Coprophagus Отговорено Април 7, 2010 Отговорено Април 7, 2010 Може да съм прозвучал осторо не ми беше това целта. Пробвай някое препаратче сериозно, ефекта е по-добър и отнема точно 1 минута да си минеш всички струни. Не е кой знае какво като цена (10 лв), а струните траят поне 2 пъти по-дълго. Цитирай
Viper-X Отговорено Април 7, 2010 Отговорено Април 7, 2010 Може ли някои примери за такива препарати, че не съм мн в час Цитирай
Coprophagus Отговорено Април 7, 2010 Отговорено Април 7, 2010 Dunlop N0 65 Kyser- dr. stringfellow Тези съм ползвал и вършат доста добра работа. Дънлопа се прилага по-лесно, защото не се пръска а се маже докато "Кисера" се пръска на парцалче (и в двата случая после минаваш с чист парцал разбира се). От скоро си чистя струните и с WD-40 само че може и да има вредни ефекти за дървото ако не внимаваш, така че на първо време не ти го препоръчвам (ако ти се занимава да сваляш стуните WD-40 има поне според мен най-добър ефект). WD-40 се ползва за смазване на стари и корозирали метални елементи (всъщност има безброй приложения според производителя, и съм виждал китарни техници да пръскат пращящи потенциометри суичове и какво ли още не с него, но все пак едно на ум ако решиш да пробваш). И трите струват нещо от порядъка на 10 лв и се ползват доста дълго време преди да свършат. Цитирай
MrDeath Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Само да споделя относно горния препарат на Дънлоп. Coprophagus е написал, че струните траят 2 пъти по-дълго. Не разбирам от струни за бас и т.н., но за да няма заблудени. Този препарат не удължава живота на струните, той удължава, как да кажа "периода на звънливост на нова струна", но и това не е безкрайно, а когато и това се изчерпи общо взето нали... съответно и няма смисъл да се нанася на "не нови" струни. Цитирай
inqubus Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Да, и когато стане това, което MrDeath ви е споменал, изходът е само един - на котлончето, бълбук! Братлета, не се занимавайте с глупости 1 Цитирай
Coprophagus Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 MrDeath не знам ти какво разбираш под живот на струна (може би от момента на копуване до момента на късане), но аз под живот на струната разбирам периода от време в който струната звънти и има хубав тон. Преваряването има същия ефект като препарата, но с нежелани ефекти-ръждясване на струните да не говорим, че все пак това си е термична обработка и това също не е добре за струните. Не съм пробвал как действа препарата на 2-3 годишен комплект сруни поради простата причина, че старите струни ако ще и да ги печеш пак не звучат като нови. Чисто приятелски съвет ви давам ако не сте пробвали да почиствате струните с препарат пробвайте няма да загубите кой знае какво. Понякога ми е супер странно защо винаги има хора които да тролват макар и да се опитваш да им дадеш някакъв полезен съвет. Както и да е вие си знаете. Цитирай
MrDeath Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Ми ОК щом това разбираш уточнявай! За някои хора живот на струна е до късане, за други до ръждясване, за трети 20 минути след свирене, но те са музиканти, а аз съм далеч от такова ниво. Цитирай
Coprophagus Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Все пак сме в подфорума за Бас и в темата за варене на струни предполагах, че се подразбира, че става въпрос за живота на струната като тон. До сега съм късал струна веднъж и то защото и правех експерименти колко мога да я вдигна. Не че на баса не се късат струни, но е сравнително рядко явление. Грешката разбира се е моя, че не съм се изразил като хората и се е получило леко двусмислено. Цитирай
MrDeath Отговорено Април 8, 2010 Отговорено Април 8, 2010 Да не казвам кви басисти познавам и те кво разбират от живот на струни... Цитирай
velit Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 Извинете..не съм басист а свиря на соло китара тааа... тва може ли да се направи и на струни кат за мойта китара или само на бас струни? Цитирай
ludmata Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 може, ама... то твоите струни са между 8-12 лева, къф е смисъла?! Цитирай
Viper-X Отговорено Април 9, 2010 Отговорено Април 9, 2010 За мен живота е до скъсване, и си харесвам глухия звук на струните, не съм фънкар и свиря предимно с дист. ПП. Късал съм повече струни на бас от колкото на китара Цитирай
Manolev Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 Ако нямаме котлон, как става хватката, момчета? В микровълновата ще им стане ли нещо? Цитирай
Viper-X Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 В микровелето не се слага метал налаи знаеш (говоря за тенджера) а струните се слагят след като водата заври ако имаш нещо неметално става, само водата да заври е цаката Цитирай
Abbath Отговорено Април 10, 2010 Отговорено Април 10, 2010 ^ Вие шегувате ли се?Нали самите струни са метални...не си правете експерименти Цитирай
Recommended Posts