върши чудесна работа - може да управлява и DMX, MIDI, аудио и видео. Автора откликва на запитвания и пожелания.
Малко(?) е дървен интерфейса, но се свиква - все пак е писана от австралиец :)


http://spacial.com/sam-dj


Още една прекрасна алтернатива - но вече платена (49$). Малко странна на пръв поглед, но директните ефекти (до 16 на страница) и възможността за 4 виртуални дека едновременно.... полезно нещо. Някои от студентите ни предпочитат именно нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата (австралийската) изглежда обещаващо, ще я обсъдим с шефа, диджейската не става обаче. БЛАГОДАРЯ много за съвета!!! :)

 

А отговора по отгоре със семплера .... абе хора, или пишете без да четете въпроса, или си нямате никакво понятие и в двата варианта НЕ пишете по-добре!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.