peshoy2k Публикувано Януари 22, 2005 Публикувано Януари 22, 2005 начи стаята ми е под формата на трапец / хоризонтално/. къде според Вас е най-добре да разположа монитори в този частен случай. според мен трябва да са откъм по-голямата основа към по-малката. стаята е към 18 квадрата и по-голямата основа е стъкло/ дограма/ Цитирай
Armaggideon Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Професионалните студийни монитори се наричат Near Field Monitors, което трябва да ти подскаже, че се разполагат сравнително близо един до друг, да кажем хипотетично, един метър е добре. Оптималното място на слушателя за най-добро стерео възприемане е такова, че главата ти и мониторите трябва да образуват равностранен триъгълник и също така да са на еднаква височина Цитирай
synchu Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 (Редактирано) начи стаята ми е под формата на трапец / хоризонтално/. къде според Вас е най-добре да разположа монитори в този частен случай. според мен трябва да са откъм по-голямата основа към по-малката. стаята е към 18 квадрата и по-голямата основа е стъкло/ дограма/ Праилно ДОбър извод. А иначе за разположението както спомена Armaggideon около метър, но може и 1.50, 2 м между двата зависи къде ти е "работното" място като отдалеченост от мониторите, при всички положения обаче развностранния триъгълни трябва да се спазва и принципа ушите да са ти на височина "горе-долу по средата на колоната". Иначе near fields са вид монитори, професионалните студия по принцип си служат и с доста по-големи колони, mid, far fields при смесване. Има доста нюанси и най-вече в ниските честоти, които near-field с 8" говорител трудно може детайлно да предаде, да не говорим че и headroom-a на самите колони и говорители не е чак толкова голям. Редактирано Януари 22, 2005 от synchu Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 22, 2005 Автор Отговорено Януари 22, 2005 мерси з постовете аз принципите ги знам и за триъгълниците и за далечината от стените просто ме интересуваше дали правилно разсъждавам за помещението Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Професионалните студийни монитори се наричат Near Field Monitors, което трябва да ти подскаже, че се разполагат сравнително близо един до друг, да кажем хипотетично, един метър е добре. Оптималното място на слушателя за най-добро стерео възприемане е такова, че главата ти и мониторите трябва да образуват равностранен триъгълник и също така да са на еднаква височина /офф Страхотен подпис! Коринтяни 13, 1-3 Цитирай
Recommended Posts