Nikolay Petev Yolov Публикувано Януари 23, 2013 Публикувано Януари 23, 2013 Здравейте, работя в театър в Германия и скоро ще се снабдяваме с нови компютри, още 4 лаптопа (още не е решено дали ще са МАК или Уиндоуси), с които ще се пускат звуци/песни предварително изработени в студиото ни за представленията. В момента сме с Ableton Live 8, програмата е доста добра и ни върши да кажем на 80% работа, просто е прекалено сложна като интерфейс, ефекти и още доста ненужни неща, което понякога затруднява колегите и инспициентите. Трябва ни подобна програма (може би DJ-ска), която да може също да се управлява с един бутон (при ейбълтън с ентер), предварително да се нагласят траковете, FADE-овете, които да се пускат през представлението, да могат и да се смесват самите тракове (единият още не е приключил, а тръгва нов). Надявам се ме разбирате. Ableton струва и около 500 евра, а на нас ни трябват още 4 броя ... малко скъпичко ще ни и излезе. Новата програма е добре да е на по-ниска цена, до 200, 300 евра. Да обобщя, че май много сложно го написах: търся опростен плеър, който чрез предварителни настройки само с едно копче да се пускат тракове и фейдове, и да има възможност да звучат повече от един трак (трак 3 още свири, натискам и тръгва едновременно с него и 4). Някой ако има идеи, ще съм благодарен да ги чуя!!! ПОЗДРАВИ!!!!! Цитирай
yamahadrums Отговорено Януари 23, 2013 Отговорено Януари 23, 2013 Вземете си Logic Pro, ако ще купувате МАС-ове. Цената му е 199.00$. "Да обобщя, че май много сложно го написах: търся опростен плеър, който чрез предварителни настройки само с едно копче да се пускат тракове и фейдове, и да има възможност да звучат повече от един трак (трак 3 още свири, натискам и тръгва едновременно с него и 4)." Правиш automation на Volume на трак 4 и готово. Създаваш един готов проект, копираш го на компютрите и казваш на колегите си да натискат Space Bar за Play и Stop. Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Януари 23, 2013 Автор Отговорено Януари 23, 2013 (Редактирано) Или аз не се изразих добре или ти явно не четеш. Ако това търсех нямаше да ви питам и най-малко щях да взема лоджик. Аз работя с кюбейс, на работа имаме самплитюд, така че щяхме да си го направим и с тези програми. Пак да кажа, примерно имам 4 трака от по 2, 3 секунди, които трябва да пусна доста бързо един след друг спрямо случващото се на сцената, понякога дори и се застъпват, но не искам да ги режа или да прекъсват, а да се доизсвирят, дори и да пусна следващия трак, така че всичко от сорта на LOGIC, CUBASE, NUENDO, SAMPLITUDE, FL, SONAR и всякакви подобни DAW софтове НЕ ни вършат работа. По-скоро си представям някой радио плеър или DJ-ски пулт с повечко плеъри .... незнам, дайте акъл, моля ви, но само ако наистина знаете! Благодаря предварително!!! Редактирано Януари 23, 2013 от Nikolay Petev Yolov Цитирай
vaxo Отговорено Януари 24, 2013 Отговорено Януари 24, 2013 С ФЛ може да се направи да си пускаш звуци в реално време, контролирайки ги от различни бутони на клавиатурата, ама тази работа с фейдовете не знам дали може да стане.... Цитирай
misterj Отговорено Януари 24, 2013 Отговорено Януари 24, 2013 примерно имам 4 трака от по 2, 3 секунди, които трябва да пусна доста бързо един след друг спрямо случващото се на сцената Всеки един семплер ще ти свърши работа - виртуален или хардуер. Цитирай
presly Отговорено Януари 24, 2013 Отговорено Януари 24, 2013 https://www.audiovisualdevices.com.au/software/multiplay/Безплатна е. Върши чудесна работа - може да управлява и DMX, MIDI, аудио и видео. Автора откликва на запитвания и пожелания.Малко(?) е дървен интерфейса, но се свиква - все пак е писана от австралиец http://spacial.com/sam-djОще една прекрасна алтернатива - но вече платена (49$). Малко странна на пръв поглед, но директните ефекти (до 16 на страница) и възможността за 4 виртуални дека едновременно.... полезно нещо. Някои от студентите ни предпочитат именно нея. Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Януари 25, 2013 Автор Отговорено Януари 25, 2013 Първата (австралийската) изглежда обещаващо, ще я обсъдим с шефа, диджейската не става обаче. БЛАГОДАРЯ много за съвета!!! А отговора по отгоре със семплера .... абе хора, или пишете без да четете въпроса, или си нямате никакво понятие и в двата варианта НЕ пишете по-добре!!! Цитирай
Recommended Posts